16.02.13
15:29
Здравейте! Искам да попитам, можете ли да ме посъветвате, коя част на тялото ми е развита/слаба и къде да наблегна (само чрез мерки и ръст)?
18 г. , 182 см , 81 кг , стаж - 8-9 месеца
бицепс - 38 см
Предмишница - 28 см
гръдна обиколка (нормална) - 105 см
Талия - 81 см
Ханш - 100 см
Бедро - 60 см
Прасец - 41 см
Темата беше редактирана от лежачка на 16.02.13 15:30.
16.02.13
16:57
Измери си гръдната обиколка както трябва. Не я мери отпусната.
При тия кг, би трябвало да имаш бицепс 40см, гръдна обиколка 120см, крак 65, талия 74см
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 16.02.13 17:00.
Тези мерки, които ми казваш се правят за доста повече опит и време в залата.. бицепса ми ръсте бързо (от 35 на 38 за 5-6 месеца) и гръдната обиколка (към 10 см за това време).. Талията ми беше 77-8, но в момента не мога да поддържам талия, понеже ям много (ВВД или поне се опитвам).. аз по принцип питам дали при при тези мерки като цяло има нещо, което ми изостава спрямо друга част на тялото (при тези сантиметри) и обратното, дали има нещо, което е добре (дори в повече) спрямо другите размери..
п.п Иначе след година мога и да стигна 41-2 бицепс и 120 см гръдна..
16.02.13
18:30
Просто ти посочих коя ти е слабата мускулна група (гръб гърди). Не съм казал, че за 9 месеца трябва да си на тези размери. Просто ти посочих за тези кг, какви размери трябва да гониш. Между другото аз ги стигнах точно за 18месеца, като се има впредвид, че като почвах бях Освиенцим, 70кг на 183см. :)
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 16.02.13 18:31.
казано от Vladislav Vasilev Vasilev на 16.02.13, 15:29:
Здравейте! Искам да попитам, можете ли да ме посъветвате, коя част на тялото ми е развита/слаба и къде да наблегна (само чрез мерки и ръст)?
18 г. , 182 см , 81 кг , стаж - 8-9 месеца
бицепс - 38 см
Предмишница - 28 см
гръдна обиколка (нормална) - 105 см
Най-слаби са ти предмишниците. На тези килограми е добре да бъдат поне 30 см и нагоре. Бицепса 39,5 см или повече (трябва да стане 41 см).Гръдната обиколка е добре да стане 110 см. Вратът ти трябва да стане 40-42 см.
Аз пък мисля че бицепса трябва да е около 39,1587 см , плюс-минус 0,178-0,534 см, предмишницата 31,26- 32,189…..
Що така се излагате е да го е*а?К’во значение имат размерите,при положение че накрая всичко се свежда до огледалото?
Това,което виждаш в огледалото са пак размерите :) А в нашата зала има няколко огледала. На едното краката ми изглеждат дебели,а на другото напротив,малко слаби. :)
В книгата на Еню Рангелов има “формулата на златното сечение”,тоест мерките при които тялото е най-хармонично. А тази формула гласи,че идеалните пропорции са когато обиколка врат=обиколка ръка=обиколка прасец. Момчето има обиколка на прасците 41 см. За да изглежда що годе добре,трябва ръката и вратът му също да бъдат по 41 см. :)
А предмишници 28 см при прасци 41 см изобщо няма да ги коментирам. Огромна разлика,дисонанс. :)
казано от Миро на 16.02.13, 20:25:
А предмишници 28 см при прасци 41 см изобщо няма да ги коментирам. Огромна разлика,дисонанс. :)
А ти какво очакваш?Предмщниците да са по-големи от прасците ,а?
казано от spook на 17.02.13, 00:35:
А ти какво очакваш?Предмщниците да са по-големи от прасците ,а?
Имам по-големи предмишници от момчето,а в същото време съм с много по-слаби прасци. И освен това съм 5 или 10 кила по-лек от него.
На мен краката са ми доста здрави... сега ги пооформям с клек стабилно и ще ги видим след два-три месеца.. а относно предмишницата.. какво да я правя? Аз съм забелязал, че бицепсово с прав лост ми я напряга доста.. ще стане ли само с това упражнение? В смисъл.. аз не искам да имам предмишница като на тези от канадската борба... не ме разбирайте погрешно!
Предмищницата и прасеца са мускули,върху които човек може да окаже мнго малко влияние в сравнение с останалите мускулни групи.Гена е много важен при тях.За развитието им трябва рутина и постоянство.
казано от Vladislav Vasilev Vasilev на 18.02.13, 13:54:
Аз съм забелязал, че бицепсово с прав лост ми я напряга доста.. ще стане ли само с това упражнение?
Можеш да правиш нещо подобно. Бицепсово сгъване с крив лост,но с надхват,обратен хват. Хващаш лоста отгоре вместо отдолу,а тежестта е по-малка и правиш 1-2 серии в края на тренировката за ръце. У вас можеш да навиваш и развиваш къс лост или макара със завързана тежест. Или пък хващаш в единия край къс лост с тежест на свободния край и повдигаш. Има разни пружини,които се стягат с ръка,а някои стискат топка за тенис.
казано от Vladislav Vasilev Vasilev на 18.02.13, 13:54:
В смисъл.. аз не искам да имам предмишница като на тези от канадската борба... не ме разбирайте погрешно!
Хах,по-добре да искаш такава предмишница. :) Имаш тяло като мъж на 25-30 години (според мерките ти),а предмишниците са като на ученик на 14-15 години. :D