09.02.13
14:48
От доста време се канех и най-накрая реших и аз да започна свой дневник.За момента съм малко объркан и нямам цел ...май само ще поддържам теглото си засега.Приемам всякакви съвети относно телосложението си,хранене,тренировки и т.н. .На 15 години съм,тренирам от 2 години вече, но лятото започнах да чета повече и да се интересувам за храненето.Но както и да е , без да разтягам повече локуми да карам направо и да видим тренировката и менюто ми за днес:
Чувствах се уморен и не ми се ходеше на фитнес , реших да направя една импровизирана тренировка в домашни условия с 6 серии лицеви опори различни захвати по 10 повторения, кофички 3х10 и няколко упражнения за корем.
закуска- 50г овесени ядки+200г кисело мляко 2% масленост+половин с.л. мед
обяд- около 200г пилешко месо с грах (може би около 100г , но не мисля да е имало и толкова) с една филия бял хляб
следобедна закуска- 80г фъстъци
следобедна закуска- 150-200 г пилешко филе
вечеря- омлет от 3 белтъка , 1 жълтък, 150 извара и малко боб с наденица и евентуално една филия бял хляб , ще видя , защото се опитвам вечер да намаля до минимум и да избегна простите въглехидрати и да набглегна на протеина
От известно време насам нямам много свободно време и тренировките са ми разпокъсани основно , защото вечер ходя в залата и тренирам самбо и , ако тренирам през деня , вечер също правим доста здрави тренировки , които включват предимно упражнения със собствено тегло , но и с тежестти също , и е доста вероятно да претренирам , но от понеделник ще спра за известно време тренировките в залата вечер и ще започна отново с фитнеса по програма
10.02.13
20:23
Днес ми е нетренировъчен ден-само ще напиша какво съм хапнал , а утре вече ще напиша и тренировката във фитнеса:
Закуска: 200г кисело мляко 2% масленост + 1 лъжица мед
Обяд: една кафена чаша ориз , не знам точно колко грама е , но доколкото видях в интернет около 70-80 гр. , 250г пилешко бутче , като чистото месо предполагам е около 180г и една филия уж пълнозърнест хляб , но е оцветен :D
Следобедна закуска: 80г фъстъци
Вечеря: омлет от 3 белтъка , 1 жълтък , около 50г кашкавал и 100-130 г извара
Други: извън тези храненията около обяд си нарязах и хапнах малко плодове - 1 портокал , 1 банан иии май една круша и вечерта няколко солети изядох и лъжица-две мед.
Приемам всякакви съвети и критики относно храненето,тренировките си и т.н. давайте съвети :D
10.02.13
20:54
Здравей и честит дневник :) Нищо не ти пречи да комбинираш самбото с фитнеса, но ти си знаеш. Иначе храненето ти ми се струва малко - не знам как ядеш в тренировъчни дни. Гледай по принцип протеина в храненето ти да не е по-малко от 1,5-2 гр/кг тегло. Другото са общите калории от храната - трябва да са долу-горе колкото изгаряш от тренировките и изобщо активността ти от деня ти. Ако ще качваш трябва да са повече.
Ще е интересно вече като понапишеш няколко тренировки да се видиш как тренираш - евентуално как комбинираш фитнеса със самбото, защото те не си пречат, а даже добре се допълват.
