07.09.05
12:19
Смятам да си бия Омнадрен. Доколкото знам се бият мускулно в гъза. Оба4е има ли опасност да засегна някой нерв ако си го бия сам, 6тото не ми се ходи на доктор ?
07.09.05
13:31
[quote author=“olypm”]Смятам да си бия Омнадрен. Доколкото знам се бият мускулно в гъза. Оба4е има ли опасност да засегна някой нерв ако си го бия сам, 6тото не ми се ходи на доктор ?
виж нека аз да напиша следното:
1. мускулно не значи 100 % в гъза, може в бедрото, може и в гърдата може и в рамото.
аз винаги съм предпочитал в бедрото от зад - там никога не се усеща нищо.
2. има опасност винаги да си закачиш нерв ама то се чувства.. просто
много по остра болка... Опасността е голяма ако си биеш в бедрото отпред.
3. за какво ти е доктор? това е научна степен. трябва ти лекар - ама рядко съм виждал лекари които да бият инжекции... -=> поне медицинска сестра ти е необходима. Ако искаш във всяка една поликлиника за 1 левче бият всякакви инжекции... Ако се спазариш със сестрата може да ти бие без пари...:-)
07.09.05
15:33
[quote author=“kpo”][quote author=“olypm”]Смятам да си бия Омнадрен. Доколкото знам се бият мускулно в гъза. Оба4е има ли опасност да засегна някой нерв ако си го бия сам, 6тото не ми се ходи на доктор ?
виж нека аз да напиша следното:
1. мускулно не значи 100 % в гъза, може в бедрото, може и в гърдата може и в рамото.
аз винаги съм предпочитал в бедрото от зад - там никога не се усеща нищо.
2. има опасност винаги да си закачиш нерв ама то се чувства.. просто
много по остра болка... Опасността е голяма ако си биеш в бедрото отпред.
3. за какво ти е доктор? това е научна степен. трябва ти лекар - ама рядко съм виждал лекари които да бият инжекции... -=> поне медицинска сестра ти е необходима. Ако искаш във всяка една поликлиника за 1 левче бият всякакви инжекции... Ако се спазариш със сестрата може да ти бие без пари...:-)
За т.1 съм почти съгласен... има 3 места накоито е доказано че верочтността да засегнеш нерв е изключително малка: задника, рамото и бедрото... навсякъде другаде е опасно....
Това с отзад на бедрото е пълна глупост защото там е бъкано с нерви... ако не вярвате опитайте!!! Много ше боли!!!
Пък и си има специална процедура за поставяне на инжекции... да сте чули за аспирация? Ако не аспирирате може да сте навлязли в кръвоносен съд. А ако вкарате маслен разтвор в кръвоносен съд може да има тежки последствия защото може да се получи тромба и дори може да се стигне до смърт ако е вкарано прекалено голямо количество маслен разтвор (от 3 кубика нагоре...).
Затова се мерят 10-15 см от тазовата кост към задника и там се бие... после след като вкарате иглата дърпате 0.2 кубика, така че да се получи вакуум и да влезе балонче въздух в спринцовката... след като пуснете трябва това балонче да се върне обратно в мускула... Ако не влезе балонче въздух, а кръв, значи сте навлезли в кръвоносен съд! Тогава вадите спринцовката, сменяте иглата и повтаряте процедурата... няма значение че в спринцовката има кръв (нали си е вашата... :))
Ако следвате тези правила няма да имате проблеми (все пак бия химията на половината хора от залата... :))
Има и един саит който може да ви е полезен:
http://www.spotinjections.com/index3.htm
Хайде, и УМНАТА!!! Всичко трябва да се прави с акъл!!! Не всичко е химия!
аз си бия в задника, горната външна четвърт. там според мен най-малко ще боли. имало е пъти когато не е имало никаква болка. важно е след като изтеглиш стероида да смениш иглата, защото върхът се затъпява. трябва да си с чисти ръце, да дезинфекцираш мястото със спирт и да не докосваш върха на иглата никъде. с рязко движение забиваш цялата игла. имай в предвид че ако вкарваш баено или на няколко пъти боли повече. следвай и инструкциите от горния пост. течността се вкарва много бавно! после вадиж рязко и масажираш с памук напоен със спирт. слагаш лепенка. тва е. ако има нещо питай. Успех!
п.с.: повече от 3 кубика на веднъж не се бият.
07.09.05
15:45
мен лично ме е страх да си вкарам иглата бързо... опитвал съм но боли повече, пък и без да искам се стягам и става кофти! Това с лепенката не е необходимо... може да се мине и без нея...
за лепенката си много прав. :D. абе аз не се стягам. и на мен ми отнема време докато се наканя да я забия, но по-бързо, по-добре.не да я забиеш до средата на спринцовката :D
07.09.05
21:57
Еи вий съвсем ще ме откажете да си бия инжекций, не че си ги поставям сам де ,наи-сигурно е да отидещ в поликлиниката, или приятел/ка сестра.Тва сам да си я бия инж. леле забрави щубето е голям страх ей.
