Упражнения за гърди

16.02.13
19:17

Здравейте, Рони Колмановци!
И аз искам да стана като вас здрав и силен(т.е. да ми викат Здравко Желязков), но ще ми трябва и малко помощ от ваша страна. Та първо да започна, че съм на 15 г, 9 клас. Висок съм 189 см и тежа 69 килограма(ужас!). Започнах с фитнес в началото на годината, т.е. вече имам едномесечен стаж, но за жалост съм претренирал толкова много пъти, че има много бегъл ефект. Ако въобще има, може и да си въобразявам, но все пак се надъхвам като се погледна. Та програмата ми е следната:
Понеделник - гърди, рамо, трицепс + корем
Сряда - гръб, бицепс, кардио + корем
Петък - гърди, трицепс + корем
Много ще съм ви благодарен обаче, ако ми дадете точно какви упражнения да изпълнявам за гърди, тъй като прочетох доста такива теми във форума, но повечето са за хора, които искат да отслабват.

Хубава вечер! :)

16.02.13
19:21

казано от Без Имена на 16.02.13, 19:17:

точно какви упражнения да изпълнявам за гърди

Клек и тяга

16.02.13
19:30

казано от CarnalK на 16.02.13, 19:21:

точно какви упражнения да изпълнявам за гърди

Клек и тяга

Интересно мнение!
Ще те имам предвид да прескачам твоите писания, когато чета други теми. (dull)

16.02.13
20:00

Бил почнал преди месец и бил претренирал толкова много пъти...Пази Боже!Идея си нямаш колко време трябва да тренираш на върха на възможностите си,за да може въобще да се заговори за претрениране.
Иначе да,клек и тяга са добра алтернатива на досегашните ти упражнения.

16.02.13
23:10

казано от balabanov на 16.02.13, 20:00:

Бил почнал преди месец и бил претренирал толкова много пъти...Пази Боже!Идея си нямаш колко време трябва да тренираш на върха на възможностите си,за да може въобще да се заговори за претрениране.
Иначе да,клек и тяга са добра алтернатива на досегашните ти упражнения.

Пич, виж да ти обясня сега:
Отидох с един приятел, който тренирал от Ноември и той там ми показа упражнения за гърди, ама ми показа всъщност само лежанката и едно пек дек, мисля че се нарича. Стори ми се прекалено малко това за гърди и оттогава започнах да гледам какво правят другите на моята възраст в залата и правех по 5-6 упражнения по 4 серии всяка. Разбира се на последните упражнения едва успявах да вдигам килцата, но к’во да правя. Надъхан докрай и бутам там. Винаги имах мускулна треска на следващия ден, ама нищо аз си мисля, че точно така се прави и трябва да търпя като искам да стана машина. Чак преди седмица реших да прочета тук и видях, че не се правели повече от общо 16 серии. И че нямало ефект от много упражнения, защото не се постигала нужната интензивност. Заради това казах, че съм претренирвал.
Много ще се радвам да спрете да се заяждете и да помогнете. Не е ли това кръговрата? Когато сте започнали и на вас ви е трябвало помощ и някой ви е помогнал. Сега аз се нуждая от помощ и вие ми помогнете. След няколко години аз ще помагам. :)
И ми е интересно защо ми давате тяга и клек, като това са упражнения за крака, а не за гърди? Или аз нещо не съм запознат.

16.02.13
23:19

Здравейте, Рони Колмановци!
И аз искам да стана като вас здрав и силен(т.е. да ми викат Здравко Желязков), но ще ми трябва и малко помощ от ваша страна.

Това са твои думи, нали?

Как точно ще го постигнеш това, като тренираш само горната част на тялото? И дори нея не тренираш както трябва?
С месец тренировки изобщо не ти трябват сплитове и сума ти различни упражнения.

казано от Без Имена на 16.02.13, 23:10:

И ми е интересно защо ми давате тяга и клек, като това са упражнения за крака, а не за гърди? Или аз нещо не съм запознат.

Защото те мързи да работиш върху изключително важна мускулна група, с пропускането на която няма да постигнеш целите си. Било то естетически или други. Решението:

Колкото до въпроса ти, ти си абсолютно начинаещ и повече от две упражнения за гърди не ти трябват. Започни с двете лежанки (стандартна и наклонена), може с лост или дъмбели, аз лично съм фен на вторите. Помоли някой с опит да те гледа, за да си сигурен, че работиш с правилна форма. Съсредоточи се, за да установиш добра връзка с мускула и изпълнявай всяка серия с достатъчен интензитет. Ако заедно с това се храниш както трябва, резултати ще има.

17.02.13
13:05

Благодаря и на двамата! Щом казвате ще започна тренировка и на крака. Нямам много възможности и затова ще трябва да я поместя при другите мускулни групи.

17.02.13
14:32

Само още един въпрос:
Да започвам с някоя от програмите дадени в сайта за начинаещи или да продължавам по моята +крака ?

17.02.13
14:47

От сайта по-добре..Програмата ти е меко казано безсмислена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1