14.09.05
17:53
като свърши лятото ли почвате масата?
стараете се да качвате чисто или си позволявате леко омазняване? колко кг средно качвате в основен период, а какви цели си поставяте?
до колко % подкожни мазнини ще стигнете ?
какви суплементи използвате?
по колко дневен сплит ще тренирате ?
кога започвате да чистите?
и след изчистването до какав % мазнини ще паднете?
сравнете сегашната си форма и тази която очаквате догодина :)
Ами бих ти отговорил каквото бог даде в моя случай щото чак такива точни сметки не си правя а и нямам никакво време за билдинг вече, а ми се иска да имам :cry:
Аз тренирам отскоро, 1 година, това лято не съм чистил, а едва ли ще чистя и другото. За мен най-важно се явява масата и силата, а чак след това релефа. Не си правя и планове за подкожните мазнини, защото си позволям да се поомазня с цел по-бързо покачване на мускулна маса. Като основна цел до следващото лято ми е да кача поне 10 килограма и да премина 80 килограмовата бариера (166 см съм висок).
аз съм решил да качвам зимата колкото може повече, апък на пролет живот и здраве ако съм достатъчно наедрял ще чистя.
14.09.05
20:24
Аз съм си мазен, ще гледам да не се омазнявам много ама май няма друг начин пък пролетта пак ще има яко КАРДИО и НВД:)
14.09.05
21:22
Аз масата ще я започна октомври с 3-дневен сплит за начинаещи.Ще си купя Мега Масс 3000 на универсал 4.7 килограма,креатин,глутамин и ако има пари и амино 2700 но това ще стаме по на татък,защото понеже не съм тренирал лятото сега ще качвам добре и без добавки.Целта ми е да достигна 70-75 кг. хармонично и релефно тяло със 7-8% подкожни мазнини.(сега съм около >60).Не смятам че ще се наложи да чистя защото не качвам мазнини изобщо,но ако се наложи ще чистя.
Аз лично мисля да чистя, докрай (малко още) и после чак маса.Трудно ще е зимата, но .........
аз лично сега почвам да правя сериозно маса
Ще се стремя да кача колкото може повече без да мина 85см талия!
Мисля да взимам геинер и протеин
3дневен сплит макс 4
ще почна април месец да чиста
надявам се че ще сам с около 6-7кг повече от тази година след чистенето :)
14.09.05
22:48
[quote author=”^MaD^”]аз лично сега почвам да правя сериозно маса
Ще се стремя да кача колкото може повече без да мина 85см талия!
Мисля да взимам геинер и протеин
3дневен сплит макс 4
ще почна април месец да чиста
надявам се че ще сам с около 6-7кг повече от тази година след чистенето :)
Ами аз какво да кажа като талията ми е вече 84 :lol: . Ще гледам да качвам що годе чисто и се надявам да не мина 15% мазнини и пролетта ще свалям и ще имам доста време да го направя 3-4 месеца за които може да стигна с хубава диета до 6% с повече мускулна маса от сега и абсолютно релефен отвсякъде. :wink:
14.09.05
22:48
Последните месеци чистих .. не смъкнах толкова колкото исках, но изглеждам по-добре и по-стегнато от преди. Доизпивам си бърнъри и боклуци и почвам периода за маса. Благодарение на този форум се научих как да се храня правилно. Сега се надявам с тия знания зимата да кача чисто и то не малко. Тренирам на 5-дневен сплит, но заради училище и частни уроци сигурно ще го направя 4 тренировки в седмицата.
За цел си поставям: преодоляване застоя на лег, по-големи ръце - най-слабата ми група са.
14.09.05
23:16
Ами зиме,лете се съм си се освинил!
15.09.05
07:44
и аз така ще направя :D се някои ми краде мислите :wink:
И аз съм така,но въпреки това тази зима ще си трупам ММ а на пролет-яко чистене,пък каквото стане :D
и аз така ще направя :D се някои ми краде мислите :wink:
май не само на теб :D