21.02.13
21:23
Здравейте,
причината да пусна тази тема е дилемата ми за избора на един от три фетбърнера , на които съм се спрял. Търсих доста из форума, но намирам само теми, където се съпоставят два от тях. а и са от доста отдавна, което ме навява на мисълта, че към днешна дата може да ме насочите към нещо по-подходящо за моите цели.
Този месец се навършва една година от стъпването ми в залата. Причината това да се случи беше, че бях заприличал на кюфте... Успях с подходящ режим и тренировки без никакви добавки да вляза във форма. Края на септември тежах 69 килограма, но със застудяването и настъпването на зимата се оказа, че качената масата, за която бях започнал да тренирам не е само мускулна :D Натрупаните мазнини са в областта на бедрата, долната част на корема и задника. Висок съм 174см., 23годишен съм и тежа 78 килограма в момента. Тренирам 3 пъти седмично, като от април или края на март ще станат 4. Кардио в момента не правя, но скоро ще променим и това (привърженик съм на тичането на открито и велоергометъра. Пътеката определено не е моят уред). Храненето ми гледам да е на ниво доколкото се може. Ако имате желание мога да дам примерно дневно меню. Макронутриентите не ги смятам, стремя се да наблягам на месото и яйцата.
Та сега по същество...Бърнерите, които съм набележил на база мнения от форума са:
1) OxyElitePro
2)ClenbuTrx
3)Fyre
Целта ми е да разкарам мазнините и да видим какво е станало отдолу, като намалим максимално загубата на ММ. :)
Подредил съм ги според това към кого клоня най-много. На вас разчитам да ме подкрепите в избора или предложите нещо по-добро :)
Благодаря!
Темата беше редактирана от Сашо на 21.02.13 21:28.
22.02.13
00:02
Здрасти,
Това, че си набелязал тези продукти на база мнения от форума, и като знам какво съдържат тези три продукта, ме убеждава, че повечето хора се впечатляват от “яки” продукти. Старите, легендарни формули на тези три продукта дължат славата си на мощните стимуланти в състава си. Новите формули, с отстранени забранени съставки, са бледо подобие на оригиналните формули. Естествено, че амфетамините, йохимбина и конските дози кофеин имат ефект върху метаболизма на мазнините. Обаче на каква цена? В прекия смисъл - това са евтини съставки, защото се взимат в ниски дози, и закупени по отделно са няколко пъти по-евтини отколкото смесени в тези “уникални” формули. В преносния смисъл - страничните ефекти: превъзбуждане на нервната система, учестяване на пулса, повишаване на кръвното налягане, проблеми със съня и др. И колкото си по-дебел, толкова риска да ти се случи нещо неприятно и наистина сериозно с такъв тип продукти, е по-голям.
Но да допуснем, че няма да пукнеш от тези продукти. И те наистина ще свършат работа (ще ти помогнат да намалиш мазнините, защото ще ти подтиснат апетита, ще ти дават енергия да тренираш на гладно, ще ти помогнат да се чувстваш добре въпреки че си на ниски въглехидрати и мозъка ти крещи за глюкоза...).
Първо - ефекта им с течение на времето бързо отслабва - колкото е по-силен стимуланта, толкова по-силна е тази тенденция. Единственият начин за борба с този проблем е увеличаване на дозата (наркоманска работа).
Второ - какво ще правиш като свършиш опаковката и нямаш стимулирищия ефект? Вероятността да развалиш тренировките и/или храненето е голяма и целия ти труд да отиде напразно. Плюс йо-йо ефект за мазнините.
Препоръчвам ти да пробваш липотропици като карнитин, метионин, холин, лецитин, инозитол. Зеления чай също е добър избор.
Но най-вече да си направиш така храненето и тренировките, че да не се нуждаеш от друго за да постигнеш целта си. Така полученият резултат ще е траен (докато не развалиш храненето и/или тренировките) и няма да зависи от това дали пиеш или не пиеш някакви хапчета.
Не бързай, имаш достатъчно време до лятото да се “одереш”. Увеличавай постепенно броя на тренировките (до 6), увеличавай продължителността на кардиото плавно (но не за сметка на фитнеса), махни хляба и другите боклуци от които прекрасно ЗНАЕШ че се дебелее. И ще ти се получи, няма начин.
