Какво ще кажете за този режим на хранене?

18.02.13
11:48

Закуска: плодове/овесени ядки/нещо с ниско съдържание на въглехидрати.
Обяд: белтъчини (200-300г. пилешко месо, риба, яйца/ 1-2 парчета сирене, 1 кофичка кисело мляко...) + някаква салата
Следобедна закуска: плод/ 50-100 г. ядки или и двете
Вечеря - предимно салата, но и малко белтъчини - 100г. примерно (след тренировка, понеже тренирам вечер).
И ядене не по-късно от 21:00 - 22:00 часа.
Подходящо ли е това хранене за средно напреднали, трениращи около 5 пъти седмично?

Темата беше редактирана от Кристина на 18.02.13 11:51.

18.02.13
11:50

СУтрин няма да е зле да вкараш някое друго яйце.
Ако напишеш грамажите на храните може и някой случайно да се навие да отговори :)

Мнението беше редактирано от Pavel на 18.02.13 11:50.

18.02.13
11:52

Готово, редактирах коментара си.
Забравих да кажа, че целта ми не е толкова отслабване, колкото стягане и извайване на мускули... поне да се очертават леко.
Около 55 кг. съм, 166 съм висока, тренирам от много време.

Мнението беше редактирано от Кристина на 18.02.13 11:54.

18.02.13
15:14

Кардио правиш ли ?Според мен за този ръст тези килограми са супер :)

Мнението беше редактирано от Пенев на 18.02.13 15:15.

18.02.13
23:51

Правя, да, но не много. Около 20 минути общо на тренировка. Повече наблягам на силовите упражнения и май в това ми е грешката.
Въпросът ми е за хранителния режим... такова хранене (ако добавя и белтъчини за закуска, примерно...) удачно ли е?

19.02.13
02:08

казано от indestructible e на 18.02.13, 11:48:

..
Подходящо ли е това хранене за средно напреднали, трениращи около 5 пъти седмично?

Колко напреднал си, не се определя от годините трениране. Има безкрайно множество от “напреднали”, на които не им личи, че знаят пътя до залата.

После - вечерята ти никаква я няма за каквито и да е цели. Трева + малко белтък понякога = глад за тялото ти. Ако ще ваяш мускули, с това следтренировъчно хранене ще удариш на камък. Повечко белтък (+ мазнини), бих казала аз.
Най - точно е да посмяташ няколко поредни дни, да видиш какъв е съставът на храната ти и какво е разпределението  В/Б/М и да изчислиш колко калории са ти необходими. Понякога самозаблудата ни е голяма по отношение на количество и състав на храната и така нахвърляно в темата, може да е подвеждащо.

казано от indestructible e на 18.02.13, 11:52:

...
Забравих да кажа, че целта ми не е толкова отслабване, колкото стягане и извайване на мускули... поне да се очертават леко.
Около 55 кг. съм, 166 съм висока, тренирам от много време.

И да си дойдем на думата за извайването и стягането. Ще се очертае нещо, което го има, т.е. ако нямаш мускули (независимо от стажа ти в залата), няма как да ги очертаеш. А и да ги “стегнеш”. Значи ще трябва да ваеш, т.е. да тренираш за мускулна маса. Това означава да качваш мускули, следователно да се храниш добре. Най - вече след тренировка, което при теб не е така.
И чак после може да се мине на темата “по - нисък % подкожни мазнини”.

казано от indestructible e на 18.02.13, 23:51:

Правя, да, но не много. Около 20 минути общо на тренировка. Повече наблягам на силовите упражнения и май в това ми е грешката.
...

Силовите упражнения не са грешка, а са задължителни. Без тях няма ваене и стягане.
Друг е въпросът какво наричаш силови упражнения и какво наистина тренираш. На мен ми се струва, че вторият ти проблем ще е там.
Тренировките трябва да пасват на целите.
Кардиото е по желание, за здраве и ако си му фен. Или ако преследваш специфични цели.

А кг. спрямо ръста може да са супер, а може и да не са. Зависи какво се крие зад цифрите като съотношение мускули - мазнини.

19.02.13
20:32

В интерес на истината, имам мускули, които са започнали да се очертават. Усещам само, че ми е трудно да се придържам към някакъв режим на хранене и това ми е пречка.
Благодаря за изчерпателното и полезно мнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1