Край на програмата 5х5. От понеделник 18.02.13 започвам по нова програма.
Начало: 57 кг / Сега 59 кг
Лежанка - 45 кг х 5 пъти/ 50х5-8
Тяга - 80 кг х 2 пъти/ 80х4-5, но главно правя със 70, за да я правя кат’ хората :)
Клек - 45 кг х 5 пъти / 60х6-8
—
- Бицепс - Стегнат = 30 // = 30
- Предмишница - Стегната = 28 // = 28,3
- Гръд. об. - Стегнат = 80 см // = или греша или е 83-4
- Крак/ Бедрен муск - Стегнат = 47 см // = 49
15.02.13
17:15
Е, имаш си доста приличен напредък в силата. :) Браво!
Здравейте, днес съм сложил някои нови неща за мен в хранителната си програма :) Сутринта на гладно пих една доза креатин след това закусих 2 печени филийки с каквото намеря да намажа + 1 кафе. След това някъде в 11;30 една вафла борец и една ябълка. По обяд около 1 часа хапнах 3 печени филии с олио, сирене :) След това някъде в 2;30 понеже бях на центъра си купих две пици.. сега мисля да прочета в интернет и да си направя някаква плодова салата :) Вода за деня около 3л.
Здравейте, днес ще добавя някои нови попълнения към храненето. Днес е почивен ден. Сутринта на гладно пих креатина, след това ядох някакви обикновенни вафли за закуска, които съдържаха повече белтъци и други.. понеже четох че какаото също съдържа разни мазнини и други в повечко пих едно. Малко по-късно хапнах една ябълка около 11. В 1;30 хапнах 3 филии с кайма, зеленчуци. :) Сега в 17;30 хапвам едно жито с ленено семе, лимонови корички, от което има и за през седмицата за след тренировка. Малко за новостите по програмата за хранене.. сутринта в 07;00 ще хапвам по 2 филийки препечен пълнозърнест хляб, може би с олио ? Също реших след като ям сутринта у нас и си пия рибените масла да ям в 11;30 тогава ще хапна 2 пици, които знам че съдържат повече калории и вече чак като се прибера у нас около 1;30 ще ям пак :)
Здравейте, днес храненто мисля, че е по-добре ;) ЗначииИ такам.. сутринта в 7;15 хапнах 2 филийки препечен пълнозърнест лЕб. Утидох на училище и си викам ще ям чак в 11;20, но не се здържах и взех 1 сандвич със шунка.. като за 50 ст.. това беше в 9;30 :) След това някъде в 11;30 слязох до центара и си хапнах 2 пици :) Сега в 2 без 15 като се прибрах хапнах 2 филийки типов хляп ( брех много насища ) с майонеза, пилешки кренвирш също и сирене. В момента се наливам с един много хубав натурален сок с повечко въглехидрати :) .. планирал съм в 3;30-4 часа да тренирам. След като се прибера около 5 ще хапна 100-200 гр жито с ленено семе лъжица мед, лимонови корички, както и някой плод.. после вечерята.. снощи хапнах салата от яйца картофи и т.н тази вечер също може би лучник и някоя мръфка ако има :P Поздрави :)
Днес всичко върви по план.. радвам се :) Сутринта в 7;15 хапнах 2 препечени пълнозърнести филийки ( нещо не ми харесват.. имат странен вкус, давайте идеи с ккаво да ги мажа, защото ги ям наголо.. ), след това в 9;30 хапнах 1 сандвич с шунка. В 11;30 хапнах две пици.. май прекалих с кетчупа и майонезата та ме заболя стомаха.. сега се прибрах и ще видя какво ще хапна някъде към 2 часа.. пак някоя филия само, че с типов хляб ( колкото е останал ). За следобедно около 4-5 ще хапна 1 жито 200-300 гр, както и 1 вафла борец. Около 6;30-7 някой плод, а след това вечеря. Вчера за вечеря ядох боб. Ще видим днес какво ще го бъде :)
Днес като цяло съм доволен от всичко.
Сутринта в 8;30 - банан + 100 гр фъстъци.
9;30 Банан + изоспорт + вафла морена
11;30 две пици кетчуп/майонеза
2:00 доза креатин
Тренировка до 3, след това пак доза креатин 5гр.
100 гр жито.
