16.02.13
18:47
Здравейте! Аз съм Вики и съм на 17г. Хората винаги са ми казвали /къде приятелски, къде не/, че съм адски слаба с моите 40 кг. и аз вярвах. И в един момент се оказа, че аз със своите 40 кг. имам едно грозно, отпуснато и неподдържано тяло. Освен това съм се сдобила и с целулит. Просто прекрасно.(dull)
Но аз искам да променя това. Не искам да живея с мисълта ‘Имам гадно тяло”. Искам да променя тази мисъл на ‘Имам хубаво тяло”. Не искам когато времето се затопли да обличам дрехи, които да се опитват всячески да прикриват недостатъците ми. Вместо това искам да мога да облека дреха, която да подчертае едно хубаво и стегнато тяло. Искам да съм доволна от тялото, което виждам в огледалото, защото все пак не мога да го сменя, нали? :D
Искам да се сдобия с тяло, подобно на това на момичето от последните снимки. Имам голяма надежда, че ще успея, защото по мерки сме почти еднакви. Искам да стегна корема и краката си /на снимките ясно си личи, че имам голяма нужда/. Надявам се, ще успея след време да се похваля с някакъв положителен напредък в тази насока, въпреки, че съм тотално начинаеща и има още много да уча.
Лошото е, че имам проблем с постоянството. Страх ме е да не се откажа от това. Може би това е една от причините да направя този дневник. Искам да имам нещо, което да погледна и да си кажа “Виж какъв роман си написала, тъпо е да се отказваш сега”.
От понеделник почвам ВМ-нвд и силови тренировки по съвет от една друга тема, която пуснах.
Темата беше редактирана от Viks на 16.02.13 18:47.
17.02.13
16:38
На мен мадамата от снимките ми изглежда без грам тонус и skinny-fat. Сми’ не мисля, че трябва да се стремиш точно към нея или изобщо към някакъв “тип тяло”. Развий своето, сигурна съм, че то ще стане прекрасно и няма нужда да прилича на никое друго.
Успех в билдването.
казано от Bravo на 17.02.13, 15:47:
Дай някакъв снимков материал, за да придобием някаква представа за теб.
Беше ми трудно да намеря снимки където да се вижда цялото ми тяло, защото не обичам да се снимам, но намерих някои снимки. Дано да помогнат. :)
казано от mrynkalce на 17.02.13, 16:38:
На мен мадамата от снимките ми изглежда без грам тонус и skinny-fat. Сми’ не мисля, че трябва да се стремиш точно към нея или изобщо към някакъв “тип тяло”. Развий своето, сигурна съм, че то ще стане прекрасно и няма нужда да прилича на никое друго.
Успех в билдването.
Благодаря! :) Дадох нейни снимки, защото на килограми и ръст сме близки, а щом тя може да има хубаво тяло /лично мнение/, защо да не мога и аз?:)
Днес направих 17км. на колело и тези упражнения. Не е нищо впечатляващо, но съм доволна.
Вчера не ми остана време да пиша.
Направих 100 повторения с гири от 2кг/ толкова мога да вдигам/ + упражненията от линка.
Днес: сутрин 20 повторения с гири 2кг.
обед: 100 повторения с гирите и 20 км. с колело
вечер: 50 повторения с гирите и упражненията от линка, но с 50 клякания.
Завчера и вчера не ми беше до тренировки, защото бях в траур, но от днес започвам отново.
Вчера направих http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2jm64JwRh1rt44a1o1_250.png и http://thisismy—motivation.tumblr.com/post/25095392186 Резултат: краката ме боляха и не можех да направя други упражнения, днес имам мускулна треска.
Усещам, че наблягам твърде много на краката, вместо да правя упражнения и за коремната област.
Мисля си, че ако не бях толкова ниска проблема ми нямаше да е толкова видим, защото на по - висок ръст мазнините щяха да са разпредели, хм, по - равномерно? Но ще се примиря с това, все пак вече не мога да се издължа.
Днес направих годните упражнения + 70 повторения с гири и 100 коремни преси. Мисля да увелича пресите, защото не усещам никакво натоварване. Имам чувството, че можех да ги направя поне 150. И наистина трябва да наблегна на корема, прекалено съм се съсредоточила на краката.
Забелязвам, че ми е по - лесно да правя някои от упражненията, започвам и да издържам повече.
Замислям се дали да не почна да пия рибено масло.
За сега съм се спряла на Now Foods Ultrа Omega 3 и Omega 3 Complex на Актавис. Ако някой ми помогне кое от двете да избера ще съм много благодарна.
Много безсмислени упражнения и повторения правиш. Имаш ли възможност да ходиш на фитнес и да поклякаш с тежест, малко напади, суингове, набирания, кофички....
Прочети тази статия и прекрати коремните преси. Освен болки в гръбнака, с друго няма да се сдобиеш от тях.
Пиши и храната, тя е също много важна. Стреми се към балансирано хранене с малко повече белтъчини, за начало не е нужно да минаваш под калорийния си баланс.
Може ли да обясниш защо упражненията са безсмислени? :)
В момента нямам възможност да ходя на фитнес по независещи от мен причини и затова тренирам в домашни условия.
Храната умишлено не я пиша, защото не искам да си навлека форумните критики.
За коремните преси вече ти казах. Прочете ли статията, за която ти дадох линк?
Останалите...100 повторения. Шегуваш ли се? Повторенията трябва да бъдат най-много 10-12. Това означва, че упражненията или тежестите не те затрудняват ни най-малко.
Прегледай дневниците на Радост, Дескамеска, Катето...те тренират в домашни условия и от тях можеш да черпиш идеи за домашни тренировки.
А без да оправиш храната, ще си седиш все така мекичка. Не се обиждай: слаба си, но за да искаш стегнато тяло, те чака много работа.