16.02.13
19:38
Здравейте , казвам се Петя на 15 съм и тренирам кикбокс от 3 години когато започнах да тренирам почнах и да свалям много кг правех го даже с кеф и така до няколко месеца си бях 46-47 кг но имах здравословни проблеми и качих на ново кг все още не мога да се възприема така но трябва да се почне от някъде .. :) Започвам с НВД и тренировки
Темата беше редактирана от Петя на 16.02.13 19:45.
16.02.13
19:42
Честито!
казано от Petq Petrova на 16.02.13, 19:54:
Дали е възможно да сваля поне 6 кг до месец с НВД ..
То, че може - може, но не е здравословно по толкова. По добре, бавно и славно, от колкото да ги свалиш набързо и после да ги върнеш отново в следствие на прекаленото ти гладуване. :) 3-4кг. за месец е напълно нормално и идеално според мен.
То така мацка ама нормално е да искам да си ги сваля бързо .. доно до някаква степен дневничето да помогне :D
6 кг ? При моментно тегло 46 кг ? Ако тяло тип торба с кокали е крайната цел,може.Ако не е - не е нужно да си поставяш подобни цели - ” да сваля Х килограма,в невъзможно кратък период и без значение как ще се отрази на цялостното ми състояние(външен вид,здравословно състояние)”.Щ’ото,честно,не виждам от къде ще ги хвърлиш тия 6 кг.
Менюто ми днес беше
Закуска 9:00 - Половин кофичка кисело мляко с 1 лимон
(тук имаше кратка тренировка 30 мин. бокс )
Обяд 13:30 - Пиле на фурна с половин домат и сирене
След обяд хапнах ядки около 30 гр
А тренировката ми беше близо два часа танци
От 46-7кг искаш да паднеш на 41?? Това не е ли прекалено мисля ,че тези кг са ти добре.
17.02.13
09:35
Здравей Петя,
ако ти си момичето от аватара ти изглежда, че нямаш необходимост да сваляш цели 6 кг.
Ако текущото ти тегло е 47кг и искаш да свалиш 6 кг, здравословните ти проблеми ще продължат. Ти си едва на 15 години. Тренираш кик-бокс, спорт, който отнема доста енергия, съответно се нуждаеш и от повече приети калории.
Мазнини - не бягай от тях, те са изключително важни за правилното функциониране на женския организъм.
Нормално е една жена да има мазнини по себе си (както и всеки човек), смятам дори, че естетически е и по-красиво.
Помисли си добре,
не си създавай проблеми още от 15 годишна. Във форума има момичета, които са били с поднормено тегло с изключително много здравословни проблеми. След повишаване на активното им тегло всичко започва да се нормализира:)
И аз имах проблеми заради кг и точно за това сега качих .. но искам да ги сваля под 45 ...
Моля, обясни по-разбираемо - сега колко килограма тежиш? Не се разбира дали сега си 46-47кг или преди си била толкова и искаш да си ги върнеш.
Ако снимките в профила ти са със сегашните килограми - няма нужда да отслабваш.
17.02.13
12:42
Качи.
17.02.13
12:57
Качвай килограми, в момента(по снимките съдя) изглеждаш нездравословно слаба...
Не съм толкова :( отгоре съм просто имах проблеми с цикъла и ми се наложи да пия хромонални и от тях всичко стана много зле
17.02.13
13:55
Верно, вземи качи 10-15 кг, че може и да стигнеш до двубой с Ронда Роузи :)
17.02.13
13:55
А колко си ? И колко си висока ?
Абе качих вече не мога да се понеса така ще свалям .. В момента съм 55 кг и съм 165 .. :( ТРАГЕДИЯ
Мнението беше редактирано от Петя на 17.02.13 14:01.
казано от Petq Petrova на 17.02.13, 14:00:
Абе качих вече не мога да се понеса така ще свалям .. В момента съм 55 кг и съм 165 .. :( ТРАГЕДИЯ
Като ти гледам снимките, наистина някои от тях са трагедия (giggle)
Според мен не са .. защото това са си моите кг така се харесвам и чувствам добре не се засягам и не очаквам всеки да ме хареса :)
Днеска съм само на чай нямам никакъв апетит ...
тренировката ми беше танци час и половина и сега следва разходка около час
17.02.13
18:08
казано от Petq Petrova на 16.02.13, 20:29:
е има от къде даже и не са 6 ами повече ...
ТИ сериозна ли си? (fubar)
И без да се заяждам те питам - ти какво мислиш, че ще свалиш? И по точно под каква форма? Мазно ли (което ти нямаш нямаш, щом имаш проблеми с менструацията и тн), мускул ли, вода ли?
С тая идиотия “днес съм само на чай” доникъде няма да я докараш. Но ако искаш ще ти дам 2 примера, и двата са свързани с много,много нисък % подкожни мазнини и съответно спиране на менструация и двете момичета ВСЕ ОЩЕ са на хормонални препарати. Едната беше такава фина като теб, ама искаше още, при все че спортуваше много активно боен спорт (какво съвпадение!). От болни амбиции сега пие хормонални препарати, понеже менструацията й спря и все още (вече 2 год.) не се е справила с този проблем.
Другият, по-фрапантен пример е една моя колежка - бивша анорексичка. Логично по време на анорексията цикълът никакъв го е нямал. После като “се оправи” щетите по тялото й бяха вече непреодолими - щитовидната жлеза не е наред, хормоните не са наред, на месец й идва по 2 пъти и напълня изключително много - по такъв начин, по който си личи, че не е от заседяване, а от хормони.
Сигурно не е хубаво така да коментирам мои познати, но с глад и фанатичност относно подкожните мазнини това се получава!