11.02.13
19:01
Ами , знам ли...прекалено много кардио ми се събира , а и всеки ден правим различни упражнения там и се страхувам да не би мускулите ми да не успяват да се възстановяват и да претренирам.А за храната , да , в момента много се колебая да качвам ли , да поддържам или на чистя.Това , от което много се страхувам е “омазняване”.Лятото се бях изчистил почти на макс на 8% подкожни , след което на ВВД качих 6-7 кг , но подкожните ми скочиха на 14% някъде и в момента съм на около 12%.Приемам всякакви съвети и критики , помагайте :-)
А ето храненето и тренировката ми за днес.Днес имах гърди-рамо , но доста я олекотих , защото в неделя както вече написах тренирах в домашни условия гърдите и се опасявах да не би да не съм се възстановил:
Закуска: 700 мл обезмаслено прясно мляко 0,1%+100г овесени бисквити
Обяд:една кафена чаша ориз (около 80г)+200-250г пилешко месо от бутче+1 филия пълнозърнест хляб , който всъщност е оцветен :D
Следобедна закуска: е тука малко си направих чийт мийл ...просто не се сдържах имаше вкъщи едно парче торта и още едно малко и ги изядох и един портокал (може би 700 kcal да съм направил, но поне беше във времето преди тренировката ми , та не е толкова зле...бързи въглехидрати малко за прилив на енергия)
тренировка:
1.5 минути кардио (крос-тренажор)
2.повдигане на дъмбели от полу-лег 1х12@16 , 1х10@18 , 1х8@18 (последната серия трябваше да бъде с 20 , ама нещо ми бяха в повече)
3.повдигане на щанга от полулег 3х8
4.кросоувър 3х8
5.раменна преса 3х8
6.преса с крив лост 1хотказ
7.5 минути кардио (крос-тренажор)
Вечеря (хранене след тренировката): около 300 мл обезмаслено прясно мляко 0,1%+омлет от 4 белтъка и някъде 100-120г извара
Други:малко боб (само няколко лъжици хапнах вечерта) с едно малко парче кашкавал и на обяд една хапка просеник и едно кебапче :D
Мнението беше редактирано от Атанас Георгиев на 11.02.13 19:08.
11.02.13
21:44
Не че нещо, ама храненето ти е доста малко. Единственото ти малко по-нормално ядене е обяда. Аз не знам дали си се теглил скоро, но с 10 мин кардио във фитнеса, самбо, тренировка с тежести - ще ми е странно ако и в момента не сваляш килограми.
Тренировката ти иначе е добре - странно ми е само, че не си писал килограмите на повечето упражнения, а само на дъмбелите от полулег.
Ако те притеснява повечето кардио - аз мисля, че съвсем спокойно можеш да го махнеш от фитнеса си, а да оставиш само кардиото в самбо тренировката - то ще ти е достатъчно, за да не се омазняваш, ако се храниш добре.
11.02.13
21:50
Следобеда с тоя cheat meal общо взето ми развали малко храненето днес :D иначе защо 2200-2300 някъде kcal има , не ги сметнах с точност , но грубо някъде там... :? все пак само поддържам засега.Давай съвети , как мислиш според мерките ми в момента да качвам , да чистя , да поддържам ли? :? просто и аз не знам какво правя в момента и гледам просто да поддържам едно ниво или да имам много малък калориен дефицит докато се реша твърдо какво да правя :D
12.02.13
20:35
Днес във фитнеса тренирах крака , но понеже много бързах , имах среща , пък после на уроци и имах по-малко от час , много набързо стана тренировката , пропуснах клековете и почивките между сериите ми бяха доста кратки , но нека първо да напиша храненето:
Закуска: 500 мл обезмаслено прясно мляко 0,1% масленост + 1 банан (208г , не знам колко му е масата без обелката) и едно блокче шоколад (4 парченца)
Обяд: 200г някъде месо от пилешко бутче+180-190г печени картофи (подправени)+една филия пълнозърнест хляб
Следобедна закуска: 2 кюфтета с две малки парчета кашкавал и понеже беше преди тренировка реших да си набавя и малко бързи въглехидрати и хапнах половин ябълка и 2 лъжици мед.
Тренировка:
1.5 минути кардио (крос-тренажор)
2.преса за крака 1х10@80 1х8@90 1х6@100 (иначе най-много мисля 220 съм бутал)
3.бедрено разгъване 3х8
4.бедрено разгъване 3х8
5.клекове 1х8 -трябваше 3 серии обаче нямах време и се отказах от клековете , само едната серия направих
6.повдигане на пръсти с щанга от стоеж 1хотказ
Вечеря (след-тренировъчно хранене):500 мл обезмаслено прясно мляко 0,1% масленост+омлет от 4 белтъка и 120г извара
Други: след като се прибрах от уроци към 20 часа хапнах един портокал
Мнението беше редактирано от Атанас Георгиев на 12.02.13 22:10.
