23.02.13
12:03
Здравейте,
казвам се Даниела, на 26 години съм и живея в София. Никога не съм спортувала, освен гребане с лъжица в паница :) , което доведе до липсата на реална двигателна култура и нехармонична фигура, а и като прибавя и нерационалното хранене - организмът ми е една голяма каша. Към тази “чудна” картинка добавям и камъни в бъбреците, една отшумяла вече алергия към белтъчини и проблеми с дебелото черво, водещи до подуване на стомаха, тежест и газове.
Е.. Имала съм и проблясъци през живота си, когато бях зарязала одисеята с диетите и си бях съставила ниско въглехидратен режим основно следвайки bb-team, месец във фитнеса и поне знания и съзнание как трябва да се храня и какво да очаквам от това. Скоро след това, обаче, зарязах всичко и се отдадох на късни джънк вечери и резултатът е отеснели дрешки, видими стрии и целулит.
От няколко дни съм се разчела пак из дамските дневници тук и с нов ентусиазъм реших да променям себе си. Висока съм 173см, тежа 59кг. Далеч не звучи чак отчайващо на фона на ръста ми, но обиколките са трагични - то всичко по мен е мазнини. От днес за първи път (изключвам споменатия месец) сутринта се разкърших, опитвайки това http://www.youtube.com/watch?v=zpeN0xX1VVg&list=PLBXewwojsS36r2xV4dWFOOk84NjkoL9Ea&index=1 . На петнадесетата минута от видеото изнемогнах и минах към стречинга - споменавам го, за да стане ясно колко съм се обездвижила и колко ми е трудно.
Цели - иска ми се да се чувствам толкова схваната и тромава, да прибера паласките и шкембенцето, да поскрия целулита и да ми се видят мускулчетата. Това е свързано със загуба на мазнини, та затова не говоря за сваляне на килограми, би трябвало да се случи само по себе си.
Храна - избрала съм си РБД, с извадени 20% - ОКБ ми е около 1500 калории. Според статията за РБД протеините, въглахидратите и мазнините ми са както следва: 118гр=30%, 135гр=35% и 60гр=35% за дневно меню.
Двигателен режим: непосилно ми е финансово (ще е така няколко месеца още) да посещавам фитнес, тъй като месечно ми олеква портфейла за лекарства покрай бъбреците, а и събирам финанси за 10-дневно лечение в Хисаря. Вкъщи разполагам с велоергометър, швейцарска топка и гирички от по 4кг, както и ab-ролер. Покрай бъбреците не мога да подскачам особено, а и на 15-тия етаж ми е трудно покрай съседи с малко детенце. Та така - искам да си съставя заедно с избрания хранителен режим и двигателен такъв. Имайки предвид тазсутрешния ми тренировъчен неуспех - направо се чудя от къде да го захвана. Работното ми време е два работни-трети почивен ден. В почивния мога да отделям колкото време е нужно, разбира се, а в единия от работните сутринта до към 10:30 ми е свободна, вторият изцяло зает. Права съм по 7-10 часа на ден в работно време, та след работа не си и помислям за тренировка, обикновено съм изморена с подути крака. Извод - две последователни тренировки, следвани от почивка, после пак.. Така си виждам тренировъчните дни, като единият може да бъде по-натоварен заради повечето свободно време. Приемам съвети за съставяне на режима всякакви! :)
Довечера ще си разпиша и храненето за деня и се надявам да съм решила поне утрешната си тренировка, че почна ли да го мисля преди да свърша нещо - никога няма да се захвана...
Сутринта се нащраках, та по-късно при свободно време ще се и покажа до къде съм се докарала с правене на нищо...
Дано се мотивирам достатъчно този път и да се взема в ръце.. Пожелавам на всички хубав уикенд, а за работещите като мен - спорна работа! :)
ЕДИТ: Смених името на дневника, защото реших, че може би има други девойки с моята диагноза - Синдром на поликистозни яйчници. Та така четейки се едни други да си намиране грешките в режима и да си помагаме оздравявайки! Ще едитвам периодично този първи пост с инфо за болестта, за да ми е прегледно и да не забравям инфото, което намирам и ми е полезно...
Темата беше редактирана от Шош на 23.05.13 19:52.
23.02.13
18:12
Храната днес:
06:20 кафе без захар, една голяма червена ябълка
06:40 тренировка
10:30 Кофичка кисело мляко 3,6% с три супени лъжици овесени ядки и 10 джъмбо стафиди + 1 суп. лъж. пшеничен зародиш
14:00 350гр салата: айсберг, краставица, чери доматчета + 150гр нахут от консерва + 1 суп.л. зехтин
17:00 100гр нахут (остатъкът от консервата) + 1 кренвирш (ужасни са, ама лакомия)
Планирам вечерята към 19:30-20:00ч Салатата като на обяд в същия грамаж + консерва риба тон в собствен сос
+ 1суп.л. зехтин
Ако умирам от глад по-късно съм си приготвила извара или сварено яйце
Чудя се за грамажа на салатите - не е проблем, зеленчуци са, изразходвам повече за усвояването отколкото получавам от тях, но пък са доста обемни, изпълват стомаха, разширява се, след това няма запълване и с малки порции ми е трудно да се задоволя. Ако пък намаля салатата съм гладна много скоро... То угодия няма! :)
Забравих да си кажа - 15мин след обяда и след следобедната закуска пих чай - маточина с мента и зелен с маточина (с по една чаена лъж. мед). Четох, че благодарение на маточината, ментата и лайката не се образуват газове в стомаха след хранене...
