Прекомерна загуба на тегло!

22.02.13
09:58

Здравейте, проблема ми е следния:
Започнах да тренирам преди около 7 месеца. Наред с всички други стимули за трениране беше и причината, че бях започнал да се “закръглям”. Тренирам 5 дни в седмицата, като всеки ден различна мускулна група - гърди, гръб, крака, рамо и ръце. Започна трансформацията и от 86кг станах 80кг, които поддържах известно време. Впоследствие обаче тези килограми започнаха да се топят и съм вече малко над 77кг, което е нежелано. Тренирам и се храня по един и същ начин. Не твърдя, че се храня добре, но определено не стоя и гладен. Единствената разлика е, че намалих консумацията на хляб, като закономерно се увеличи консумацията на манджата. Вземам аминокиселини, с цел възстановяване. Можете ли да ме посъветвате нещо, което бих могъл да променя, като спирането на тренировки е немислимо. Не мога да си позволя постоянен прием на протеин, поради финансови причини. Смятате ли че аминокиселините влияят на загубата на теглото и трябва ли да преустановя техния прием? Наясно съм, че храненето е най-важното и се опитвам да го подобря, но засега нямам успех. Незнам дали и начина ми на трениране е най-удачен или прекалявам, тъй като правя по средно 4-5 упражнения за мускулна група. Благодаря на отзовалите се предварително!

Carbohydrate

22.02.13
10:05

Със сигурност в храната трябва да е проблема. Ти си ял по определен начин и след започване на трениране, пак се храниш по същият начин? Недостатъчен калориен режим...Пиши как и какво ядеш...

Приемането на аминокиселини няма връзка с описания от теб ефект и не е наложително да ги спираш. От друга страна приемането на протеин не означава, че ще покачиш теглото си. След като си наясно, че храненето е най-важно, помисли какво може да се направи за да го подобриш.

22.02.13
10:27

Липсва ми хранителна култура, което се опитвам да преодоля, като чета най-различни статии в този и други сайтове. Храня се три пъти на ден, предимно готвено, но не винаги има месо в храната. Старая се поне едно от храненията да е месно, но не мога постоянно да ям пържоли или оризи. Напоследък обмислям всеки ден да ям яйца, но само с тях се съмнявам да се промени нещо. От друга страна се чудя, ако пак започна да ям хляб в по-големи количества, но това няма да се отрази на мускулната маса, а на паласките. Явно е че трябва да спазвам определен хранителен режим, друг вариант няма. Благодаря ви! Ще потърся в съответната тема, а ако някой има предложение, ще се радвам да го сподели!

Carbohydrate

22.02.13
10:27

Има и друго нещо. Ние не знаем всичко относно теб, свалил си мазнини, как си изглеждал преди.... Аз свалих, например 12.5кг и обиколката на ръката намаля само с 1см, а гърба си остана на същите см. Така, че е относително. Какво си свалил, качил и т.н. Малко е информацията, която ни даваш.....

22.02.13
10:36

Висок съм 179см, тежах 86кг, като основно беше шкембето. Свалих до 80кг и видимо имаше подобрения в структурата. Не съм мерил никога обиколката си на гръден кош или бицепс. Паласките макар и намалени, все още си стоят, но шкембето изчезна и съм много далеч от видима преса. Съдейки по дрехите ми, бицепсите ми са се смалили малко.

22.02.13
10:41

Моя съвет е да не слушаш всичко което ти препоръчват тук.

Проблема е претрениране! 100% съм сигурен в това. Намали тренировките на 2 пъти седмично, намали сериите, и се стреми да правиш една две работни серии с максимално тежко за 6-8 поветорения. Раздели основните групи като за 2 пъти (има изписано много кои с кои упражнения се комбинрат). Почивка трябва, не добавки, протеини и други (опа са ше ме баннат, защото реално става въпрос за капитализъм - фитнес мафията произвежда погрешните теории и програми, хората стигат до някъде и нямат резултати, и тогава хоп: “Ама ти не взимаш ли добавки? То без добавки не може!” и ти отиваш и даваш едни пари на вятъра.

Ако искаш да проумееш някой истини, умело прикривани от комерсиалния фитнес и бодибилдинг, трябва да мислиш, трябва да пробваш дори “пълните немислими безумия” които ти препоръчвам ( това не е моя философия, има и дори Олимпия с такава, научно обоснована при това).

