Редуциране на тегло при 40+

12.02.13
16:17

Добър Ден! Следя от форума от повече от 2-3 години , рядко пиша мнения, тъй като повечето информация вече е изписана, но този път не става въпрос за мен, а за моята майка, на която ми се иска да помогна в борбата с килограмите.
Чудя се от къде да започна, тъй като тази материя е крайно непозната за мен , не разбирам как работи метаболизма над 40+ , при 2 родени деца, операция от секцио и не активен начин на живот, който се състои от седене на стол от 8 сутринта до 5 следобед.
      Та така , моята майка е на 46 години , крайно НЕактивен начин на живот, с редки хранения през интервал от рода на по 4-5 часа, предполагам споменаването на женско тегло не е много прилично, но предвид целта ще спомена - 95 килограма , 165 см височина.Сега разбирате, че работата е малко по-сериозна. Единствената активност е ходенето на зумба, което е добре като идея, но е само веднъж седмично.За жалост не виждам, как моята майка, която е заета с хиляди неща от работата, да ходи да тича на стадиона или да ходи на фитнес. Друг проблем е, че има и шип в коляното, а и краката и се подуват.
    Ще ми се да ми дадете някакви насоки, чрез които мога да й помогна да редуцира своето тегло. Например някакви упражнения , хранителен режим(не строг) съобразен с възрастта. Знам, че за един възрастен човек е малко по-трудно да разбие някои митове за хранене , трениране и т.н, но се надявам, че нещатата няма да останат без резултат.
    Благодаря предварително!

12.02.13
22:23

Хич няма да е лесно ако жената не е сериозно мотивирана. Казвам го от личен опит и като човек на 40+. Ако обаче е сериозна и започне да спортува и да се храни добре, то качеството ѝ на живот ще се промени драстично. Като свали килограми и се постегне ще и изчезнат повечето болежки, ще забрави за шипове и подобни. Но пак казвам, няма как да стане без силна воля за промяна, а резултатите идват бавно.

16.02.13
13:10

Лечебен глад!!! Поне 24 часа за седмица през първите месеци. После по-дълги интервали.
+ Промяна на хранителните навици през останалото време.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.13 13:11.

18.02.13
18:50

Един велоергометър у дома БИ МОГЪЛ да помогне в съчетание с някакви ограничения (да не казвам хранителен режим, че ще се изплаши) :)

18.02.13
21:47

Защо повечето обитатели на бедните африкански страни са кльощави като клечки? Защото страдат от системно недохранване и глад. Решението е редуциране на храната - нито са хормонални проблеми, както обичат да се оправдават много хора, нито е невъзможно да се отслабне.

Ще дам пример - госпожа Кондолиза Райс става всяка сутрин в 04:30 часа да тренира с тежести... българите гледат турските сериали, замезват с туршия, подпръцкват под спарените завивки до 8-9 часа и оплакват съдбата си...

Време човек винаги може да намери.

19.02.13
12:25

време и начин винаги се намира ... стига да има сериозна мотивация
в случая - повече движение (вкл. велоергометър), строг хранителен режим (но не гладуване) и постоянство. вярно е, че на тази възраст метаболизма се забавя, но нещата пак се получават. за да свали килограми, не е задължително да тича (даже не е и препоръчително засега) или да ходи на фитнес.

19.02.13
12:30

казано от Цеца Мецата на 18.02.13, 21:47:

Защо повечето обитатели на бедните африкански страни са кльощави като клечки? Защото страдат от системно недохранване и глад. Решението е редуциране на храната

Примера е крайно неподходящ (меко казано), най-малкото защото хората, за които говориш не гладуват доброволно и ако имаха някакъв избор надали биха го правили.
За намирането на време съм съгласна.

21.02.13
10:12

Благодаря за отговорите! Велоергометър имаме вкъщи.Още от днес я качвам!Под хранителен режим, какъв точно имате предвид?Да ограничи сладко , тестено и вредни храни особено преди лягане - това е ясно.

21.02.13
11:07

1. смята си калорииния баланс
2. вдига енергоразхода (с движение) и докарва храната до калориен дефицит (-300-400ккал като на всеки 5 свалени кг, го преизчислява)
3. маха всички изброени от теб храни от менюто си
... това на първо време

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1