24.02.13
17:01
Да си дам отчета и за днес - малко готвене вкъщи и нова рецепта за овесена закуска...
Закуска: ябълка
Закуска 2: кофичка кисело мляко 2%, 3 суп.л. овесени ядки, 12 стафиди
Обяд: Купа леща яхния и салата от 3 големи настъргани моркова
Следобедна закуска: овесени топчета (по новата рецепта) - 5бр
Планирана вечеря: 3 бъркани яйца, салата настърган морков
Рецепта за овесените топчета (пиша си я тук, за да не я забравя)
Продукти:
1 цяло айце и един белтък
250гр извара (безсолна)
4 суп.л. мед
канела на вкус
12 суп.л. овесени ядки
15-20 стафиди Джъмбо
Яйцата се разбъркват с изварата, меда, канелата и стафидите (разполовени), последни се прибавят овесените ядки. Върху намазана с масло и застлана с хартия за печене се слага с чаена лъжичка от сместа (гъстичко е доста), получиха ми се 24бр. Пече се на 175 градуса 35мин. Фурната ми е стара, без вентилатор и подозирам, че е малко по-слаба...
За цялата доза:
1314 калории
532кал от протеини =133гр
162 кал от мазнини = 18гр
620 кал от въглехидрати = 155гр
За топче: около 55 калории
Мисля утре за закуска да хапна 5-6бр. По принцип си бяха планирани за утре, но не издържах и исках да ги пробвам, та... Станаха и за днешна следобедна закуска :)
Равносметка: въпреки вчерашната излагация с тренировката имам мускулна треска, затова днес само малко стречинг, след малко ще повръткам велото 30-тина мин интервално и ще повдигам гирички...
Мнението беше редактирано от Шош на 24.02.13 17:21.
25.02.13
08:45
Доообро утро! :)
Ям си овесените топчета от вчера и пия чай, след половин час се мятам на педалите и за след тях приготвям сварено яйчице и червена ябълка... Подходящо ли е?
А и друго ме интересува - избрала съм си рецепта за готвене късно вечерта, която да си взема утре в кутия за работа, ето я: http://blogovoditel.com/recepta/pileshki-gyrdi-s-kiselo-mljako-pesto-i-cheri-domati/11142/ ... Пилешкото с киселото мляко като съчетание как се връзва? Утре за вечеря ще го хапвам със салата, обедите гледам да са ми въглехидратни, вечерите повече протеинови....
остатък от менюто за днес:
обяд: купичка леща от вчерашната + 200гр салата домати и краставици
следобедна закуска: 30гр сурови ядки микс
вечеря: пуешко филе от месна витрина 150гр + салата домати и краставици 200гр
ЕДИТ: Тренировката беше:
4 мин табата велоергометър
бедрено сгъване с швейцарска топка 3х10
глутеус мост върху швейцарска топка 3х10
Jackknife с швейцарска топка 1х12, 2х10
коремни преси върху швейцарска топка 2х30, 1х20
сгъване на бицепс с подхват с 3кг, 3х10
разгъване трицепс над глава с 3кг, 2х10, 1х7
повдигане на гира 3кг встрани 2х10
Мнението беше редактирано от Шош на 26.02.13 11:26.
25.02.13
09:23
По-добре щеше да е да въртиш педалите на гладно (или на кафе+яйцето) и да ядеш въглехидратните топчета след това.
25.02.13
10:37
казано от Radost_nezemnA на 25.02.13, 09:23:
По-добре щеше да е да въртиш педалите на гладно (или на кафе+яйцето) и да ядеш въглехидратните топчета след това.
Хм, а защо? Мислех, че въглехивдратите ще ми дадат енергия за тренировката, а протеините след нея са храна за мускула....
25.02.13
11:18
За да гориш мазнини (y)
25.02.13
20:30
Radost_nezemnA, благодаря!
Малко размисли имам днес... Искам да си съставя подходящ режим, който да знам защо изпълнявам по конкретния начин, какво се случва и какво да очаквам... За начинаещи във фитнес залите препоръчват кръгови тренировки някой и друг месец, докато се изгради някаква двигателна култура. Аз също ли да тренирам цялото тяло на всяка тренировка с ограничен брой упражнения на мускулна група и едва тогава да разделям на дни части от тялото, след като тренирам само вкъщи? И ако разделям как се случва?
Четох, разбира се, проследих всички упражнения в раздела тук, които са подходящи са условията, които аз имам за тренировка, разписах си ги като списък:
Бедра и дупе: Катерач, бедрени сгъване с швейцарска топка, плие, глутеус ритник
Бицепс: Сгъване с дъмбел с под- и надхват
Трицепс: Кик бек, ряазгъване над глава с дъмбел
Рамо: Повдигане на дъмбели встрани от наклон напред, хибридни арнолд преси
гръб: Супермен, лицеви опори
Гърди: Бърпи
Корем: Преси, махало на земя, вакуумки, извивки встрани
Някои упражнения натоварват и други мускулчета, ама накратно така... И ха сега в размисъл как да структурирам цялата работа, при възможност за два поредни дни за тренировка, единия от който по-ограничене във времето, трети ден почивка и после пак...
И друго: ОК, кардио дни също мога да имам освен силови тренировки - вело, бърпи, катерач, подскоци...