За по-късно ще видим още не съм решил..
Тренировка: Гръб и бицепс:
Гръб Бицепс
1. Вертикален скрипец 3х6-8 42 kg
2. Гребане с щанга 3х6-8 45 kg 1.Сгъване с щанга 3х6-8 20 kg
3. Мъртва тяга 3х6-8 74 kg 2. Бицепсово от долен скрипец 3х6-8 21 kg
4. Набирания с широк хват 3х6-8 5-7 3. Скотово сгъване с щанга 3х6-8 3 плочки
5.Едно на което не му знам името 3х6-8 40
КОРЕМ + ТРАПЕЦ
Днес съм почивка, няма фитнес. Като цяло днес хапнах доста неща.. ударил ме е мързела, боли ме главата, кисна на едно място гледам ТВ и компютъра.. Сутринта в 7:15 пих креатин на гладно 5гр. След това в 9:30 един сандвич с кюфте, кисели краставички, пържени картофки. В 11;30 две пици с кетчуп, чеснов сос. Около 1:00 по обяд хапнах един сандвич с доста пилешко месо, домати, краставички, кашкавал. След това съм изял два чипса.. около 2:30 пих отново креатина, както и 5 перлички рибено масло, вместо да ги пия целия ден. Две блокчета шоколад. Две вафли борец + още една неизвестна :D.. до тук така.. Снощи за вечеря ядох пилешки бутчета с картофки и разни др салати, днес за вечеря пак ще хапвам пилешки бутчета, да спомена на фурна :) Също имам мускулна треска в бицепсите от вчера особено в левият, май защото едната 5-ца тежеше малко пвоече от др :D :D :D.. Вчера нещо не ги усетих тия упражнения за гръб.. не бях в форма, не направих и гребането като хората, абе.. дано не се повтаря ;)
И такааа.. днеска закуската в 7;15 беше един банан ии един малък шоколад с фъстъци, в 11;30 две пици. В 1 тренировка, чаааак до 3. Преди тренировка креатин и веднага след тренировка креатин + банан. Сега като се прибрах, няколко филии, принцеси, кашкавал, кренвирш, шпек. Няколко филии със някакво сладко.. за вечерта пак някое пилешко бутче.. така.. сега за тренировката.. Крака иии рамо + предмишница
Крака Рамо
1. днеска слабо клек.. чаках едно момче.. ама реших да правя направо другите упражнения и клека най накрая.. 6х40
2. Лег преса, доволен съм 80х6
3.Бедрено сгъване и разгъване с по 5 плочки
1. Раменна преса 6-7х32кг
2.Повдигане на щанга до брадата ( Вертолет ) 6-7х28кг
3. Повдигане ръцете напред 3х6-7повт. с 8 кг дъмбел
4. Скрипец - вместо него правих едно др за задно рамо 3 плочки + 2 кг :)
22.02.13
23:14
Поразвил си го гърба, ама позинга не ти върви много, ама не му се притеснявай. :)
Здравей gazena gadinka, да ти кажа че точно това писах по горе... не знам точно как става работата, а единствено по този начин ” се отвори ” като хората. :) Днес съм почивка. Сутринта в 9:15 като станах изпих 5 гр креатин, много добре поспах. След това закуската беше слабо(няма да я описвам). Около 11:30 хапнах 50-100 гр фъстъци. След това в 1-1:30 хапнах около 10 филийки запържени със яйца и още някои неща, като цяло мазнички филийки със сирене, зеленчуци. Малко по-късно хапнах жито. В 6:00 г/д изпих 500мл прясно мляко + 2 вафли борец. Сега ще вечерям пак много зеленчуци, ако знаете тези салти с майонеза, яйца разни други работи, както и гозба с пилешки мръфки 200гр с картофки, както и руска салата. Това за сега :) Поздрави ! Също изкам да ви попитам да правя ли корем, когато правя крака, когато клякам, защото ми казаха че не било хубаво.. но нали ходя 3 пъти, та и корем 3 пъти... или да ходя в някой от дните като 4ти ден да си правя само корем ?
23.02.13
21:51
Няма проблем за правенето на корем заедно с крака. Ако ми погледнеш в дневника - и аз самия правя корем в дните, в които правя клекове. :) Няма смисъл да го отделяш корема в отделен ден.
