17.02.13
18:59
Здравейте, от доста време дърпам по лостовете, но ми прави впечатление, че тялото ми се огъва доста неприятно. Примерно - при прав широк хват се огъвам в кръста доста, т.е. коремът ми излиза напред, а гърдите и краката отиват назад. Това е доста неприятно особенно когато дърпам за силово. При тесен хват ми се случва пък краката да изнасям напред, и така в един момент се получава доста неприятно залюляване, което ми пречи да изпълнявам набирането точно.
Понеже тренирам предимно вкъщи (на лост на врата) и съм принуден да правя набирания със сгънати в колената крака - бихте ли ме посъветвали как да избегна гореописаните проблеми. Пробвах с по-бавни повторения, пробвах и с по-бързи, но си мисля, че нещо генерално не изпълнявам правилно.
Благодаря!
17.02.13
19:07
колко набирания правиш? Хубаво е да видим, за какво става въпрос. Это едно видео
така ли правиш. И той се изнася малко)) Стягаш ли се при набирането? Май не. Всичко под гърдите ти е отпуснато и за тово май става така...
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 17.02.13 21:57.
17.02.13
19:13
2х10 в серия с 0.5м почивка. Този руснак ги прави доста чисти спрямо мен. Накрая от умора може би почна да прави грешки, а аз не изпитвам умора. Просто тялото ми се залюлява толкова, че не мога да си донаправя серията понякога. Налага се да спра, за да се махне люлеенето и тогава да довърша.
Видях, че си редактирал. Ами не, горната част на корема ми е винаги стегната по време на дърпането.
Мнението беше редактирано от Venelin Spiridonov на 17.02.13 19:14.
17.02.13
19:15
казано от Venelin Spiridonov на 17.02.13, 19:13:
2х10 в серия с 0.5м почивка. Този руснак ги прави доста чисти спрямо мен. Накрая от умора може би почна да прави грешки, а аз не изпитвам умора. Просто тялото ми се залюлява толкова, че не мога да си донаправя серията понякога. Налага се да спра, за да се махне люлеенето и тогава да довърша.
Защото не си стегнат, а отпуснат. Това ще мине, когото ще почнеш да се набираш повече....Прави и повдигане на крака. И още...при сгънати крака, се изменя центъра на тежеста и трябва да уровновесяваш....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.02.13 19:17.
17.02.13
22:20
Както казах, горната част на корема ми е стегната при набиране. Кое да достегна?
Супер за повдигането на крака, ще го започна от утре.
18.02.13
06:41
Има и още нещо...сега се сетих....Има ритъм, който трябва да спазваш. Когато станат рутина, набиранията, тогава даже внимание няма да объщаш на това- как да не се заклатиш...Трябва да гасиш колебанията, а не да ги стимулираш. Явно за теб( и не само при теб) е по лесно да започнеш набирането, когато краката и корема ти са изнесени напред, това ти дава начален импулс при набиране...Лактите искат ли да се свиват навътре при набиранията?
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.02.13 06:42.