Суроватъчен протеин вечерта

07.09.05
20:12

Добре ли е да се пие суроватъчен протеин късно вечерта - 23:00 ч. ?

07.09.05
21:36

добре е да се пие протеин, но е по-добре да е млечно яйчен или казеин, защото се усвояват по бавно и ще имаш за цялата нощ.

08.09.05
11:39

Да много точно графа и даже някои лев ще спестиш !

08.09.05
15:51

Ако пиеш суроватъчен късно вечер преди лягане, след около 3 часа мускулите остават без протеин.Вечерта ти трябва по-бавен протеин.

HE

08.09.05
15:53

[quote author=“grafa”]добре е да се пие протеин, но е по-добре да е млечно яйчен или казеин, защото се усвояват по бавно и ще имаш за цялата нощ.

Това е най-правилно и според мен. По-бавно усвояем протеин трябва да си вземеш за през ноща.

08.09.05
15:54

[quote author=“grafa”]добре е да се пие протеин, но е по-добре да е млечно яйчен или казеин, защото се усвояват по бавно и ще имаш за цялата нощ.

Абсолютно !

NO

08.09.05
15:57

а като трябва бавен протеин за вечерта от каква храна може да се набави(щото не искам да пия на прах) :wink:

HE

08.09.05
15:59

Мляко и яйца естествено  :wink: !

NO

08.09.05
16:00

мерси!!! 8)  а месце не може ли? :roll:

HE

08.09.05
16:04

Естествено, но въпреки всичко наблягай повече на млякото и яйцата!

NO

08.09.05
16:06

ок, разбрах. за 100-тен път благодаря!!! :D

08.09.05
16:47

може и сирене. а млякото трябва да е прясно.

08.09.05
16:51

Вие дето препоръчвате вечер да се пие мляко - не ви ли е страх от въглехидратите в млякото? Вечер не е мн удачно да се пие мляко - казеин на прах може, но не и мляко. Най-добрият вариант за вечерта са 10-15 белтъка.

SP

08.09.05
16:52

[quote author=“kaloian.georgiev”]Вие дето препоръчвате вечер да се пие мляко - не ви ли е страх от въглехидратите в млякото? Вечер не е мн удачно да се пие мляко - казеин на прах може, но не и мляко. Най-добрият вариант за вечерта са 10-15 белтъка.

Ако е ектоморф не е страшмо млекцето.

HE

08.09.05
16:56

[quote author=“kaloian.georgiev”]Вие дето препоръчвате вечер да се пие мляко - не ви ли е страх от въглехидратите в млякото? Вечер не е мн удачно да се пие мляко - казеин на прах може, но не и мляко. Най-добрият вариант за вечерта са 10-15 белтъка.

Е все пак млякото съдържа лактоза която пък от своя страна забавя усвояването на белтъчините и въглехидратите и за преди лягане става идеално според мен!

SP

08.09.05
17:04

Добре ако пия мляко по колко да пия?Ами за яйцата,варени ли>?
Смисъл преди лягане
:>)

HE

08.09.05
17:09

Е недей да се издуваш от пиене на прясно мляко! А яйцата са си яйца както и да си ги приготвиш!

08.09.05
17:09

[quote author=“head_hunter”]Е все пак млякото съдържа лактоза която пък от своя страна забавя усвояването на белтъчините и въглехидратите и за преди лягане става идеално според мен!

Самата лактоза е въглехидрата, който не е подходящ за вечер - защото не се усвоява бавно. То и през деня не е особено полезно да се приема лактоза. Иначе казеина е удачен, защото сам по себе си се усвоява бавно, но както вече казах - само на прах.

Яйцата - варени, печени - аз си ги правя с малко извара на тефлонов тиган.

NO

08.09.05
22:32

[quote author=“Sportex”][quote author=“kaloian.georgiev”]Вие дето препоръчвате вечер да се пие мляко - не ви ли е страх от въглехидратите в млякото? Вечер не е мн удачно да се пие мляко - казеин на прах може, но не и мляко. Най-добрият вариант за вечерта са 10-15 белтъка.

Ако е ектоморф не е страшмо млекцето.

е да ама не съм... :cry:

NE

13.09.05
15:39

Аз преди лягане пия 30 гр. Hi Fit на Nutrim, той е млечно яйчен и растителен, разбърквам го с 200-300 мл. мляко. Много добро решение за качване на маса според мен

13.09.05
16:54

А каква е разликата на Про Голд 90 у Хаи Фит  на НУТРИМ нали и двата са млечно яични ? само знам че Хаи Фит е малко по ефтин ? Но каква разлика имат ?

SP

13.09.05
16:57

[quote author=“Kang”]А каква е разликата на Про Голд 90 у Хаи Фит  на НУТРИМ нали и двата са млечно яични ? само знам че Хаи Фит е малко по ефтин ? Но каква разлика имат ?

ми сигурно има разлика в процента на протеина.

13.09.05
17:25

Hi Fit не е млечно - яйчен. Води си комбиниран, тоест, има и растителен. Прочети на сайта за разликите им.

NE

13.09.05
21:21

....освен произхода на протеина, има разлики в процентното съдържание в Хай Фит са някъде около 80%, а съдържа и трибулус !

MI

14.09.05
08:45

аз препоръчвам да ядете извара с зеленчуци преди лягане , защото в обезмаслената извара има само белтъчини и нищожни въглехидрати ( 1 гр на 100 гр) . За марка извара- има една на Млечен път , така че ако я намерите , хапвайте от нея;)
по-здрави

ПС.който не обича да яде вечер , а набляга на прахчеттата , про голд 90 - 30 гр със 1 лажица фъстъчено масло и е готов;)
по-здрави

15.09.05
22:49

Аз лично вземам 50 г ProGold 90 (който е млечно-яйчен) само с вода точно преди да си легна. Както знаем най-голямо количество растежен хормон тялото отделя по  време на сън. Четох, че приемането на въглехидрати и/или мазнини преди лягане подтиска секрецията на РХ, затова го пия чист. Това естествено важи за натуралните културисти, за другите няма такова значение.
    Като се замисли човек ние спим по 8-9 часа (а това е 1/3 от денонощието), време през което не приемаме нищо за да подпомогнем белтъчния синтез. А пък ако имаме и бърз метаболизъм дори се губи и маса.
    Затова аз правя един трик, но той е за манияци. Пия вода преди лягане, което задължително ме вдига през нощта по малка нужда. Предварително вече имам приготвена чаша с протеин, изпивам я и пак си лягам. Но както казах, това е за манияци! Но пък действа!

15.09.05
22:59

протеина не трябва да седи повече от час час и нещо разтворен. абе гадно е сяка вечер да ставаш по нужда. ако ще го правя по-добре аларма да си навия.

16.09.05
08:49

[quote author=“grafa”]протеина не трябва да седи повече от час час и нещо разтворен. абе гадно е сяка вечер да ставаш по нужда. ако ще го правя по-добре аларма да си навия.

Да прав си  бях чул че се вкисва много бързо като е разтворен нз как го пие  николаБУЛ !

SO

16.09.05
10:27

ами тогава си го слага в чаша до леглото с приготвена още една чаша вода и бъркалка и си ги смесва тогава какъв е проблемът и аз ще започна да правя така през октомври (тогава ще ми е цикълът  :wink: )

16.09.05
12:10

Дам така мисля че става набарзо го рабаркваш и го пиеш по добре отколкот да седи разбаркан не се знае дали не е вкиснат !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1