Здравейте, поради лични проблеми не съм тренирал от месец, месец и половина и за жалост от 59-60, съм станал 54.. В момента имам 500 гр креатин, който ми е останал от преди. Мога да си позволя някой протеин до 40 лв. Та се чудя с каква програма да започна отначало, надявам се този път да няма прекъсвания. Ще комбинирам протеина с креатин.
Привет отново, след дълго отсъствие от залата поради лични проблеми. В момента тежа 57-8 килограма, висок съм 1.85 и приемам един гейнър, който ми е останал от преди време. От утре ще започна всичко от начало. Мислих да започна с програмата 5х5, 3 пъти седмично, но все още се колебая. Ако може някой да ми подхвърли някоя идея как да приемам гейнера ще бъде добре. От утре ще описвам храненията ми. :)
Между другото в момента изглеждам така: http://prikachi.com/images.php?images/440/6763440i.jpg http://prikachi.com/images.php?images/443/6763443h.jpg Dатите са грешни.
Пичага,заеби го тоя гейнър...Допий си го и повече не си давай парите за такива ненужни глупости.Много по-добре и по-евтино би ти излезнало да си купуваш храна с тези пари.Съветвам те като програма да се спреш на нещо от сорта на бутащи/дърпащи,горна/долна част или някакви кръгови за цялото тяло с много базови упражнения.
казано от Dани на 17.11.13, 11:40:
Ако може някой да ми подхвърли някоя идея как да приемам гейнера ще бъде добре. От утре ще описвам храненията ми. :)
Вземай го веднага след тренировката. И сетне храна с протеини.
казано от Dани на 17.11.13, 11:43:
Между другото в момента изглеждам така: http://prikachi.com/images.php?images/440/6763440i.jpg http://prikachi.com/images.php?images/443/6763443h.jpg Dатите са грешни.
Колко килограма си на тези снимки?
Мнението беше редактирано от Миро на 17.11.13 15:28.
Мисля новата програма да е нещо от сорта на 5х5. 3 пъти седмично.
Понеделник
- Клек
- Лег
- Гребане
Сряда
- Клек
-Лег
-Бицепсово
Петък
-Клек
-Лег
-Гребане
Или другия вариант:
1. Клекове ( крака )
2. Лег с щанга ( гърди )
3. Флайс от лег ( гърди )
4. Раменни преси ( предно рамо )
5. Разтваряне в страни ( предно рамо )
6. Сгъване с лост ( бицепс )
Втора тренировка :
1. Набиране ( гръб )
2. Гребане с щанга/дъмбел ( гръб )
3. Обратен пек-дек ( задно рамо )
4. Мъртва тяга ( гръб )
5. Френско разгъване ( трицепс )
6. Разгъване с една ръка ( трицепс )
Като първата тренировка е А ,а втората -Б
И ще ги редувам-първа седмица-А Б А,втора-Б А Б...
Кой вариант е по добре ?
И двата варианта са ужасни,нямаш опита и знанията,за да си конструираш сам програма.Погледни нещо готово,отговарящо на стажа ти.
казано от ddd на 17.11.13, 13:57:
Съветвам те като програма да се спреш на нещо от сорта на бутащи/дърпащи,горна/долна част или някакви кръгови за цялото тяло с много базови упражнения.
Поразрови се съвсем малко и ще намериш примери.
казано от Dани на 17.11.13, 22:07:
Мисля новата програма да е нещо от сорта на 5х5. 3 пъти седмично.
За 5х5 можеш да използваш готов вариант от статията за тая програма: http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
Ииии такаа ! Ще започна с храната:
- Сутринта в 7;30 Една доза гейнър в мерителната лъжичка.
- След това в 8;30 един сандвич с кебапче, питка, пържени картофки, краставички
- 12;30 Един хотдог + една палачинка с шоколад.
- 2;30 Тренировка
- 3;30 Препечени филийки, кисело мляко, ябълки
- 4;30 Гейнър, още една доза
След това предполагам чак вечерята, която още не знам точно каква ще е, но ще обновя по късно.
Днес правих Бицепс и трицепс и предмишница. Мисля, че няма нужда да описвам какви точно упражнения съм правил, защото и без това не им знам много имената. :) Също така ето една снимка прясня от днес. http://prikachi.com/images.php?images/871/6766871V.jpg