23.02.13
23:33
Здравейте BB-Team !!! Бих искал да ви попитам нещо свързано с мускулната маса. Въпросът ми е ако един човек е качвал маса с различни по вид химии от типа на: креатин, глутамин, матрици, разни хапчета може би дори и стероиди (и всякакви от тоя тип), а друг човек качва само чрез храна и развива значително голяма мускулна маса в резултат и на добра генетика. Та какво ще стане с двамата по отделно ако прекъснат тренировки т.е. ще има ли спадане на маса, сила, евентуални промени по тялото и т.н. ? Благодаря предварително ;) :)
На единия пишката ще е по-изсъхнала от на другия :)
Мнението беше редактирано от LOSER_X на 23.02.13 23:54.
Първият ще се свие и сбръчка като спукан балон. :) Ще се стопи до първоначалното положение. И ще има голям смях и подигравки в махалата. А вторият ще си остане нацепен и корав пич. Особено пък щом има и ген. :)
И двамата ще загубят сила и маса и според стажа им и това за колко време прекъснат, накрая евентуално ще се върнат в първоначалното си състояние.
24.02.13
02:22
Винаги ми е забавно като сравняват сериозната химия с хранителните добавки :D
Креатина, глутамина, матриците спадат към хранителните добавки, стероидите си влизат в общоприетата графа “ХИМИЯ”!
Ако и двамата имат еднакво развитие, но при единият е чист ген, сам може да си направиш извода, че гена ще си запази. Другото е, че след един период на “почивка” да го кажа, генетично надареният ще върне много по-бързо предишната си форма поради мускулната памет.
И все пак има редица фактори, които влияят: стаж, начин на трениране, начин на хранене и други.
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 24.02.13 02:24.
според мен, и двамата ще се върнат до първоначалното си положение, но за различно време - тялото не търпи излишни мускули за подържане, при положение, че не се използват.
24.02.13
09:26
казано от FRANKO на 24.02.13, 09:17:
според мен, и двамата ще се върнат до първоначалното си положение, но за различно време - тялото не търпи излишни мускули за подържане, при положение, че не се използват.
и да добавя, че който има повече вода, ще се стопи по бързо, много бързо. Това се забелязва във плажните културисти, които преди лятото си бият вълшебни лекарства и точно септември вече са в първоначално положение. Ако съдя по мене си, то винаги съм си запазвал формата през годините на не трениране, може и малко замазняла))))