Накратко: Искам да знам защо тренирам еди си какво днес заедно с нещо друго, тъй като четейки дневниците се оплитам повече... Универсална формула явно няма
26.02.13
07:15
Прозяяяяв! :)
Събудих се с идеята да слагам манджа в кутии за работа. Не, че нещо, но снощи към 00-01ч се готвеше супа, печеше се пиле с кисело мляко и пълнозърнест хляб сушени домати.
Резултатът:
Супата е с броколи, гъби, морков, лук и картоф + босилек и 2-3 суп.л. зехтин за цялата тенджера - странна комбинация, в интернет на снимката изглеждаше почти по същия начин, вкусът определено неочакван - искаше ми се да е по-добре, но все пак си взимам за работа една купа....
Пилето - разочарована от охладената витрина на Пикадили, 50% вода, иначе добър вкус, отново в кутия за работа...
Домашен хляб с грахам брашно и сушени домати - вкусен хляб, доматите идват повече в рецептата и са солени доста въпреки изкисването. Друг път ще си го правя без тях, така почти не се яде от сол... Малко парче в кутия, което предполагам ще почопля където няма от доматите...
Малко снощни прегрешения: късни 6-7 лъжици супа, докато я опитвах на котлона, хапка пилешко да опитам пак и хляб пак така...
За сметка на това спах относително добре и въпреки малкото сън се събудих отпочинала... Да не забравя да си впиша тренировката от вчера по-подробно, че днес ме боли всичко от нея...
Усмихнат и ползотворен ден на всички! :)
ЕДИТ: ъпдейтнах си тренировката по-горе
Мнението беше редактирано от Шош на 26.02.13 11:27.
Препоръчвам ти и каланетика за домашни тренировки, за разнообразие :) Относително бързо се постига видим резултат, тъй като се въздейства на мускулите в дълбочина. Подобрява се и гъвкавостта, а понеже е със собственото тегло, е намалена възможността за травми. По начало е създадена с лечебна цел. Е, не е като щанги, натоварването е предимно статично и понеже движенията са със скъсена амплитуда, не се въздейства по цялата дължина на мускула, това е недостатъкът.
Ето примерна http://www.zamunda.net/details.php?id=68512&hit=1 Ако ти е трудно, брой по 40 повторения,не 80 сек.
Домашните тренировки имат и неоспорими предимства.
С пилатес и стречинг също няма да пречиш на никой (бебето т.е.) Особено за почивните и по-мързеливите дни - по-добре от нищо. ;)
А пък за хептем мързеливите дни пиши в youtube: Body walk или Leslie Sansone Walk Away the Pounds.
За коремът е МНОГО ефективен белиденсът, без досадното парене от коремни преси: http://www.zamunda.net/details.php?id=78039&hit=1
Хубаво е да спомена и зумбата - супер кардио.
Успех! :)
27.02.13
11:41
патето, здравей и благодаря за включването... :)
Днес определено ще бъде лежерен почивен ден без голяма тренировка, защото още ме тресе, та ще видя наистина какво мога да направя и ще разгледам ей сега линковете...
Имам въпрос - колко е нормално всеки път да има човек мускулна треска след тренировка и винаги ли е знак за претрениране? Ясно е, че съм обездвижена и каквото и да правя сега все ме тресе, ама по принцип ме интересува...
Иначе ей ми я храната за вчера:
Закуска1: овесени топчета 5бр, ябълка
Закуска 2: 30гр сурови ядки микс
Обяд: филия домашен пълнозърнест хляб със сушени домати, купичка супа с броколи, моркови, картофи и гъби
Следобедна закуска: 100гр пилешко филе - печено с кисело мляко и песто, кофичка кисело мляко
Вечеря: чаша от обедната супа, четвърт филийка от същия хляб и 150гр от следобедното пилешко филе
Прегрешение: Ядеше ми се много сладко и ометох 5-6 черни стафиди Джъмбо
27.02.13
11:41
патето, здравей и благодаря за включването... :)
Днес определено ще бъде лежерен почивен ден без голяма тренировка, защото още ме тресе, та ще видя наистина какво мога да направя и ще разгледам ей сега линковете...
Имам въпрос - колко е нормално всеки път да има човек мускулна треска след тренировка и винаги ли е знак за претрениране? Ясно е, че съм обездвижена и каквото и да правя сега все ме тресе, ама по принцип ме интересува...
Иначе ей ми я храната за вчера:
Закуска1: овесени топчета 5бр, ябълка
Закуска 2: 30гр сурови ядки микс
Обяд: филия домашен пълнозърнест хляб със сушени домати, купичка супа с броколи, моркови, картофи и гъби
Следобедна закуска: 100гр пилешко филе - печено с кисело мляко и песто, кофичка кисело мляко
Вечеря: чаша от обедната супа, четвърт филийка от същия хляб и 150гр от следобедното пилешко филе
Прегрешение: Ядеше ми се много сладко и ометох 5-6 черни стафиди Джъмбо
28.02.13
09:05
Пропуск в писането вчера, но вече съм на линия...
Сутрешни размисли: Не спах добре, около 5-6 часа ми се събират. Снощи след дискусия за ипотечната криза започнала в САЩ и разпростряла се след това, сънувах щуротии - това всичкото породено от един филм. Електронни пари, застраховане на ипотеки, високо рискови инвестиции - това ми се въртеше из главата, явно ме е вълнувало подсъзнателно :) Легнах към 2ч след полунощ, събудих се в 7 изморена, реших, че е рано и дремнах до 8ч, когато едвам станах от леглото. Последните месеци трудно ставам сутрин като цяло...
