07.02.13
20:30
Във форума,последно време,срещам подобни спорове.Как мислите ВВД или ВМД,за покачване на чист мускул,при еднакъв ПКБ?
07.02.13
22:27
Предполагам, че при ВМД е по-чисто. Но аз лично си харесвам най-много ВВД-то, защото най-бързо се качва, омазняването не ме бърка, пък и чиста мускулна маса няма да качиш с каквато и диета да си, затова си има период на чистене...
08.02.13
16:56
Няма единичен отговор. И двата режима имат своите плюсове и минуси, също така е от голямо значение какъв/каква си (Ендоморф, Ектоморф, Мезоморф). Според мен ВМД качва по-чисто, но пък по-бавно заради ниските инсулинови нива.
Мнението беше редактирано от Zdravko Mihnev на 08.02.13 16:56.
Ектоморф съм, бях на ВВД диета с прием около 6-7гр. въглехидрати на килограм телесно тегло и всичко вървеше много добре. Купих си креатин монохидрат на Оптимум и започнах ВМД с цел да покача още килограми и съответно намалих въглехидратите и покачих мазнините и протеина. Пък и исках да пробвам толкова прехвалените мазнини от няколко индивида из форума. Това което стана през първите 10 дни е, че качих около 700грама(които по-скоро ги качих заради креатина и последвалото въздействие от ВВД-то след спирането му)През останалите 10 дни дойде момента в който тялото ми просто не издържа, не се чувствах комфортно и започнах да свалям. Извод: при мен ВМД не работи.
Така че ми писна във всяка нова тема в която става дума за въглехидрати да се изреждат отдолу 2-3 човека(всеки път едни и същи) как това е най-голямото зло на света, забравайки факта, че всеки човек е различен и на всеки отделен човек една храна му действа по различен начин.
Да не говорим, че много по-голяма част от бодибилдърите в основен период залагат на ВВД.
Не казвам, че ВМД е лоша, просто наблягам на факта, че всеки трябва сам да разбере за себе си кое му действа по-добре. Проба-грешка както се казва. А не да се налага някакво мнение, само и само защото то работи при конкретния човек. Това че работи при вас не значи, че ще работи и при другите, както и това че работи при другите не значи че ще работи и при вас.
Моите лични впечетления са, че НВД работи добре при ендоморфите и до някъде мезоморфите.
Мнението беше редактирано от fqls на 23.02.13 18:19.