Успех
Здравей,
първо много благодаря за отделеното време и за дългия и изчерпателен коментар. Яденето никога не съм го пренебрегвал. Миналата пролет бях взел да пия SlimFX (който не ми подейства по абсолютно никакъв начин освен да ми потиска леко апетита) и храненията си ги правех доста често насила, защото знам, че е необходимо да приема нужните вещества за да постигам резултати. Зелен чай иначе пия ужким истински насипен, всяка сутрин по 500 милилитра. В първия ми пост забравих да спомена, че споменатите бърнери ме привличат и с отзивите за прилично количество енергия, което дават тъй като аз работя тежък физически труд и тренировките са ми към 18:00 (след 8 часов работен ден) и малко или много голяма част от енергията ми е отишла в службата. За йо-йо ефекта и последиците от спирането на бърнера също доста се опасявах......
Ако има и други мнения ще се радвам да ги споделите
22.02.13
02:13
Дай един примерен ден от твоя живот - от ставане до лягане какво и кога ядеш и пиеш, какво правиш (каква е тази тежка работа дето я работиш).
Седмицата - график за тренировки и почивки.
Пък то ще си покаже къде я губиш тази енергия и какво може да се направи.
-Ставане към 6:45 и хапване на половин шепа стафиди.
-към 7:15-30 закуска най-обикновено 5-6 супени лъжици овесени ядки. 200гр кис.мляко със лъжица смляно ленено семе, лъжица мед, 4 сварени белтъка. Пия 2 чаши зелен чай.
-Отиване на работа (работя в склад с доста голям стокооборот)
-към 12:30-13:00 обяда ми се състои най-често от пържола пилешко или телешко месо с гарнитура от зеленчуци или кафяв ориз.
-към 16:00 обикновено хапвам някакъв плод, най-често банан или 100тина грама фъстъци.
-18:00 - тренировка (тренирам понеделник, сряда, петък)
- след тренировка (към 19:30) хапвам една ябълка.
-Вечерям към 21:00(тук обикновено ям каквото майка ми е приготвила за вечеря)
-лягам към 00:00ч. като преди това ям 200гр извара с 200гр кис мляко.
22.02.13
12:14
Това спане 6 часа е доста малко ? Минимум 8 часа трябва да е съня.А и според мен тия ядеш много преди лягане.Аз бих махнал киселото мляко и да остане само изварата.
казано от MARTO_CSKA на 22.02.13, 12:14:
Това спане 6 часа е доста малко ? Минимум 8 часа трябва да е съня.А и според мен тия ядеш много преди лягане.Аз бих махнал киселото мляко и да остане само изварата.
Ако говориш за вечерята (21:00) горе долу към 20:30 се прибирам от тренировка, ако е тренировъчен деня. А пък и да не е горе долу тогава е времето, когато всички сме се прибрали от работа и се храним. От друга страна и в 23ч. да ям, ако приемем че си лягам в 00:00 мисля, че ще ми дойдат бая нанагорно тия 200гр. извара (ям я с мляко 3.9% защото когато започнах да я ям ми беше отвратителна чиста и така я кльопах по-лесно. Сега не би ми било проблем да махна киселото мляко, щом спъва работата)... Колкото до спането знам, че е малко, но след работа през седмицата просто времето не ми стига-учене, разхождане на кучето, приготвяне на храната за другия ден... Общо взето времето лети.
Tака и никой не каза нищо за бърнерите обаче... :D Между другото днес се премерих и съм 2 кила надолу спрямо миналата седмица.
Мнението беше редактирано от Сашо на 22.02.13 21:04.
23.02.13
15:58
OxyElite Pro е доста силен и е основно за по пълни хора които трябва да свалят повечко килограми.Няма смисъл от него според мен.Второ то не съм го пробвал.Fyre го бях пил миналата година.Оригиналния с йохимбин който е.Добър е, доста доволен останах от него.
Ами и аз от прочетеното съм на мнение, че е доста силен (ОЕП). Мислех си, че с него, сегашният ми хр.режим и прибавяне на още един тренировъчен ден в седмицата ще успея да запазя ММ и да изсуша мускула от мазнините, но явно НЕ СЪМ на прав път. Най-много ме дразнят качените килограми на задника и бедрата, което отдавам донякъде и на това, че преди 3месеца качих направо 35 кила повече на клека, тъй като до този момент винаги съм ги правел с малко килограми защото го приемам за доста рисково упражнение и държах правилно да зауча техниката. Може и да не съм прав. Надявам се тичането да помогне за тази част. Ако би помогнало за даване на правилна препоръка мога да се прежаля да дам снимка със сегашната си физика :)