Храненето вчера: овесени топчета, ябълка, леща, домашен хляб с брашно от елда и маслини, прясно зеле на салата, мъфин на микровълнова (белтъци на сняг с подсладител Суитли + жълтъци с какао и суп.л. оризово брашно), краве масло около 20гр, 2 суп.л. настърган пармезан
Тренировка вчера: не се състоя, малко разтягане заради мускулната треска.
ЗАБЕЛЕЖКА: Някъде явно греша, доста време ме тресе. Или трябва да си взема добавки или по-малко натоварване да имам... Явно... Освен това хапнах повече хляб, отколкото трябваше - с краве масло и пармезан - около 200гр ги има, може би...
Храненето днес:
Закуска: 2 яйца сварени, кафе с подсладител
Тренировка - 4 мин табата на велото, бицепсово сгъване, трицепсово разгъване, бедрено сгъване с швейцарска, коремни на швейцарска (общо 30 мин)
Закуска 2: овесени трици във вода, ч.л. какао с връх, ч.л. мед, канела
Обяд: салата 250гр домати с лъжица ленено масло, хималайска сол, 150гр извара, 80гр пуешко месо (пушено), филия ръжен хляб Вита
Следобедна закуска: кофичка кисело мляко 3,6%
Вечеря: Обедната салата + 200гр извара + 100гр от обедното пуешко
ПС: Ще си вписвам и медикаментите:
1. всеки ден приемам Диане. Забялазах, че имам покачване на теглото от началото на приема с около килограм, днес потвърдих, теглих се на гладно след голяма и малка нужда. Съмнява ме да е заради хранене, ще следя до края на блистера и после съм при гинеколога.
2. последните няколко дни взимам почти след всяко хранене Вердин комплекс за храносмилането, като свърши блистера ги спирам. Имах подуване на стомаха и в аптеката ми препоръчаха ензими и дадоха това. Добре се чувствам, но ми излиза скъпо, ако ще приемам редовно.
3. За бъбреците - Роватинекс и Неоренал - 3 пъти на ден по 1 табл. от всяко. По предписание трябва да приемам 6 месеца
ЕДИТ: пренаписано ми е менюто за днес, смесих малко източниците на протеин ми се струва. Може би щеше да е по-добре мръвка и извара да не са на едно място, ама хапнах вече... :)
Мнението беше редактирано от Шош на 28.02.13 17:43.
28.02.13
10:32
Имам въпрос - как сте с дишането при упражнения?
В края на табата велото днес ме боляха страшно дробовете, като цяло винаги при кардио ме заболяват. Бягам, например, преди изобщо да усетя умора от самото бягане усещам болка в белите дробове, чувствам ги някак сухи и кухи, което си е така по принцип, ама си къхти на кухо въздуха в тях сякаш... В спокойно състояние когато си поема дълбоко въздух не мога да изпълня дробовете до край, без да ме заболят и веднага спирам... Пушила съм от време на време колкото да хабя цигарите без дори да гълтам. За да стане ясно - купувам си кутия цигари на нова година или рождения ми ден, изпушвам я и тва е за годината. Но пък приятеля ми пуши вкъщи и си дишам дима, няма решение спора с пушенето у нас...
Та как сте вие с дишането?
01.03.13
12:58
Чеееестита баба Мартеница! ;)))
Аз днес се събудих трудно, но с енергия след това, съставих менюто за деня и чакам да става време за ядене от лакомия :)
7ч - кафе с мляко
7:20 - сварено яйце
10:00 - голям портокал
11:00 черен чай с мааалко мляко и ч.л. мед
11:30 - чаена чаша прясно мляко, 4 суп.л. овесени трици, една чаена л. кокосови стърготини, щипка канела (мн ми беше вкусно)
До края на деня планирам:
Обяд: Купа зрял готвен фасул и салата домати, чай мента неподсладен, зелен чай - неподсладен
Следобедна закуска: кисело мляко 3,65, малко степче за вкус и цвят, че ми се похапва сладичко + чай с мляко, неподсладен
Вечеря: консерва риба тон в собствен сос и салатка зеле с моркови и магданоз
Добавки: обичайните без стомашните ензими
Течности: обикновено изпивам литър и половина вода и 3-4 чая - мента, зелен, Утро, лайка, черен - каквото ми се пие в момента, най-често мента 15-тина мин след хранене
Размисли: направих грешката да чета в интернет за Диане 35, което взимам заради поликистозни яйчници и се наплаших, че ще стана дебела като слон и сума други неща ще ми се случат. За сега съм само от около две седмици на тях, то няма и толкова даже. Но съм с килограм повече, което е субективно, та ще си чакам края на блистера, ще се тегля редовно, ще си спазвам хранителния режим, тренировките и ако въпреки това качвам килограми отивам при гинеколога да ме види, ако може да смени медикамента. При отрицателен калориен баланс и тренировки не трябва да дебелея, а да слабея реално.
То това да четеш не е работа... Само се филмирам излишно и си въобразявам симптоми... Цяяяяла сутрин та до сега го мисля.. :(
ЕДИТ: добавила съм си чайовете към менюто. Може би са ми в повече днес, особено с млякото. не толкова като калории, колкото като съчетание, цял ден тъпча нещо в тая уста...
Мнението беше редактирано от Шош на 01.03.13 18:32.