12.02.13
21:24
Днес примерно храната ти е доста по-добре. Според мен е важно да наблегнеш на протеина в храната - главно да ядеш месо, яйца. Млякото също е важно като протеинов източник. Важно е и да го измислиш какво точно искаш да правиш - ще чистиш ли, ще качваш ли, защото така един ден калориен дефицит, другия - прилично хранене - не става.
12.02.13
22:58
Да , прав си и затова приемам всякакви съвети в момента , за да реша какво да правя , защото все още се колебая :?
13.02.13
08:49
Ти някъде по-нагоре беше писал, че те притеснява омазняването. Ако това от снимката на профила си ти - изглеждаш си доста изчистен. Та ако не искаш в никакъв случай да омазняваш - първо си нагоди калориите и съдържанието на хранителния режим така че да са ти долу-горе в равновесие с това, което изгаряш. За съжаление това иска да опиташ за известно време да поддържаш даден хранителен режим и да видиш как ти се отразява. Най-важен в хранителния ти режим в момента е протеина - все пак ако искаш да качваш мускулна маса трябва да приемаш достатъчно протеин с храната. Слагаш си след това въглехидрати - особено преди и след тренировка, за да възстановяваш и вече го допълваш с мазнини като гледаш вече калорийната стойност. В най-общия случай изключването на газирани, сладки и мазни храни може и да реши въпроса.
13.02.13
14:33
Да обаче това на снимката е лятото и съм на 9% някъде подкожни , а в момента съм на около 12%
13.02.13
17:35
Днес ми е нетренировъчен ден , но ще правя малко корем (трябваше вчера с краката да бъде , но бързах и не ми стигна времето)
Закуска: 500мл обезмаслено прясно мляко 0,1% масленост + един банан (230-240 г , предполагам , че без обелката масата му е около 180 г , не знам)
Обяд:една кафена чаша ориз (около 80г)+200г месо от пилешко бутче+194г печени картофи (подправени)+една филия пълнозърнест хляб
Следобедна закуска: 500мл обезмаслено прясно мляко 0,1% масленост+1 лъжица мед
Трнировка:
1.вертикално повдигане на краката от стенд 3х10
2.махало на земя 3х6 (едно махане е един пълен цикъл-мах наляво и мах надясно)
3.вертикални коремно-тазобедрени повдигания 3х10
4.планински катерач 3х10
5.crunches 1хотказ
6.лакетна опора до отказ
Вечеря (след-тренировъчно хранене): омлет от 4 белтъка,1жълтък и 50 г кашкавал
Други:в обяда и следобедната закуска хапнах набързо няколко хапки баничка със спанак , ама в най-лошия случай да съм направил от нея 200-250 kcal (не е толкова , но да речем , че и така да е , пак не е кой знае колко :D) ,преди тренировката в 18:10 хапнах около 50г халва и сега към 22 часа няколко парчета портокал и круша
Мнението беше редактирано от Атанас Георгиев на 13.02.13 22:02.
17.02.13
17:11
Тия няколко дена не можах да пиша , защото си бях на Сф малко и там ми е мн зле нета-с флашка.Сега известно време няма да мога да пиша пак , просто няма да имам достатъчно време да тренирам правилно, а и нещо не ми допада тоя тип тренировки...свикнал съм на доста по-големи натоварвания (тренирал съм досега всеки ден или най-много през ден).Относно храненето, последните дни , откакто не съм писал ми се развали , но от утре ще почвам някакъв режим , мисля НВД , ще видя или РБД.Ако някой има алтернативни идеи, предлагайте! :-)