Дневника на Стефи

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.02.13
22:43

и сладкото,и плодовете,са въглехидрати с висок ГИ,колкото повече ги ядеш-толкова повече ти се яде от тях

Значи да намалям плодовете в такъв случай ама то на училище реално какво друго може да се яде като заместител на сладкото.Аз за друго освен ябълките и мандарините не се сещам.Иначе за закуска значи утре вместо ябълката да слагам сирене отново ?

21.02.13
09:05

прочети статиите в сайта за НВД и РБД и си избери от тях хран.режим,сметни си кал.баланс
Ако за теб това е много трудно,направи следното:
Записвай си всеки ден в продължение на седмица,какво ядеш.Ако ядеш по 200гр хляб примерно-намали го на 100,ако ядеш по 3 ябълка-да стане 1 само сутрин,ако ядеш по 3 вафли-направи ги 1,през ден и т.н. Гледай да се храниш с качествена храна-домашно приготвена от сурови материали,които ти купуваш,а не полуфабрикати.Наблегни на месо,яйца,извара,зеленчуци.По-малко картофи,ориз,боб,леща,грах. Слагай зеленчуци към всяко ядене след закуската.Примерно:
Закуска-овесени ядки с кис.мляко,ябълка
Обяд-пържола със зеле и моркови
СЛедобяд- варени яйца със зелена салата
Вечеря- сирене,кашкавал или месо пак със салата
С глад не се отслабва трайно и е вредно за подрастващия ти организъм.

Благодаря сега ще прочета.
Сега ще напиша до сега какво съм яла и си взех поука от съвета ти.
Сутринта хапнах овесени ядки с козе сирене.
В 10:00ч. хапнах бисквиди “Тук”
И в 14:20 хапнах риба тон .. консерва в растително масло и сега пия чай (4билки). Исках салата да си направя ама нямаше на магазина и само риба хапнах.До сега не бях яла,но е много вкусна.Сладко днес дори и не съм вкусвала и съм само на 1 филийка пълнозърнест хляб.И към 16:00ч. отивам на фитнес,че малко да ми мине храната.За вечерта съм си взела кашкавал ще хапна.А кисели краставички мога ли да ям и ако да в какво количество ?

Така изчислих си калориите и ми излезе 1847ккал.
Сега ще прочета това което ми посочи и ще си избера и ще започна.
А тези ли ккал. трябва да приемам на ден ?

21.02.13
15:34

Ако искаш да отслабваш трябва да имаш калориен дефицит. Пробвай да извадиш 10-15% от общите калории.  :)

Извадих 10% и получих 184,7.Това какво е .. нещо не ми е ясно

21.02.13
15:42

Извади тези 185 калории от общите ти за деня и ще получиш по колко долу-горе трябва да приемаш.

Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 21.02.13 15:42.

Криво ляво ми стана ясно,но така и не получих отговор за киселите краставички?

21.02.13
16:01

по-добре не ги яж

Окей ще го имам впредвид.А кашкавала с какво може да го ям,че нещо не ми идва на акъла :D

Преди малко си свърших фитнеса .. отново мина бързо определено със слушалките бързо минава времето.И в 18:30 ще вечерям,че грам не съм гладна.

Измислих си ... яйца с кашкавал и после докато гледам телевизия ще хрупам морков :) За сутринта си взех мляко “Родопчанка” (2%) и ще го правя с овесени ядки.

Мнението беше редактирано от Стефани Узунова на 21.02.13 18:16.

Ще напиша до сега какво съм яла.
Закуската ми беше мляко “Родопчанка” с овесени ядки и половинка от половинката ябълка настъргана.
В 10ч. бисквиди “Тук”
В 13:30ч. риба тон (консервирана) с 2 малки хапки сирене и за десерт една вафла “Хипер”.
Взела съм си 2 моркова и днеска ако ми се хапва нещо това ще ям,а за вечеря ще си измисля нещо макар,че за сега нищо не се сещам :D
Иначе към 15-15:30ч. ще отивам на фитнес.
Ммм преди фитнес изпих 1 чай.
Отидох 1 час и нещо :)
Прибрах са много гладна и хапнах малко кашкавал с половин краставица и сложих малко олио и после малко прошуто.А и след фитнеса хапнах бонбонка,че жената на фитнеса имаше рожден ден ^_^
Туко що хапнах един морков и мисля да си правя чай,че ми е изморено някакво явно хубаво се разболявам.
Утре вкъщи и ще трябва да си измисля какво ще хапвам.
Лека вечер.

Мнението беше редактирано от Стефани Узунова на 22.02.13 20:16.

Добър вечер.
Днес цял ден в нас защото се събудих много зле.С ужасна хрема,кашлица ...
Сутринта в 07:00ч. хапнах мляко “Родопчанка” с овесени ядки.
После в 11:00ч. хапнах бисквити “Тук”
В 12:00 ч. прошуто с краставица.
После хапнах половин морков.
Погледах телевизия направих си 3x30 коремни преси и в 17:00ч. сварих си в яйцеварката 2 яйца с малко прошуто и сирене и половинка от пълнозърнеста филийка.
Преди малко изпих един чай и си доизядох моркова.
И сега меко казано се наливам с вода :D
И тази вечер със сигурност до късно няма да седя.
И да попитам ... тази вечер наготвиха зеле с ориз .. мога ли да ям ? (че да знам утре дали мога за обед това да ям)

24.02.13
10:25

не може ориз,веземи почети малко,стига задава тъпи въпроси!!

24.02.13
11:47

Според мен пък оризът е по-добре от бисквитите ;) Ама определено се вслушай в горния съвет :)

24.02.13
12:13

С това ‘’хапване’’ на бонбони,вафли Хипер и бисквитки,по-вероятно на качиш килограми,отколкото да свалиш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1