02.03.13
12:12
Дооообър ден! :)
План на храненето днес (при промени ще едит-вам):
Закуска: Кафе с малко мляко, чаша прясно мляко, 4.л. равна какао, 4 суп.л. овесени трици, 5 капки подсладител (свърших меда)
Закуска 2: Голяма ябълка
Обяд: Купа домашна яхния от грах (300-400гр), салата моркови със зехтин,хималайска сол, балсамико (300гр)
Следобедна закуска: 200гр извара Маджаров с 1 домат, подправки, сол
Вечеря: яйца по панагюрски - 2бр, 200гр. кисело мляко, 100гр извара и 50гр сирене, суп.л. зехтин с червен пипер; обедната салата моркови
Размисли: Вчера сутрин кантара казваше 60,4кг (след голямо и малко WC), днес 59,8кг (преди голямо WC) - вземе да се окаже, че задържам течности наистина и не ми влияят хормоналните таблетки на теглото... Оптимистично и все още не може да се потвърди, та си чакам края на блистера. Чувствам се добре, иначе, кожата ми е по-хубава и съм станала една сърдечна и дружелюбнаа... :)
За сметка на това снощи не спах добре, будих се в 6ч за малка нужда, станах от леглото изморена, после заспах пак та до към 9:30 така...
Добавки: Обичайните
Течности: Обичайните
казано от Шош на 27.02.13, 11:41:
Не е задължително мускулната треска да е нещо лошо. Понякога е търсен ефект. След време можеш да я искаш, но трудно да я постигнеш. Така че не се плаши и не и се давай, ами тренирай - това, на което нямаш треска). No pain, no gain. Старата теория обяснява мускулната треска с натрупването на млечна киселина в мускулите, а по-новата - с микроразкъсвания (наречени микроруптури) на мускулните влакна, които освобождават място за нова тъкан. ;) При теб вероятно е причина стресът от непознатото натоварване, ако досега не си тренирала, но ще отшуми много скоро, ако продължаваш да тренираш.
Нещо не ти ги виждам тренировките тия дни. (wasntme) Нищо ли не си хареса от това, което ти публикувах? Малко е по-добре от нищо, нали знаеш. От каланетиката няма да те болят дробовете, тя не е аеробна. Стречингът също може да бъде сериозно натоварване. Особено ако имаш мускулна треска, леко и бавно разтягане ще облекчи болката. По-добре си потърси видео.
Не успях да прочета всичко, защото ми се стори много дълго. Имам чувството, че само си намираш оправдания.
03.03.13
08:14
казано от Дани на 02.03.13, 23:21:
казано от Шош на 27.02.13, 11:41:
Нещо не ти ги виждам тренировките тия дни. (wasntme) Нищо ли не си хареса от това, което ти публикувах? Малко е по-добре от нищо, нали знаеш. От каланетиката няма да те болят дробовете, тя не е аеробна. Стречингът също може да бъде сериозно натоварване. Особено ако имаш мускулна треска, леко и бавно разтягане ще облекчи болката. По-добре си потърси видео.Не успях да прочета всичко, защото ми се стори много дълго. Имам чувството, че само си намираш оправдания.
ЗДравей, Дани :) Благодаря за съветите! Иначе определено си е оправдание - като се усетя, че половината мускулчета по мен ме болят и си викам, че ще пропусна, вместо да понатоваря другата половина. Чета из другите дневници как им се тренира на момичетата, имат желание, докато аз малко насила го правя. Затова и изместих дните, пак са ми два поредни, но не почивния ми ден е денят за тренировка, защото ме домързява, протягам се котешката у нас и подминавам с лека ръка, както стана и вчера. Затова днес съм от обяд на работа, изпивам си кафето сега и почвам. Утре съм рано-рано на работа, но ще стана 30мин за едно интервално кардио поне. Като знам, че съм станала заради нещо се мобилизирам повече.
Стречингът изобщо не съм го приемала за нещо натоварващо, явно ще попрочета по темата. Може би не изпълнявам както трябва, за да ме натовари, а за материалите, които ми даде - свалени си стоят, прегледах ги и това беше. Трябва да си възпитам волята с постоянство.
Радвам се, че има кой да ми държи сметка тук. Като мина фазата на оправданието и самозащитата и ето ти - желание за работа. Дневникът със сигурност помага много!
03.03.13
10:13
Режимът днес:
Кафе с малко мляко
Тренировка
Закуска: чаша прясно мляко 3%, 3 суп.л. овесени трици, 5 капки подсладител, 2 капки ванилова есенция
Закуска 2: извара Маджаров 200гр с 1 домат
Обяд: купа от вчерашния грах - около 400гр, салата червено зеле с домат, лененно масло, балсамико и хималайска сол (300гр)
Следобедна закуска: сурови ядки 30гр
Вечеря: Обедната салата + прясна чушка =350гр + консерва риба тон в собствен сос
Тренировката:
Джъмпинг джакс и скачане на въже 7 мин интервално 50/10
Сгъване, разгъване с дъмбел за бицепс и трицепс, повдигане напред и встрани за рамо (3кг, 3х10 всяко упражнение)
Наклони встрани с 6кг, ляво и дясно 2х20
Планк 2х10 - заучавах
Бедрено сгъване с швейцарска топка - 2х10
Кучешко протягане от лакти - 5бр, заучавах
Лицеви опори на колене - 2х4
Време: около час
Размисли: Много ми беше трудно с тренировката, нямах енергия и 2 пъти си помислих да я зарежа, при все, че е слаба работа на фона на това, което чета из другите дневници. След нея не се чувствах заредена, а апатична... Пак не спах добре, събуждах се няколко пъти през нощта, ококорих се в 6ч, реших, че е рано и в просъница карах до 8:30…
Вчера цял ден ми се ядеше, по-скоро устата искаше, стомаха беше доволен, затова днес големи салати - изобщо грамажа на обяда и вечерята да е по-голям, та дано не се лакомя толкова....
