Съвети за изоставащи гърди

12.02.13
17:16

Здравейте, тренирам фитнес от 6 месеца. Пия креатин, но съм го спрял за един месец. От почти 2 месеца карам по програмата 5х5. Гърба ми дръпна много добре, раменете също, краката виждам разлики, ръцете също, обаче гърдите.. направо като дъска :( Моля ви посъветвайте ме как да постъпя..

АЧ

12.02.13
18:19

Пич,  и на мен гърдите са ми изоставаща група, но да ти кажа е и до ген. Но опитай да спазваш хранителен режим, тренирай яко и трябва да се получи.

12.02.13
18:51

Пробвай нови упражнения, дроп серии, супер серии, по-големи почивки, по-малки почивки, по-тежки серии, по-леки... Един вид нов вид стрес на мускула.

Мнението беше редактирано от Nasko на 12.02.13 18:52.

AG

12.02.13
19:39

До ген е ама като питаш се зори повече на лежанката и някой да те пази така че да не се затискаш, а да се мъчиш :) Упражнението, което помага за сила на лега е кофи. Скритото упражнение, което помага за същото е разгъване на тежък скрипец за трицепс. Ама тежък, не да правиш чисти, напомващи, със задържане :)

12.02.13
21:38

При много начинаещи, гърдите са изоставаща група, защото товарят прекалено много щангата. На практика, се получава вдигане на щангата изцяло с трицепс и предно рамо, без да се натоварва гръдния мускул. Защо не пробваш да вдигаш с 30% по-малко килограми, като се опиташ да почустваш самото напрежение в гърдите. Пробвай една две тренировки, може и да се получи.

12.02.13
21:55

На 57 кг,колко може да ти изостават гърдите?

12.02.13
23:19

Само за 6 месеца тренировки няма смисъл сега да гледаш какво ти изостава, стани около 75-80 кила и тогава вече определяй какво ти изостава (:

13.02.13
09:41

Качи маса !
Кофичките не са най-добрият вариант , който ще му помогне за силата на лега , поне според мен. Честото практикуване на лежанката му е майката.Освен нея най-много би му помогнало френското и лег с тесен хват , какви скрипци какви глупости .. ?

Мнението беше редактирано от rory на 13.02.13 09:43.

АЧ

13.02.13
10:31

Според мен биха помогнали кофички, лег с тесен хват, френско, раменни преси и както каза anyone по-честото практикуване на лега !

AG

13.02.13
11:18

казано от any0ne на 13.02.13, 09:41:

Качи маса !
Кофичките не са най-добрият вариант , който ще му помогне за силата на лега , поне според мен. Честото практикуване на лежанката му е майката.Освен нея най-много би му помогнало френското и лег с тесен хват , какви скрипци какви глупости .. ?

Кофите са супер упражнение. Това за скрипеца ми го е казвал един трибоец с тяга и клек по 300+. При мен работи, като моят лег също е висок. Интересно ми е ти от каква позиция обявяваш написаното за глупости?!?

А слагането на много кила на френското при повечето хора (и при мен) води до болки в лактите.

13.02.13
13:05

казано от Ачо на 13.02.13, 10:31:

Според мен биха помогнали кофички, лег с тесен хват, френско, раменни преси и както каза anyone по-честото практикуване на лега !

Стига си писал глупости, моля те. Човека каза, че са му дръпнали и раменете, и ръцете, а ти му предлагаш да прави повече ръце и рамо за да подобри лега си? Както каза балабанов не може да имаш изоставащ мускул ако си 55-60 кила. Ако си толкова, то всички мускули са ти изоставащи. Трябва си  маса в цялото тяло, така че тренирайте, яжте, качете още 5-10 кг. и тогава следете за изоставащи мускули. Преждевременно можеш да сменяш лега с дъмбели или машини ако има такива в залата.
Да не говорим, че лега е едно от упражненията, които на пръв поглед изглеждат лесни, но на практика са много трудни и изискват перфектна техника, за да са ефективни. Така че наблегни и на техниката, ако трябва прави с още по-леки тежести(за да изучиш техниката), пускай бавно и в долната точка допирай щангата до гърдите и после се опитвай много бързо(за секунда) да я избуташ до горе.

Мнението беше редактирано от fqls на 13.02.13 13:16.

13.02.13
14:53

хммм...авторе,по добре напиши и програмата ти за гърди. може пък да имаш някаква тотална грешка и от това да е.може да не тренираш хубаво горни гърди! ако тях не ги правиш хубаво тогава гърдите изглеждат по малки като обем,а и горните гърди ти създават тоя “брониран ефект”...можеш да включиш и лицеви опори преди тренировката за гърди като загрявка. иначе всеки човек си е различен! има хора,които  без сериозни тренировки си имат примерно плочки и добре оформени мускули,хапват пици,дюнери,баници и въпреки всичко имат релефни и стегнати тела,плочки и изкочили вени,но им е трудно да качат маса.има хора,които без тренировки и хранителни режими са си едри и здрави повече от някой,който се поти с часове във фитнеса...всеки човек си е различен и има някакви недостатъци! фитнеса според мен е точно за това-корекция на тялото ти според това от какво имаш нужда било то отслабване,покачване на маса,сила,издръжливост и прочие...все пак ако всички се раждахме и изглеждахме перфектно никой нямаше да ходи на фитнес и да се занимава ;) ... иначе не се отказвай! не знам на колко години си, но и аз бях преди 2-3 години 57-60 кила.сега съм 80. 20килограма покачих за 2 години и знаеш ли как? със зоб? с протеини? с по обемни тренировки? не ! просто с възраста израснах-всичко е ген.казвам ти ги тези работи за да ти обясня,че гена играе важна роля.тренирай си,яж си,бъди опорит,рови се из сайта пък времето ще ти донесе резултати

13.02.13
17:03

Мога да ти дам тази програма,от която останах доста доволен докато качвах.С протеин и креатин за 3 месеца  10кг.Но ти си по-слаб и очевидно с по-бърз метаболизъм затова пробвай гейнър и креатинова матрица някаква или монохидрат (не го одобрявам).Също така на скоро четох за X-reps,към  които се отнесох скептично,но когато ги пробвах..Доста добре е :) Може да се поразровиш малко и за тях.Арнолд още на времето ги е използвал особено при гърдите.

Това е цялата статия с програмата,с която качвах аз - http://www.simplyshredded.com/mega-feature-layne-norton-training-series-full-powerhypertrophy-routine-updated-2011.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1