трапеца ми хич го няма !

15.09.05
15:23

Пичове трапеца хич не ми върви ... Отначало не правих никакви упражнения за него  но  като видях че изостава почнах да го тренирам кофтито е че като правя повдигания  на раменете чуствам натоварване къде ли не даже и в петите ама  в трапеца не :( кажете вие кви тънкости правите  в тренировката на трапеца 

тренировката ми е гръб и трицепс един път седмично

набирания с широк хват пред врат 4х10
  гребане със щанга 4х8
  тяга (пирамида)
  повдигане на раменете 4 серии х10-12 ( правя го различно по някога със щанга по някога с дъмпели

ето ви и  две снимки да сте наясно горе долу за кво говоря :)
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_0258.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_0957.jpg
искам да поясня че и двете снимки са правени  без да позирам и без да се стягам  въобще без да знам че ме снимат. извинявам се но  просто в момента  други снимки  нямам....

KA

15.09.05
15:58

еми човече незнам, щом повдигане на раменете не ти действа...пробвай да задържаш малко горе...или пък пробвай с лост отзад(тесен хват)...незнам просто тва са упражненията за трапец и незнам защо не ти действат...

15.09.05
16:20

Пораздвижи малко тренировката ... Пробваи да тренираш трапеца с раменете ... Освен повдиганията на рамене с щанга и с дъмбели прави и повдигане на рамене с щанга зат кръста .... Влияние ще окажат и упражненията които правиш за другите мускулни групи . Най-вече за гръб ... Пробваи Баба меца , гребане с дъмбел и гребане на скрипец ... Неподценяваи ефекта на Мъртвата Тяга !

15.09.05
17:04

[quote author=“x_3_mar”]Пичове трапеца хич не ми върви ...

А кои мускулни групи ти вървят? Снимките не са добри и е трудно да се прецени...
Трябва да анализираш - тези, които ти вървят имат връзка с тези, които не ти вървят.

15.09.05
18:12

[quote author=“organiZma”]
А кои мускулни групи ти вървят? Снимките не са добри и е трудно да се прецени...
Трябва да анализираш - тези, които ти вървят имат връзка с тези, които не ти вървят.

ем ко да ти кажа маи маи сичко останало си ми върви и на сила качвам и на размери  по-принцип само тва не си харесвам трапеца! талиата еи ся си я мерих под 80 е гърбът ми е повече от 120 (във стегнато положение де) ръцете  и гърдите си ми вървят .......... дедазнам. тая година освен да го товаря много  и да  видим  ко ще става 

мерсаж на всички и по-здрави :) 
някои друг няква идея ?!?

15.09.05
18:22

Ами прави нещо различно или повече за да върви трябва да търсиш промяната прави го например с малко повторения като съответно щангата е натоварена добре

18.09.05
00:44

Пробвай моята с-ма, в която тренирам трапеца заедно с рамото. Между другото знаеш ли, че някои автори причисляват упражнението “Повдигане на рамената с щанга от стоеж” наравно с клека, лега и тягата като едно от най-ефективните за натрупване на цялостна маса. От самосебе си се разбира, че става дума за упражнение, което се изпълнява с големи килограми. Това, че сигурно  виждаш по залите да го правят с 60 кг с извинението, че го тренират чисто, не говори нищо.
  Това е базово упражнение, тежести от порядъка на 120-140, даже 160 кг са нещо нормално. Задължително фитили и колан.  Oт снимките ти личи, че не би имал проблеми да работиш с подобни кила. За техниката - ръцете ти трябва да бъдат просто куки, за които е закачена тежеста и да се стремиш сякаш искаш да достигнеш с трапеца с ушите си.
  Сигурно знаеш, че трапеца се състои от две части - горна, която се натоварва от гореспоменатото упражнение и долна част, която се натоварва от упражнението дадено в списание “Олимп” в последния брой,месец септември, страница 12. Обяснено е много подробно.
  С тези две упражнения ще натовариш “зверски” трапеца, гарантирано. Аз спрях да го тренирам вече, защото взе да изпреварва рамената.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1