Добавки и течности: обичайните... Като съм на работа пия повечко чайове, та основно от зелен и мента ще са ми течностите, предполагам. При промени ще едит-вам поста...
Пожелавам си на мен и на вас слънчев и позитивен ден! :)
ЕДИТ: След прибиране вкъщи към 23ч и нещо хапнах 2 резенчета салам и едно кашкавал, парче създърма... Лакомия, не, че бях гладна..
Мнението беше редактирано от Шош на 04.03.13 08:14.
03.03.13
14:17
Стигнах на работа и ми премаля.. Вървях от Софийски университет до Сердика център пеша бърз ход, защото бяха затворени булеварди заради шествията. Омекнаха ми и ръцете и краката, повдига ми се, та вече час ме държи. Чудя се кафе с мед или чай с мед да пия, или пък лимони да си купя и да изстискам, ако се разболявам... То такова отрязване освен да се разболявам не виждам какво ми е....
ЕДИТ: с 5бр вит.С, лъжица мед ми светна, а като хапнах съвсем :) Дано съм усмъртила всичко в зародиш! ;)
Мнението беше редактирано от Шош на 03.03.13 19:17.
04.03.13
11:44
8:00ч кафе
10:00ч 1 портокал и 1/3 кофичка кисело мляко, чай мента с лимон
11:00ч 2/3 кофичка кисело мляко, 3 суп.л. фини овесени ядки и 15 стафиди Джъмбо, чай зелен с лимон
Обяд: 200гр пилешко филе, 350гр салата - червено зеле, морков, домат, копър, ленено масло, балсамико и хималайска сол, мента с лимон
Следобедна закуска: 200гр суроватъчна извара на Маджаров
Вечеря: 200гр пуешко филе и обедната салата
калории: 1528
белтъчини: 40% = 152,9гр = 595кал
мазнини: 32% = 54.2гр = 485кал
въглехидрати: 28% = 112.2гр = 426кал
Днес по-скоро НВД, отколкото РБД, ама лошо няма, мръвка ми се яде :)
Размисли: Пак лошо спане, алармата на телефона не звънна, всъщност нито една от трите не звънна и почти закъснях за работа...
Реших да си вписвам часовете на храненията, за да се следя по-добре. Ако имам време по-късно ще си впиша количеството на нутриентите за днес и предишните дни, за да си имам някаква отчетност.
Имам мускулна треска на кръста отстрани, та по височина чак до подмишниците :)
Добавки и течности: Обичайните, днес повече чайове с лимон, че съм на работа...
Мнението беше редактирано от Шош на 04.03.13 11:44.
06.03.13
10:13
Манджата вчера:
Овесени трици с лъжица соев протеин , извара и кисело мляко. Бъркоч пълен, ама ми дойде така :)
Боб яхния, салата бяла ряпа, морков, овкусяване зехтин, балсамико, хималайска сол
3 филийки ръжен хляб вита с краве масло, извара и чушка отгоре
2 парчета домашен кекс с пълнозърнесто брашно и какао
2бр кафе с мляко, отделно мляко 500мл 3%
Размисли: прекалих в въглехидратите, седнах да чета по повод поликистозата и стигнах до извода, че трябва да сменя диетата с НВД. Чудесно, но покрай моите камъни в бъбреците твърде мн протеини не са ми препоръчителни, та го мисля режима от снощи, пуснах и тема във фоума, но още отзиви НЯМА.... В крайна сметка за сега мисля да оставя бъбреците на произвола, за да излекувам яйчниците, а лятото да полежа в санаториум в Хисаря за бъбреците по здравна пътека, ако имам късмет... И така...
Течности и добавки: Добавките са ясни, Диане 35, течностите почти ги нямаше, жажда изобщо нямах.. Та само литър съм изпила за деня вода...
06.03.13
10:28
ОТ ДНЕС НВД!
Стартирам на 61,5кг
Закуска: Кафе без захар, извара Маджаров 200гр
Закуска2: След час 3 суп.л. овесени трици, накиснати във вода, няма подсладител, няма нищо
Планът до края на деня:
Обяд: салата маруля и един домат, 1/4 пиле на грил = цяло бутче горна и долна част без кожата + 5-6 маслини и каф.л. сусам ЕДИТ
Следобедна закуска: кофичка кисело мляко 3,6%, едит + с малко канела, стевия и супена лъжица годжи бери (мн е вкусно!)
Вечеря салата маруля и един домат, бялото месо на пилето (1/2 пеперудка) на грил, 5-6 маслини ЕДИТ
Размисли: Надявам се да не се чувствам гладна. Ще се наливам с вода, чай мента, зелен и маточина - неподсладени, само с по резен лимон. Овкусяването на салатите за деня е обичайното - масло (ленено или зехтин), балсамико и хималайска сол.
