22.02.13
17:51
Здравейте реших да напиша тази тема за да ме посъветвате относно приема на креатин.
И така за мен имам около 5 месеца стаж в фитнеса на 15 години съм.Нещо не е наред , немога ка кача кг някъде от 1 месец съм в застой 67-68 кг и ръст 1.72.Може би се претоварвам или хран. режим не е наред.Но да се върна на мисълта ми искам да знам качествен ли е creatine pure nutrition, който ще приемам и как да го консумирам, един приятел ми каза преди тренировка 3 гр. и след трен. 3 гр.
Относно програмата ми за трениране, тя е следната:
Пон.- Гърди,трицепс,трапец,корем - гърдите ги правя тип “пирамида”
Вторник.Гръб ,бицепс предимишница
Сряда- рамо,крака,корем
Четвъртък-гърди,гръб,корем
Петък- почивка
Събота-крака,бицепс,
Неделя почивка
П.С Кажете дали е хубава програмата.
Опиши колко серии правиш за дадена мускулна група.И не си мисли , че само с добавката ще стане.
22.02.13
19:27
WTF????? Ти да не си Арнолд ?
Може да си влагаш парите в храна,а не в хранителни добавки.На 15 не ти ли е малко рано за креатин ?
Начин на употреба : В продължение на 5-7 дни приемайте 20 грама дневно (разделени на 4 приема по 5 грама, през 3-4 часа) - това е зареждащ период.
След това поддържайте с 5-10 грама дневно в продължение на 25-30 дни - поддържащ период. Да не се смесва с кофеин и горещи напитки. Да не стои повече от 10 минути разтворен във вода (ефекта отслабва).
22.02.13
19:58
Зареждащата доза от 1 седмица по 20гр дневни вече не е препоръчителна. Това са фирмени глупости. 10гр дневно при тренировка - 5гр преди трнеировка и 5гр след. В нетренировъчен 5гр сутрин на гладно. Приема се с натурални сокове или с мед,глюкоза,шоколад. Пий над 2 литра вода на ден. Но предимно се старай храната да ти е добре. С тази тренировъчна програма като гледам .... ще претренираш. Тренирай си 4 дневен сплит по 1 група на ден.
22.02.13
20:09
Не , че съм голям разбирач ама тоя сплит мисля , че не е много добър за теб , може и да си претренирал с този сплит.Имаш минимална почивка между тренировъчните дни и защо правиш 2 пъти седмично гърди , крака и бицепс , а и по принцип гръб и гърди си е доста обемна тренировка все пак това са 2 големи мускулни групи едва ли с този стаж можеш да си позволиш да правиш гърди и гръб , но все пак ти си знаеш , аз давам своето мнение относно програмата ти.
Поздрави
22.02.13
20:53
Ако тренираш по този начин ,няма как да очакваш да качиш ,по-скоро ще загубиш мускулна маса.Навярно претренираш.
Сплита ти е добър,но като изключим последните 2 тренировки от които абсолютно нямаш нужда.
Казваш ,че си само на 15 и искаш да качваш мускули ,а почиваш само 2 дена в седмицата.Възстановяването ти куца от това и не мисли ,че като тренираш толкова много ,ще станеш по-корав.Трябва и да ядеш и да почиваш!
Тези 2 тренировки ,които правиш гръб/гърди и крака/бицепс изобщо ги махай!А и се чудя как имаш сила да дърпаш гръб след като си тренирал гърди(2 големи мускулни групи в 1 ден)?
Съветвам ,те да тренираш 3 пъти седмично ,но без въпросните 2 тренировки,или ако искаш по-често поне да са през ден.
Също дай подробна информация за програма,защото правиш гърдите с трицепс и гърба с бицепс,а като искаш да качиш не ти трябват повече от 2 серии за малките мускулни групи.
22.02.13
21:56
Благодаря за съветите явно е ,че претенирам относно El_ tiggeraso ми наблягам повече на гърдите ,защото тази мускулна група ми “куца” от край време.
Penev- Ще отговоря и на теб 4 серии по 8-10 повторения.
П.С след тренировка се чуствам ацки отпаднал, но имам страшна мотивация и воля.