Скъпа моя, замисли се ти какъв хубав ген имаш, щом явно нищо не ти се лепи. Така ще ти е толкова лесно да придобиеш атлетична фигура, и повярвай ми, ако си оправиш храненето няма да изглеждаш зле, напротив - добре ще изглеждаш и ще си здрава, което е най-важното.
Още един супер-дупер добронамерен съвет от мен -> спри да гледаш кантара. Гледай в огледалото! Можеш да качиш килограми (под формата на мускул) и да изглеждаш по същия начин или дори по-добре. Какво значение колко кг тежиш, когато изглеждаш невероятно!?
Жалко, че не мога да намеря една картинка на 2 жени: и двете 60 килограма, но едната стегната, с тънка талия и невероятна, другата пухкава, с мазнини, които заоблят, вместо да изглежда като пясъчен часовник. Надявам се ти е ясно, че няма нищо лошо в това да тежиш повече, но да изглеждаш прекрасно, отколкото да си skinny-fat или просто fat.
Все тая дали Кара Делевин тежи 41кг (не знам, между другото), когато изглежда отвратително. Miss Prestin тежи много повече, но тялото й е един път.
mrynkalce права си да даже и току що насила ядох иначе щеше да стане по-зле ... но просто си искам старите кг искам колкото се може по-бързо ..
17.02.13
18:17
Еми ти си същата,само дето силикона липсва. :P
17.02.13
18:20
Всичко е ок. :) Не си самовнушавай.
Може ли някакво съветче понеже съм на НВД а трен ми е от 18:00 до 19:30 часа след трен грешно ли е ако не ям ?
18.02.13
18:02
Най важното хранене e точно това след тренировката :)
18.02.13
21:38
При НВД позволените въглихедрати са тези хляб и хлебни изделия, ориз и оризови изделия, зърнени храни, царевица, картофи, грах, овесени ядки, кестени.
Но в минимални количества ако примерно имаш 5 хранения на ден и тренировката ти е вечерта най добре е сутринта първо хранене да има бавни въглихедрати и протеин а второ и трето да е с висока стойност на протеин четвърто хранене да е след тренировката и да има протеин и бързи въглихедрати а вечерта преди лягане да има бавен протеин като извара. Ако се питаш защо бавните въглихедрати са за закуска отговорът е за да имаш по дълга енергия за през целия ден а защо бързите след тренировка за да възстановиш загубената енергия а бавен протеин за вечерта за да се усвоява бавно докато спиш : ) това е от мене ако греша някъде поправете ме :)
Благодаря ти , че ми обясни сега ми е мн по ясно но проблема е че не съм свикнала по 5 хранениея еми мах 3 за деня и то след трен не ям ..
казано от PepesS на 16.02.13, 19:38:
Здравейте , казвам се Петя на 15 съм
Това обяснява всичко :Д
И аз точно на 15 имах такива залитания, добре че нямам лоши последствия. :)
Обаче ги няма водещите отбранители, явно им е дошло на всички до гуша... :P
офф хора просо искам съвети не упреци и да на 15 съм не виждам никакъв проблем ...
То не е кой знае каква философия.Спазваш г/д някакъв калориен прием,съобразен с целите ти(отслабване,поддържане,качване),като ако не можеш да издържиш на много голям калориен минус(не че е и нужно де),приемаш повече храна,но съответно дигаш и активността - добавяш кардио към силовите тренировки.Ако пък имаш воля и би могла да спазваш стриктен калориен прием,всичко сметнато за поне няколко седмици,можеш да минеш и без кардио,само с многоставни упражнения и високо-интензивни тренировки.
Друг е въпроса дали реално има смисъл на 15 години да правиш подобни неща или имаш нужда да си тренираш за тонус и да си се храниш нормално.
Моят съвет е за начало 2-3 килограма, не повече, щом си си наумила да отслабваш. 2 кг са страшно много за жена - ако са на мазнини. Ти искаш да свалиш над 6-7, представи си 7 буркана свинска мас дале имаш откъде да ги махнеш от себе си? Растеш, не качваш само мазнини, ако пък имаш хормонални проблеми, е безсмислено да се мъчиш с диети.
От 14 до 16 момичетата растат повече на ръст, от 16 до 18 повече настрани :D , не си спомням точно, “издължаване”, “удебеляване”, физиология, :Х Явно природата има различни разбирания за естетика от нашите.
Почти всеки има залитания. Аз като бях около 13-15г. мислех, че като ми се разширява таза, просто пълнея и мога да го спра (giggle) Имах си диета - закускообяд ябълка и вечеря супа :D . Най-разумното нещо, което реших да направя за себе си, беше да спра с диетите поне, докато “порасна”, до 18-19г. Дори на бала си бях “пълничка” - 57кг. Кой му пука за нечии килограми? Аз и сега имам да свалям, но харесвам повече зачатъците си на мускули, отколкото като свалих 10кг и дупето ми висеше до коленете :)
Дори още да качиш? Важното е да си здрава и да слушаш тялото си. ;)
Мнението беше редактирано от Дани на 20.02.13 17:05.
Еее не мога така да свиквам с тея кг не искам два шкафа с дрехи скоро време да забравя за тях ..
Забравих и за трен вчера и днес и за храната :D ‘’щото голямата ми храна ‘’ :D
Вчера :
Закуска - Краставица с сирене (нямах никакво време за нещо друго )
на обяд - пилешка супа
по късно малко бадеми
Тренировка два часа
и вечеря пилешка супа
Днес
Закуска - Яйце с зеленчуци сирене и кашкавал
Обяд - Скумрия на скара с шопска салата салата
по късно - кисело мляко
ТРЕНИРОВКА час и половина
и вечерята също като обяда
еми това е ако има нещо което пак не правя добре слушам ви :D :))
Мнението беше редактирано от Петя на 19.02.13 20:31.