Четох из форума за съставянето на меню при НВД... Ами не препоръчват с овесените ядки мляко, сутрин са нужни въглехидрати или протеини поотделно, не заедно. Не се препоръчват мазнини, защото забавят усвояването на протеините. В такъв случай мазнините може да са с протеини само вечерно време, за да ни държат повечко сити.. Та затова триците ми бяха без мляко... Дано не се вманиачавам, просто искам да спазвам режим, подходящ за моя проблем, още повече, че общата ми равностетка се оказа такава, че явно си катеря килограмите сериозно. И то по време на ОКБ 20% при РБД. Може би режимът не е за мен, имайки предвид здравословния ми проблем и инсулиновата резистентност, която не съм потвърдила, но само се съмнявам...
ЕДИТ: нанесла съм промени в обяда и вечерята, не бяха планираните пилешко филе и риба тон. Замених ги с половин пиле на грил без кожата. Ще гледам да намаля пилешкото филе от студена фитрина, това формованото,защото мн пиле в него няма, на грил поне си е мръвка, било то и малко мазничка....
Мнението беше редактирано от Шош на 06.03.13 19:15.
06.03.13
17:21
Днес си купих Годжи бери 100гр, Сусам суров небелен 200гр и витамини Витамакс. За сусама - хванах се неподготвена в избора на белен или небелен, ще прочета по-късно дали съм сгрешила или не.
За Годжи бери четох, че се консумира по различен начин в зависимост от ефекта, който целим, а максималното количество дневно е 10гр. При гастрити, колити, за добро храносмилане се консумира директно, а за регулиране на кръвната захар и против затлъстяване, например, се запарват като чай 10гр, консумират се и отварата и плода...
07.03.13
07:12
План на хапването днес:
Закуска: 1 цяло яйце + 2 белтъка и 150гр извара (бъркани с малко зехтин), 1 морков
Закуска 2: голяма ябълка
Обяд: Салата маруля, краставица, домат, риба тон, маслини
Следобедна закуска: Кофичка кисело мляко 3,6% със стевия и суп.л. годжи бери
Вечеря: омлет от 2 цели яйца и два белтъка, извара 200гр с 2-3 суп.л. кисело мляко, червена чушка, подправки, Салата 1/2 краставица + домат
Добавки и течности: Диане 35, Витамакс... Всеки ден чуквам малко над литър чиста водица и още толкова чайове с лимон.. Общо 3л течности...
Размисли: Днес трябваше да стана рано за интервално кардио на велото, но се поуспах и гледах да направя закуската... От вчера съм си купила ябълки и едва дочаках днес да заръфам една, мн ми се яде плод...
07.03.13
16:09
Във връзка с проблема с дишането-прегледай си листовките на лекарствата.Имал съм подобни проблеми,и по точно описано, колкото и както да дишах просто не ми стигаше въздух и освен че ме болеше белия дроб, се и задушавах.При мен беше вследствие на TABEX и на един от кортикостероидите които приемах,но сега не се сещам кой от всички беше.Съмнява ме да е от цигарен дим.Все пак пуша по кутия на ден и на мен лично не ми пречи да бягам по 8-12 км. на ден 4-5 дни седмично.
07.03.13
22:00
казано от sashometila на 07.03.13, 16:09:
Във връзка с проблема с дишането-прегледай си листовките на лекарствата.Имал съм подобни проблеми,и по точно описано, колкото и както да дишах просто не ми стигаше въздух и освен че ме болеше белия дроб, се и задушавах.При мен беше вследствие на TABEX и на един от кортикостероидите които приемах,но сега не се сещам кой от всички беше.Съмнява ме да е от цигарен дим.Все пак пуша по кутия на ден и на мен лично не ми пречи да бягам по 8-12 км. на ден 4-5 дни седмично.
ЛИстовката на противозачатъчните забранява да пуша, но съм си пасивен пушач вкъщи постоянно... Това за медикаментите, а иначе и преди това в миналото при кардио, та даже малко да потичам след автобуса и си изплювах дробовете, заболяваха ме преди да ми се подгънат краката (т.е. от както се помня съм си така) ... Та не знам на какво се дължи все още... Иначе за лекарствата определено е точно хрумване, благодаря! Ще си чета внимателно и в бъдеще!... :)
08.03.13
15:30
Чееестит 8-ми март, същества нежни! Да сте красиви, обгрижвани и горди със себе си! :)
Манджата днес:
Закуска: кафе, омлет от два белтъка и едно цяло яйце, малко зехтин на тигана; 150гр извара с 200гр кисело мляко и малко степче; краставица
Закуска 2: малка ябълка + портокал
Обяд: 150гр пилешко сварено месо от бутчета + салата няколко листа маруля и голям домат
Следобедна закуска: 4-5 суп.л. гуакамоле (с повечко домат) върху листа от айсберг, 150гр извара
Вечеря: Пилешка пържола на скара със соев сос, сусам и мак = 220гр, 2/3 овчарска салата ЕДИТ
ВЕЧЕРЯ 2: 15 целувки, правени от три белтъка с подсладител и малко ядки
Течности и добавки: Днес няма да ги докарам до 3л мисля, но поне 2 ги връзвам със сигурност. Диане 35, Витамакс
Размисли: Отдавна не бях правила гуакамоле и тъй като го налягам стабилно сложих повечко домат, та хапна ли повече, да не е голяма грешка :) То пък взе, че така ми хареса доста... Ех.. Вкусна работа! Смених тортила чипса с айсберг и съм доволна от себе си. Преди вечеря ще бъде тренировката (ще я опиша по-късно), че до сега шетане из вкъщи, спря ми се тока...