07.09.05
22:20
[quote author=“zik7777”]Еи вий съвсем ще ме откажете да си бия инжекций, не че си ги поставям сам де ,наи-сигурно е да отидещ в поликлиниката, или приятел/ка сестра.Тва сам да си я бия инж. леле забрави щубето е голям страх ей.
е ти мъж ли си да те е страх?
А сестрата най-често е женска... : - )
аз винаги съм предпочитал в бедрото от зад
auch
кро, тва боли бее
Горната въбшна хаст на бута (или както е познато в gluteus trochanthus/major) има най-малко нерви и е най-безболезнена за i.m. инжекции, при това поема и 4 мл :-)
освен това не е зле ампулата да се позатопли до телесна температура - така масленият разтвор не е много вискозен и влиза по-лесно и не боли - ако някой е пробвал със студен разтвор знае какво имам предвид :)
08.09.05
15:20
а аз искам да попитам специално горгон или някой друг който знае..каква игла се исползва за инжектиране на тест суспенсия в рамо..каква дебелина и най вече ме интересува каква дължина ..кажете ми в см 8)
за рамо 3 см дължина са ок, дебелина - нямам идея за суспензия колко се иска ама поне 0.7-0.8 мм ще е
някой ако е ползвал винстрол депо да каже с ква игла го е бил, то е също суспензия
10.09.05
01:18
[quote author=“gorgon”]
аз винаги съм предпочитал в бедрото от зад
auch
кро, тва боли бее
Горната въбшна хаст на бута (или както е познато в gluteus trochanthus/major) има най-малко нерви и е най-безболезнена за i.m. инжекции, при това поема и 4 мл :-)
освен това не е зле ампулата да се позатопли до телесна температура - така масленият разтвор не е много вискозен и влиза по-лесно и не боли - ако някой е пробвал със студен разтвор знае какво имам предвид :)
абе изобщо не боли... никак не се усеща!
а някой бил ли си е от страни в бедрото да каже как е. мен ме е страх да не ударя на кокал :D , щото бедрата не са ми много масивни.
12.09.05
11:06
[quote author=“grafa”]а някой бил ли си е от страни в бедрото да каже как е. мен ме е страх да не ударя на кокал :D , щото бедрата не са ми много масивни.
Да аз съм си бил: ми то като си стегнеш крака се вижда къде е мускула. Обаче там винаги след това 1-2 дена съм чувствал инжекционния разтвор.
13.09.05
22:35
Момчета къде ги тея сестри :lol: ? ( по 1 левче да бият инжекции ).
Един от фитнеса си ги бие за 5 лева а другия за 2!
Ако може кажете конкретни имена :)
П.П. Не съм писал във форума от 100 години, нямам време, тази тема кат влязох ми допадна най-много :P
14.09.05
11:04
[quote author=“DichoN5”]Момчета къде ги тея сестри :lol: ? ( по 1 левче да бият инжекции ).
Един от фитнеса си ги бие за 5 лева а другия за 2!
Ако може кажете конкретни имена :)
П.П. Не съм писал във форума от 100 години, нямам време, тази тема кат влязох ми допадна най-много :P
Ами по поликлиниките са тея сестри?! Не съм ли го написал!?
15.09.05
19:19
[quote author=“DarkWolf”]ооо пич отдавна не сам те мяркал из форума.
КО праиш още ли тренираш в Студентски град в злата до нас.
Знаиш ли дали са пуснали пак бионабола по аптеките?
А да те питам гледам много ги разбираш нещата наи вече от кам стероидната част!
И са чудя дали мога идвам на фитнес малко с тебе, то хем ми е на близко, смисал ако ощее ходиш де, щото ся супер съм я укасал тука и маи маи ще трая почвам се едно сам в началото :)
Аре буе :)
ааа аре да те водя в Студенска поликлиника да ти ги покажа!?
тва с аспирацията не съм сигурен, че го разбрах. последния път го пробвах, обаче въздуха остана във спринцовката и трябаше да я извадя. идеята е че трябва да се получи вакуум, така ли. ако въздуха остане сменям мястото. по-принцип не прилагам тоя метод, но може да почна да го правя. лошо ще е, ако и на второто място пак не стане вакуум.
Be q ne sa stqgaite obra6a6 sa bii6 v zadnika
MALKA e veroqtnosta da sa napalni s krav taq sprincovra.
Дазе много малка по4ти никаква.Като решите да си бодете Хероин тогава ве4е Аспирацията е задалзителна така се тарси вена и се предотвратява калцирането на кравоносен сад.
ДА СИ НАМЕРИ6 ВЕНА Е МНОГО МНОГО ТРУДНА РАБОТА.
Препорачвам винаги да се бодете в задника защото колкота и да те боли след това не ти пука и най малко ти пречи на мърдането
А за бедрото разделя мислено 3 водоравни линии и 1 централна боде се кадето се пресичт.
.
—-|—-
——|—— дупките се пражят на 1.5см една от друга иначе като
——|——- стане дупка до дупка чак ти печернява.
ИЖЕКЦИИ БИЯТ НА СЯКА СПОРТНА АПТЕКА