катаболизъм

15.09.05
17:53

искам да попитам примерно ако изпуснеш едно хранене и вместо това вземеш няколко аминокиселини колко време след приема на аминокиселините тялото няма да изпадне в катаболно състояние? Ако изпусна закуската и взема амино вместо нея колко часа тези аминокис. ще предпазват мускулите от разпадане?

15.09.05
18:04

Не можеш да заместиш хранене с аминокиселини ако организма има нужда от енергия ще ги горне за да  си набави някоя и друга калория въпреки че аминоК. са неефективни (нямат калории много) но мазнините да си набави калории от тях трябва много кислород ама нещо се отклоних

15.09.05
18:08

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Не можеш да заместиш хранене с аминокиселини ако организма има нужда от енергия ще ги горне за да  си набави някоя и друга калория въпреки че аминоК. са неефективни (нямат калории много) но мазнините да си набави калории от тях трябва много кислород ама нещо се отклоних

Абсолютно така е виж ако удариш една доза протеин,по възможност по-бавен тогава е друго нещо.Бавен имам в предвид казеин или млечно-яйчен

15.09.05
18:10

Сложен въпрос на който не може да бъде даден категоричен отговор. Не е въобще ясно за колко време даден организъм с неговите индивидуални особености би възприел аминокиселините и за какво реално ще ги използва, дали за градивен материал или за енергия. Много зависи от това дали обмяната на веществата е по бърза или по бавна, дали има достатъчно гликоген като запас и и т.н. Затова не пропускай закуската. Мисля обаче че не е фатално да пропуснеш хранене, стига да не е систематично.

15.09.05
18:25

В случая със закуската организма има нужда от калории и белтъчини за да премине от катаболния режим в който е изпаднал нощес в анаболен и то по възможният най бърз начин
Най добрее е да се нахраним и да приемем суроватъчен или аминокиселини порради бързата усвояемост

Абе всичко зависи от целта на занаятието.Важно е да знаеш дали целиш редуциране на мастното тегло или мускулна хипертрофия.В първия вариант би било много трудно хем да топиш мазнини хем да си в анаболната фаза.

SO

15.09.05
19:13

може ли примерно в 3ч през ноща да стана и да пия млечно-яйчен протеин добре ли ще е?правилно ли ще е ?

SP

15.09.05
19:15

[quote author=“Sourcemag”]може ли примерно в 3ч през ноща да стана и да пия млечно-яйчен протеин добре ли ще е?правилно ли ще е ?

абе то е хубаво ама все пак си разваляш съня и нарушаваш ритъма на организма ама може и да пробваш

SO

15.09.05
19:20

ами аз лесно заспивам пък и спя по 9 часа така че ще е добре според мен да пробвам.Други мнения по въпроса?  :)

15.09.05
23:46

[quote author=“Sourcemag”]може ли примерно в 3ч през ноща да стана и да пия млечно-яйчен протеин добре ли ще е?правилно ли ще е ?

Знам доста спортисти дето са го правили и според техните обяснения са подържали постоянен анаболен режим

SO

16.09.05
02:50

хм ще проуча въпроса  :wink:

16.09.05
03:01

[quote author=“Sourcemag”]ами аз лесно заспивам пък и спя по 9 часа така че ще е добре според мен да пробвам.Други мнения по въпроса?  :)

Прав е Джорджо, много спортисти го правят, като през нощта стават за протеин, че понякога и два пъти (ама тука малко патологичен случай става :oops: ), но дали това е ключа към това да си в анаболно състояние непрекъснато, много труден въпрос! Някой има ли информация по въпроса, в смисъл линк? Аз като се замисля, примерно ям качествено целия ден, и съм в анаболно състояние, след това през нощта изпадам в катаболно! Въпроса е ако поддържам непрекъснато анаболно състояние не се ли натоварва организма прекалено много? Другия въпрос е силно ли влияе върху растежа това, или по-точно много ли лошо влияят катаболните процеси през нощта на растежа и трябва ли да се избегнат за да се поддържа непрекъснатия анаболизъм?

бтв: малко сложно се изразих, ама дано сте ме разбрали :wink:

JI

16.09.05
07:47

така а нали именно докато спим растем ! ! ! ???
как растем при катаболно състояне  :?

SO

16.09.05
10:46

[quote author=“JiVk0”]така а нали именно докато спим растем ! ! ! ???
как растем при катаболно състояне  :?

найстина как става това ?

16.09.05
15:16

Ами защото в фазата на дълбокия сън се оделя най много от хормона на разтежа а всички знаем к’во е т’ва и какво прави така че не се чудете.Освен това ногава организма се въстановява (поправя повредите демек разкъсванията дето сте си направили по време на тренировка)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1