24.02.13
17:13
Здравейте! (wave) Току-що си направих регистрация и прегледах някаква част от темите, но не намерих това, което търся...
Преди да стигна до конкретния въпрос, ще ви въведа малко в моя “проблем” (giggle) . Правя определени упражнения за дупе и бедра, като целта ми беше да стегна именно тези части от тялото си, и те дадоха резултат. След всяка тренировка се чувствах страхотно. Вече ги правя от около половин година, но разбира се периодично увеличавам повторенията им. Въпросът ми е: Дали дадени упражнения, които се правят от известно време, в един момент спират да дават резултати (все едно не правиш нищо)? Възможно ли е тялото да свикне с тях и те всъщност да се превърнат просто в загуба на време?
Темата беше редактирана от Бетина на 24.02.13 17:14.
Защо вместо да увеличаваш повторенията, не увеличиш тежестите?
Освен ако въпросните упражнения не са само със собствено тегло, в който случай ефектът в дългосрочен план би бил съмнителен.
А отговорът на конкретния ти въпрос е да, тялото свиква с натоварването и с еднообразието и резултатите спират да се увеличават и да те радват. Трябва разнообразие. Друг е въпросът дали то трябва непременно да е свързано с тотална смяна на упражненията.
Благодаря ти. А упражненията са само със собствено тегло.. Какво да правя в този случай, да ги сменя ли?
казано от Бетина на 24.02.13, 17:26:
Благодаря ти. А упражненията са само със собствено тегло.. Какво да правя в този случай, да ги сменя ли?
За упражнения със собствено тегло не мога да ти дам съвет - ще оставя някой по-сведущ да се изкаже.
Все пак ще си позволя да препоръчам упражненията с тежести - според мен са незаменими и изобщо няма база за сравнение.
24.02.13
18:30
И аз съм за включването на тренировки с тежести :)
Иначе - може да споделиш какви точно упражнения правиш и да се помъчим да измислим вариант и за тях/
24.02.13
19:08
Увеличаваш интензитета и се опитваш да ги правиш максимално правилно.Ако до сега си почивала 3 минути м/у сериите сега ги направи на две.Ако ги беше описала може би за някой от тях има и по-тежък вариант според наклона на тялото и т.н.