19.02.13
20:22
Здравейте,
От доста време чета дневниците из ББ-тийм, но досега никога не съм се решавал да се регистрирам... та камоли да си водя дневник.
Аз съм на 23 години 194 висок около 130кг ( знам множко са). :)
Преди нова година за около месец бях свалил около 10кг с тренивки и що горе нещо като диета, но дойде Коледа, Нова година и дотук с диетите :) Та вече сме 19 февруари и реших, че е време пак да почна да се ограничавам. А и това е и една от причините да си водя днвеник тъй като водиш ли си някакви записки, то без да искаш ще се стремиш да спазваш диетата :)
Така тренирам 3-4 пъти в седмицата в зала, като тренирам всички мускулни групи в един ден като с това целя повече изразходване на калории гледа да правя повече повторения около 15. Кардио мога и ще правя 5-6 пъти в седмицата, като основното ще е сутрин на гладно 30-40 мин кростренажор. В по хубави дни карам колело. Тренировката в залата мога да кажа, че е високо интензивна, като почивам мако между сериите и упражненията наблягам на по базови упражнения за повече горене на калории. Клек, мъртва изтласквания и др. комплексни упражнения както и машини.
Основния проблем е яденето :)
Вчера започнах диета, която не е стриктна, но на фона на преди това какво съм ял си е направо фрапираща :)
Вчера яденето ми беше следното:
9:00 - Кисело мляко с банан
11:30 - Пилешко филе 200гр със салата зеле 300гр.
14:00 - 50 грама лешници
15:00 - тренировка с пудовга... доста изморителна тренировка :)
18:00 - 3 яйца с 100грама сирене и другите 50гр лешници (обожавам ги)
21:00 - пилешко филе 200гр със салата зеле 300гр
Днес със ставането ми направих 30 мин кростренажор и продълйих към закуската:
9:00 - 200мл прясно мляко с 100гр овесени яддки
11:30 - 200гр пилешко филе с 300гр салата зеле
14:00 - 50гр бадеми и един бана
16:30 - 3 яйце с 100гр сирене и 5гр кашквал
сега 20:20 - отивам да ям едно пишелко филе 200гр заедно със залата зеле :)
Според мен се получават около 2000+ калории на ден но не повече от 2200, което мисля, че е твърде малко за 130кг човек... но ми е достатъчно не се чувствам гладен. :)
Та чакам съвети, препоръки та да има напредък и при моето сваляне.
Поздрави :)
19.02.13
23:02
Беше ми скучно и направих 1 час колело по улиците ;)
20.02.13
09:54
Добро утро на всички.
Днес станах около 8:00 и вече в 8:30 бях на кростренажора.. направих 30 минути, но като слязах доста ми се виеше свят и ми се гадеше.
Дали това, че не бях закусил или не бях пил вода е оказало някакво значение???
След тренировката изпих една чаша вода и закуских с 250мл прясно мляко 100гр овесени ядки и 20гр черен шоколад. Малко ми поотмина явно глада е бил причината... или ниско кръвно?? хм... :
Чакам съвети :)
Ако преди си ял пици и баници, дори и режима, който спазваш в момента, ще ти се отрази доста.
Каква е тази тренировка с пудовка?
По програма ли тренираш цялото тяло? С интруктор ли? Т.е. има ли кой да ти показва как да изпълняваш правилно упражненията, за да работят за теб?
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.13 10:07.
20.02.13
10:09
Упражненията ги правя правилно по моя и други преценки...
Тренировката не е само с пудовка просто е включвам, понеже swing-а ми е едно от любимите упражнения :)
Програма за трениране... по скоро не... правя всички мускулни групи като големи правя по 2 упражнения за тях, а малките мускулни групи с по 1 упражнение.. с по 20 повторения всяка серия..
