12.02.13
17:16
Здравейте, тренирам фитнес от 6 месеца. Пия креатин, но съм го спрял за един месец. От почти 2 месеца карам по програмата 5х5. Гърба ми дръпна много добре, раменете също, краката виждам разлики, ръцете също, обаче гърдите.. направо като дъска :( Моля ви посъветвайте ме как да постъпя..
12.02.13
18:19
Пич, и на мен гърдите са ми изоставаща група, но да ти кажа е и до ген. Но опитай да спазваш хранителен режим, тренирай яко и трябва да се получи.
Пробвай нови упражнения, дроп серии, супер серии, по-големи почивки, по-малки почивки, по-тежки серии, по-леки... Един вид нов вид стрес на мускула.
Мнението беше редактирано от Nasko на 12.02.13 18:52.
12.02.13
19:39
До ген е ама като питаш се зори повече на лежанката и някой да те пази така че да не се затискаш, а да се мъчиш :) Упражнението, което помага за сила на лега е кофи. Скритото упражнение, което помага за същото е разгъване на тежък скрипец за трицепс. Ама тежък, не да правиш чисти, напомващи, със задържане :)
12.02.13
21:38
При много начинаещи, гърдите са изоставаща група, защото товарят прекалено много щангата. На практика, се получава вдигане на щангата изцяло с трицепс и предно рамо, без да се натоварва гръдния мускул. Защо не пробваш да вдигаш с 30% по-малко килограми, като се опиташ да почустваш самото напрежение в гърдите. Пробвай една две тренировки, може и да се получи.
Само за 6 месеца тренировки няма смисъл сега да гледаш какво ти изостава, стани около 75-80 кила и тогава вече определяй какво ти изостава (:
Качи маса !
Кофичките не са най-добрият вариант , който ще му помогне за силата на лега , поне според мен. Честото практикуване на лежанката му е майката.Освен нея най-много би му помогнало френското и лег с тесен хват , какви скрипци какви глупости .. ?
Мнението беше редактирано от rory на 13.02.13 09:43.
13.02.13
10:31
Според мен биха помогнали кофички, лег с тесен хват, френско, раменни преси и както каза anyone по-честото практикуване на лега !
13.02.13
11:18
казано от any0ne на 13.02.13, 09:41:
Качи маса !
Кофичките не са най-добрият вариант , който ще му помогне за силата на лега , поне според мен. Честото практикуване на лежанката му е майката.Освен нея най-много би му помогнало френското и лег с тесен хват , какви скрипци какви глупости .. ?
Кофите са супер упражнение. Това за скрипеца ми го е казвал един трибоец с тяга и клек по 300+. При мен работи, като моят лег също е висок. Интересно ми е ти от каква позиция обявяваш написаното за глупости?!?
А слагането на много кила на френското при повечето хора (и при мен) води до болки в лактите.
казано от Ачо на 13.02.13, 10:31:
Според мен биха помогнали кофички, лег с тесен хват, френско, раменни преси и както каза anyone по-честото практикуване на лега !
Стига си писал глупости, моля те. Човека каза, че са му дръпнали и раменете, и ръцете, а ти му предлагаш да прави повече ръце и рамо за да подобри лега си? Както каза балабанов не може да имаш изоставащ мускул ако си 55-60 кила. Ако си толкова, то всички мускули са ти изоставащи. Трябва си маса в цялото тяло, така че тренирайте, яжте, качете още 5-10 кг. и тогава следете за изоставащи мускули. Преждевременно можеш да сменяш лега с дъмбели или машини ако има такива в залата.
Да не говорим, че лега е едно от упражненията, които на пръв поглед изглеждат лесни, но на практика са много трудни и изискват перфектна техника, за да са ефективни. Така че наблегни и на техниката, ако трябва прави с още по-леки тежести(за да изучиш техниката), пускай бавно и в долната точка допирай щангата до гърдите и после се опитвай много бързо(за секунда) да я избуташ до горе.
Мнението беше редактирано от fqls на 13.02.13 13:16.
хммм...авторе,по добре напиши и програмата ти за гърди. може пък да имаш някаква тотална грешка и от това да е.може да не тренираш хубаво горни гърди! ако тях не ги правиш хубаво тогава гърдите изглеждат по малки като обем,а и горните гърди ти създават тоя “брониран ефект”...можеш да включиш и лицеви опори преди тренировката за гърди като загрявка. иначе всеки човек си е различен! има хора,които без сериозни тренировки си имат примерно плочки и добре оформени мускули,хапват пици,дюнери,баници и въпреки всичко имат релефни и стегнати тела,плочки и изкочили вени,но им е трудно да качат маса.има хора,които без тренировки и хранителни режими са си едри и здрави повече от някой,който се поти с часове във фитнеса...всеки човек си е различен и има някакви недостатъци! фитнеса според мен е точно за това-корекция на тялото ти според това от какво имаш нужда било то отслабване,покачване на маса,сила,издръжливост и прочие...все пак ако всички се раждахме и изглеждахме перфектно никой нямаше да ходи на фитнес и да се занимава ;) ... иначе не се отказвай! не знам на колко години си, но и аз бях преди 2-3 години 57-60 кила.сега съм 80. 20килограма покачих за 2 години и знаеш ли как? със зоб? с протеини? с по обемни тренировки? не ! просто с възраста израснах-всичко е ген.казвам ти ги тези работи за да ти обясня,че гена играе важна роля.тренирай си,яж си,бъди опорит,рови се из сайта пък времето ще ти донесе резултати
Мога да ти дам тази програма,от която останах доста доволен докато качвах.С протеин и креатин за 3 месеца 10кг.Но ти си по-слаб и очевидно с по-бърз метаболизъм затова пробвай гейнър и креатинова матрица някаква или монохидрат (не го одобрявам).Също така на скоро четох за X-reps,към които се отнесох скептично,но когато ги пробвах..Доста добре е :) Може да се поразровиш малко и за тях.Арнолд още на времето ги е използвал особено при гърдите.
Това е цялата статия с програмата,с която качвах аз - http://www.simplyshredded.com/mega-feature-layne-norton-training-series-full-powerhypertrophy-routine-updated-2011.html