Carbohydrate

22.02.13
10:43

Относно аминокиселините, бих ти препоръчал БЦА. Другите ги забрави. Протеин, една доза след тренировка и една в не тренировъчен ден, трябва жадължително да приемаш.
Аз взимах течни ам.кис. един мес. и се уплаших.... мускулите взеха да заминават....така, че ти вярвам и не ги пий, течни, сухи, всякакви)))....не ти трябват сега....

Carbohydrate

22.02.13
10:47

казано от Arkan на 22.02.13, 10:41:

Моя съвет е да не слушаш всичко което ти препоръчват тук.

Проблема е претрениране! 100% съм сигурен в това. Намали тренировките на 2 пъти седмично, намали сериите, и се стреми да правиш една две работни серии с максимално тежко за 6-8 поветорения. Раздели основните групи като за 2 пъти (има изписано много кои с кои упражнения се комбинрат). Почивка трябва, не добавки, протеини и други (опа са ше ме баннат, защото реално става въпрос за капитализъм - фитнес мафията произвежда погрешните теории и програми, хората стигат до някъде и нямат резултати, и тогава хоп: “Ама ти не взимаш ли добавки? То без добавки не може!” и ти отиваш и даваш едни пари на вятъра.

Ако искаш да проумееш някой истини, умело прикривани от комерсиалния фитнес и бодибилдинг, трябва да мислиш, трябва да пробваш дори “пълните немислими безумия” които ти препоръчвам ( това не е моя философия, има и дори Олимпия с такава, научно обоснована при това).

За претренирането съм съгласен. Също е толково важно , колкото и храненето. Но това само той може да каже, ние със сигурност нищо не може да предпишем, т.к. не е писал за своите тренировки и най-вече за своя интензитет...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.02.13 10:48.

22.02.13
11:20

Тренирам по следния начин:
Понеделник - гърди
Лежанка горен наклон
Дъмбел от лег
Лежанка обратно наклон
Флайс машина
Кабели (к росоувър мисля се казва)
За финал правя две серии трицепс
Всички упражнения ги правя по три серии средно по 10-12 повторения

Вторник - гръб
Набиране
Пулдаун с широк хват зад врат
Хамър
Лодка
Дърпане на дъмбел
За финал две серии бицепс

Сряда - крака
Клек
Напади с диск
Сгъване и разгъване на машина
Корем

Четвъртък - рамо
Разгъване с дъмбел встрани
Раменна преса
Хеликоптер
Вдигане напред на диск, не знам името му
Задно рамо на машина
Трапец

Петък - ръце
В супер серии трицепс и бицепс:
Въже и права щанга
Лежанка тесен хват и дъмбели чукове
Скотове сгъване и френско
На кабел бицепсово сгъване и с обратно хващане (длан нагоре) разгъване
Концентрирано бицепсово с дъмбел и трицепс под наклон на тялото разгъване назад

Всички упражнения правя по три серии по 10-12 повторения. Опитвам се след всяка тренировка да правя корем и спрях колелото.

Carbohydrate

22.02.13
11:43

Успял си да смъкнеш с нея излишни кг., ок . Сега за да трансформираш тялото, намали бройката на упр на половина и смени програмата в зависимост от твоите цели. И както писах добави протеин, задължително е!!!
Разрови се из форума, има доста програми.... Бих ти препоръчал стандартна ББ програма Пн, Ср, ПТ. Гърди със( бицепс или трицепс, избери си); Гръб със ( бицепс или трицепс, избери си); Крака, рамо.
Гърди- разтваряне с дъмбели, лег, кофички
Бицепс- сгъване с прав лост
Гръб- пуловър- загрявка, набиране( горен скрипец- раменен обратен хват), долен скрипец- ръкохватка към корема(гребане), мъртва тяга
Трицепс- разгъване на скрипец, кофички
Рамо- разтваряне в страни, рамени преси( щанга, дъмбели)
Крака- клек, легпреса

Серии- 2,3 до като стигнеш работните килограми и не повече от 2 работни до отказ.
Повторенията- позитив 2сек.+ задържане горе 1,2сек.+ негатив надоло 4 сек.+ задържане 2 сек.=10 сек. Общо 40сек.

Ако тренираш сутрин, то тренировка на гладно и след нея протеин. В не тренировъчен ден, сутрин само протеин......

Най-важно! Ако видиш, че не се възстановяваш достатъчно, то увеличи почивката. По лошо няма да стане)). само по-хубаво!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.02.13 11:56.

22.02.13
12:35

Благодаря  :)

22.02.13
19:09

Претрениране или храненето не е наред , както ти казаха вече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1