20.02.13
16:25
Здравейте на всички! Тъй като съм нов ще ме извините ако сбъркам нещо. Аз съм на 16 години. Нямам опит във фитнеса и въобще каквито и да са тренировки. Тежа 70 килограма и съм висок 1,80 .Четох доста и бях готов да направя програма за отслабване чрез РБД ( не се засилвайте към бързия отговор, продължете моля ) обаче ми казаха че съм бил добре в теглото и трябва да тренирам за мускули - ръце, корем ала-бала. Уби ме с този изказ приятеля дето ми го каза. Та аз в корема съм брутално смешен. Не е толкова зле горния ред плочки се показва леко обаче на мен това ми е първата цел - да махна скапания корем. А той ми казва че трябвало да кача и да изчистя после. Е как да качвам мамка му... защо да качвам като от това искам да избягам. Програмата лесно ще я сглобя - сайта е пълен. Само ме насочете моля ви.Приятен ден и благодаря предварително!
Искаш да чистиш значи? Представи си как ще изглеждаш на 65 кг 180 см и пак помисли.
20.02.13
17:45
Добре нека го сложим така - ако качвам и същевременно правя тренировки за корем специално - ще изглежда ли по добре? Същото важи и за ръце, крака и т.н. Защото аз нямам опит и под качване не знам какво точно се има в предвид..
20.02.13
18:54
Момче,да качиш мускулна маса е едно, да качиш мазнини съвсем друго.
казано от Georgi Balev на 20.02.13, 17:45:
Добре нека го сложим така - ако качвам и същевременно правя тренировки за корем специално - ще изглежда ли по добре? Същото важи и за ръце, крака и т.н.
Естествено.
20.02.13
20:08
Та значи да търся програма за качване. Не знам дали има смисъл като на едни лостове ще ходя и ще започне по скоро като начин на прекарване на свободното време, но ще опитам пък ще видим.
21.02.13
15:10
Състави си умерено хранене. Не бъди нито в преразход на калории, нито в голям излишък, като калориите ги набавяш главно от белтъчини/протеини.
Тренирай пирамидално, като не падаш под 8 повторения, освен за мускулни групи като бицепс, крака и упражнения като тяга, клек.
Коремни преси не прави повече от 16-20, не се заблуждавай, че така по бързо ще ти излязат плочките, за тази цел ти трябва мускулна маса на коремните и коси, странични мускули.
Прави кардио, 20-30 мин. след всяка тренировка с изключение в дните които тренираш крака, но не прекалявай, целта ти не е да сваляш килограми.
Купи си витамини и омега-3 и приемай по предписание на опаковките, такива добри са на НАУ Нутришън.
Мнението беше редактирано от Стоян a.k.a Burner на 21.02.13 15:13.
22.02.13
02:56
Гоше, няма да сбъркаш с лостовете.
Ти тепърва ще си изграждаш обща физическа култура, лостовете са достатъчно добро начало.
Братът (14-15 годишен) на един приятел си беше шишкав от малък - като седне на стола и корема му ставаше на 4 ката сланина. След 3 месеца го видях, но не го познах - беше станал като оса - широк гръб и много прибрана талия. Страшна работа. Много му се зарадвах и го заразпитвах как е станала тази работа. Отговорът беше “Спрях хляба и яко на лостовете.”.
Опитай 6 тренировки (ама не много тежки, по 2-3 упражнения общо, по 5 серии) в седмицата и един почивен ден:
бутащи
дърпащи
крака (скокове, клекове, спринтове)
бутащи
дърпащи
крака (скокове, клекове, спринтове)
почивка
Корем можеш да правиш всеки ден, по 3 серии стигат, един път - за долна част, един път - за горна част.