Хранителни добавки за подпомагане растежа на височина

23.02.13
18:20

Здравейте.Аз се казвам Борислав и съм на 17 години.Както вече може би се досещате и аз страдам от един комплекс: нисък съм!Четох доста из форума и въпреки че намерих сходни теми, реших да направя нова за евентуално по-бърз отговор.Висок съм 1.70 и тежа 62 килограма.Тренирам фитнес от 7 месеца и тогава тежах 55 килограма ,но нека се върнем на темата.Пия протеин за качване на мускулна маса ,а от вчера започнах да пия бирена мая и рибено масло.Пия ги по 3 пъти на ден , а четох някъде че не трябвало да се прекалява с витамин Д затова правилно ли ги пия или не?Освен това сега като се постопли времето почвам да играя баскетбол.Ясно ми е че всичко е до генетика , но мисля че мога да порастна поне с още 5 см.(ако генетично зададения капацитетът го позволи де).Вие какво ще ме посъветвате да направя още?Ще ви бъда много благодарен ако ми отговорите на двата въпроса.

Темата беше редактирана от Borislav Gacov на 23.02.13 18:22.

23.02.13
19:07

Намери си високи родители, високи баби и дядовци и високи прабаби и прадядовци... (giggle)

А може и екскурзия до Фукушима.

Мнението беше редактирано от Arkan на 23.02.13 19:10.

23.02.13
19:36

казано от Borislav Gacov на 23.02.13, 18:20:

Вие какво ще ме посъветвате да направя още?Ще ви бъда много благодарен ако ми отговорите на двата въпроса.

Бели кахъри засега. Имаш още 3 години растеж на височина. Продължавай по същия начин: фитнес,протеина+витамини през месец. И трите неща стимулират растежа. И повече протеин в храната,това е строителния материал за тялото.

23.02.13
22:03

Това за височината си е до гени. Но все пак с тренировки можеш да покажеш потенциалат си. Пък и спокойно, още си на 17 години. Мъжът растеше на височина мисля че до 20- 21 годишна възраст.
Дори и твоите родители да са нисички пак не се притеснявай. Доста често децата превъзхождат родителите си (по отношение на ръст и др. неща). Аз съм с глава над баща ми и с глава и половина над майка ми. 192см. съм висок. И аз преди доста често играх баскетбол и прочие.

Че 170 не е кой знае колко малко бе, аз съм толкова и си ми е добре, вярно е че понякога наистина е дразнещо когато видиш по-висока мацка от тебе ама пък за сметка на това баща ми винаги ми е казвал:
“Акъл на високо не вирее!” :D
В кръга на шегата, някой да не се обиди. Иначе скачай си, виси на лост пък имаш къде къде още да растеш.
Поздрави! :)

24.02.13
11:18

Мерси за бързите отговори.И да, цялото семейство сме нисички и  ме притеснява че няма да мога да израстна, но все пак се надявам поне с още няколко см. да порастна.Поздрави на всички!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1