Продължителност на кардиото?

21.02.13
22:28

Здравейте,
Ако може да ми дадете съвет:Да правя кардио (велоергометър) по 20 мин след всяка тренировка и 40 мин в почивните дни ИЛИ 40 мин през ден ?
Целта ми е да изчистя още за лятото.Диетата ми е що годе добра не ям сладко ,въглехидратите ми са до 1 на обяд  ,а кардиото ми е към 4-5 след тренировката.Сега смятам да си взема велоергометър за вкъщи и ще го правя сутрин на гладно.
И вечер към 10 часа преди лягане ,яда 200 грама извара и пия 200 грама прясно млеко.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.02.13 07:20.

22.02.13
00:14

По-добре 20 минути след тренировка и в почивните дни 40 !
Аз виждам ефект дори когато правя само след тренировка по 15 минути(на пътеката) !

И аз мисля така  - по 20 мин след всяка тренировка и 40 мин в почивните дни.
Обаче махни млечните продукти, особено това прясно мляко преди сън - голям автогол.
Много по-добре ще бъде 1 доза протеин с много малко мазнини и въглехидрати - ако бюджета ти не позволява казеин - вземи млечен протеин (МРС 85%). Ако и той ти е скъп  - лапай соев изолат (SPI 90%)  - малко кофти вкус, обаче изсушава по-добре от другите протеини, защото няма никаква лактоза и мазнини.
Тоя велоергометър - сигурен ли си че ти трябва? Обикновено повечето велоергометри след месец - два се превръщат в огромни закачалки за дрехи.

22.02.13
10:11

според мен - 15-20мин след тренировка, а в почивните дни - 20-25мин HIIT

22.02.13
17:12

Според мен 3-4 пъти седмично кардио си е напълно достатъчно. Много хора си мислят, че като правят всеки ден кардио и ще имат резултати, но всъщност се пренатоварват излишно. Аз правя 4 пъти седмично кардио (бягане на пътечка) след тренировка.
Според мен няма да имаш кой знае каква голяма полза от велоаргометъра, поне аз нямах (но всеки организъм си е различен).
Аз цяло лято се бъхтех над тоя велоаргометър и накрая нищо, почти нищо не изчистех. Видях че така до никъде няма да стигна и започнах да бягам. За месец и нещо свалих 6 килограма и същевременно качих и още мускулна маса.

22.02.13
19:03

казано от avitohol avitohol на 22.02.13, 17:12:

Много хора си мислят, че като правят всеки ден кардио и ще имат резултати, но всъщност се пренатоварват излишно.

Ми, не е точно така. Аз пък правя всеки ден кардио. Така съм свалял през годините общо ок.90 кг. и сега си поддържам постигнатото. Извод - няма универсална формула.
Относно продължителността: след силова тренировка по 20-30 минути е предостатъчно. В почивните дни може да е сутрин на гладно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.02.13 19:05.

22.02.13
20:22

Аз пък чистя без кардио.Миналата пролет за 9-10 седмици,8 кг и 16 см от талията.

22.02.13
21:45

Пробвай с високо интензивно кардио по 30 минути максимум.С някакъв лек бърнър или л-карнитин,не мисля,че е нужно да е всеки ден.Пет пъти в седмицата е идеално.Аминокиселини по време на тренировка и някакво протеинче - чиста работа.Аз много разчитам на суперсерии при тежестите  (гърди-гръб,бицепс-трицепс,квадрицепс-задна част и раменете - предно със задно).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1