Имам стай 2,3 години общо от преди, така че упражненията и изпълняването им не са ми проблем :)
Отностно предишното хранене ... :) Пици, баници, шоколади... и не само :)Като за пример мога да дам, че преди съм ял сигурно над 5к калории дневно.. сега се стремя около 2000-2200
Ако имате съвети към храненето или тренировката казвайте... да оправям нещата.
И едно въпросче: На базовите много ставни упражнения ли трябва да наблягам или по скоро на машини... Моята логика е на базови, понеже се горят повече калории от цялото тяло :)
20.02.13
17:21
Да си довърша и днешния ден
Храната:
9:15 - 250мл мляко 100гр овесени ядки 20гр черен шоколад
11:30 - 200гр пилеко филе със залата зеле 300гр.
14:00 - Кисело мляко и 50гр лешници
15:00 - Тренировка
17:10 - 3 яйца, 100гр сирене, 50гр кашкавал, салата домати, царевица и малко сирене около 250гр. общо
20:00 - 1 скумрия на скара около 250гр със салата зеле 200гр.
Тренировката днес: Доста се чудех какво да правя та реших да пробвам нещо което видях на клишче в интернет.
20 повторения лег без почивка се местя и правя 20 повторения клек и отновно без почивка правя 20 повторения clean & press.
След това се почива 2 минути и отново се повтаря... това се прави 3 серии.
Като приключих с така направената тренировка бях доста изморен... да не кажа грохнал тотално. Направих малко корем и 30мин вело след тренировката. Общо взето съм доста доволен от тази тренировка, доста аеробна се получи.
Отново да напиша, че чакам съвети.
Ето и клипче от където се надъхах за подобна тренировка:
22.02.13
00:54
Да се изповядам и днес.. тъй като не беше никак ползвотворен ден.
Станах 5:00 (понеже бях на изпит във Варна) закусих едни овесени ядки с мляко и черен шоколад. Дотук добре. :)
После кам 10 хапнах едни лешници 100гр.
14:00 Един санвич от subway нямаше нищо интересно около мен за ядене.
16:00 Прибрах се веднага се метнах и направих едни кростренажор 30мин.
17:30 200гр пилешко филе със залата зеле
20:00 200гр пишелко фил със зеленчуци на скара(моркови,гъби,домати,тиквички,патладжан,лук) общо 300гр
око 22:00 пийнахме по 1 чаша вино... и това беше. Като цяло доста нещастен ден :Д
Поне си взех изпита по стоманени конструкции :)
22.02.13
10:55
Оформи се едно въпросче в главата ми, та да го задам преди да го забравя?
Имам доста масивни и силни кракра... дали случайно ако правя доста клек, мъртва няма да пораснат още повече краката??
казано от Станислав Александров на 22.02.13, 10:55:
Оформи се едно въпросче в главата ми, та да го задам преди да го забравя?
Имам доста масивни и силни кракра... дали случайно ако правя доста клек, мъртва няма да пораснат още повече краката??
Дефинирай масивни и силни.
За твоя ръст и кила - масивни - над 75 сантиметра (изчистени).
Силни - 260 клек минимум
22.02.13
11:19
ами клек с 160 максимум 2 повторения.. и то със зор.. а за сантиметъра незнам, но са си големи като цяло... неизчистени разбирасе!
Макар, че аз гледам да правя 15-20 повторения.
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/829023
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/864995
Натискай на клека и тягата! С тях най-бързо ще постигнеш целите си.
22.02.13
13:05
Благодаря колега, като цяло мисля да заформя клек, мъртва и извърляне(което според мен е много добро упражнение).
24.02.13
09:26
Здравейте два дни не съм писал нищо, та реших да поправя тази грешка.
Хранта през тези два дни беше почти аналогична на горната с малки незначителни промерни. Тренировките ги преустанових понеже съм нещо болнав и немога да се задишам без да се закашлям.
Имам едно въпросче свързано с мазнините които приемам/? Установих, че приемам доста мазнини главно млечни и от ядки? Как се отразяват такъв вид мазнини и трябва ли да ги намаля???