15.02.13
13:48
Здравейте,
изчетох доста за HIIT тренировките сутрин и ефекта им. Целта ми е да изгоря мазнини с възможно най-малка загуба на мускулна маса. В няколко теми се казва говори за различни подходи и въпроса ми е следния: HIIT кардио сутрин на гладно ли да го правя или след закуска /евентуално каква да е тя, колко време преди.../? Освен това тренирам 3 пъти на седмица в зала.
Според мен е хубаво да вкараш един протеин сутринта веднага като станеш. След това си правиш кардиото и след кардиото закусваш. Това, че ако не ядеш сутрин преди HIIT ще гориш повече мазнини е вярно, но ще гориш и мускул.
15.02.13
17:42
Мерси за отговора! Мненията са противоречиви, но при мен няма повече от 3-4 кг излишно. Има време до лятото ;)
На мен да правиш хиит сутрин на гладно ми звучи като чист мазохизъм.Още повече ,че начина на действие на хиит е много различен от този на кардиото с ниска интензивност.Аз бих закусил обилно.
15.02.13
17:58
Ако е на гладно организма захапва мускулите директно за енергия, защото няма гликоген рано сутрин.
15.02.13
18:53
Като няма гликоген захапва първо мастните депа за енергия. не мускулите.
15.02.13
20:57
Прави си кардиото сутрин на гладно, няма опасност да гориш мускул.
Аз лично на гладно не мога да бягам или да извършвам друга кой знае каква физическа дейност. Просто ги нямам силите и тренировката ми няма да е пълноценна. Но си има всякакви маниаци :D