ЕДИТ: Обедното пиле за вечеря замених с пилешка пържола на скара, защото инцидентно вечеряхме навън, та и овчарска салатка хапнах :) Лошата новина - тъй като инцидентно излязохме - нямаше и тренировка, а беше мн късно прибирането...
ЕДИТ 2: Късно вечерта открих, че мога да си правя целувки и ореховки с подсладител, та за да пробвам разбих 3 белтъка от домашни яйца с 50 капки подсладител и 30гр сурови белени и небелени бадеми, имаше и 2-3 лешника. Разбих белтъците на сняг с подсладителя, капнах няколко капки лимон и накрая прибавих натрошените в хаванче ядки, пекох на ниска температура 40 мин, станаха страхотни! Уж щяха да бъдат за следващия ден за закуска, ама... Чакай ти, видях им сметката още вечерта! Белтъците как да е, ама ядките не трябваше... Нищо, няма да се повтаря, обещавам!
Мнението беше редактирано от Шош на 09.03.13 09:12.
09.03.13
09:07
Манджа:
Закуска: кафе, омлет от едно цяло яйце и два белтъка, 2 маслини
Тренировка
Закуска 2: половин намачкан банан и половин нарязан портокал със 100гр извара и ч.л. мед
Обяд: Варено пилешко месо 180гр + маруля няколко листа, половин огромен домат и половин краставица
Следобедна закуска: 200гр извара, червена сурова чушка, суп.л. кетчуп Хайнц + суп.л. горчица
Вечеря: като обяда
Течности и добавки: обичайните
Размисли: ХУбаво щеше да е да тренирам на гладно, но се събудих с мисълта за омлет, защото вчера ми донесоха 2 картона домашни яйца и... Не издържах! :) А можеше поне да сменя и местата на закуските, но има протеин и бързи и бавни въглехидрати след тренировката, та се надявам да е добре така...
EDIT: планираното кисело мляко за следобедна закуска е заменено с 200гр извара, червена сурова чушка, суп.л. кетчуп Хайнц + суп.л. горчица
Мнението беше редактирано от Шош на 09.03.13 19:36.
10.03.13
12:57
Манджа:
Закуска: омлет с цяло яйце, два белтъка и две маслинки нарязани, приличен резен айсберг
Закуска 2: 200гр извара, 2 суп.л. кетчуп, половин голяма ябълка
Обяд: риба тон консерва в собствен сос, половин маруля, краставица една и един домат, малко наръсен сусам
Следобедна закуска: 200гр извара, червена чушка
Вечеря: омлетът от закуската, салата айсберг, маруля, краставица и домат, 3 маслинки
Добавки и течности: 2-ри ден почивка от Диане-то, забравих си Витамакс-а, ама довечера ще го изпия, течностите ще ударят 3л пак днес...
Размисли: Чувствам се добре, събудждам се последните дни с настроение, може би РБД наистина не е било за мен. Не ям кисело мляко втори ден, като че ли не се чувствам толкова издута, може да се окаже, че имам някаква непоносимост, а толкова го обичам.. Реших да не пия кафе, купих си черен чай с бергамот и сутрин ще удрям по един-два за разсънване с лимонче...
Смяната на името на дневника ми действа мотивиращо да се боря със синдрома, доволна се чувствам... Получавам комплименти от непознати мъже напоследък, нищо, че съм се заформила стабилно в кръста. Явно хормоните ме правят по-женствена като цяло.. Поне някакъw плюс да има от цялата работа :D
Мнението беше редактирано от Шош на 10.03.13 16:30.
Здравей!Първо поздравления за мотивацията и постоянството ти!Определено знаеш как да се бориш с трудностите :) Бих те посъветвала щом имаш домашни яйца,недей да им хвърляш жълтъците.Те са пълни с полезни вещества.Аз когато имам домашни винаги си ги ям цели,но за съжаление е рядкост ;)
10.03.13
16:17
казано от Desitka * на 10.03.13, 15:38:
Здравей!Първо поздравления за мотивацията и постоянството ти!Определено знаеш как да се бориш с трудностите :) Бих те посъветвала щом имаш домашни яйца,недей да им хвърляш жълтъците.Те са пълни с полезни вещества.Аз когато имам домашни винаги си ги ям цели,но за съжаление е рядкост ;)
Ооо, че приятно да те похвали някой! :) Благодаря ти! Старая се поне с похапването да нямам пропуски, а в тренировките навлизам още, насила малко, ама... Ще се получи ;)
За яйцата - множко ми идват с жълтъците откъм мазнини в менюто, иначе определено са си хранителни. По 2-3 жълтъка си хапвам на ден, а каквото остане - жълтъчен омлет за гаджето ;) :D
12.03.13
10:00
Манджа вчера:
Мазнини: 74.3
Въглехидрати: 53.0
Протеини: 179.4
Калории: 1442
Закуска: омлет от 2 яйца с 2 белтъка, малко горчица, айсберг
Закуска 2: крем с портокал, лимон и кисело мяко (рецепта по-долу)
Обяд: омлет от 2 яйца и един белтък, една глава лук, 3 резена шпеков салам + салата айсберг с два домата големи
Следобедна закуска: Извара 250гр с малко кетчуп и половин краставица
Вечеря: доставка от Хепи - кюфте на баба 1бр - 90гр, пържола пилешка на скара, салата от водорасли (пилешката пържола първо половината хапнах, другата преди лягане, че огладнях тогава)
Рецепта за крем с кисело мляко и цитруси:
400гр. кисело мляко 3,6%
кората на един портокал настъргана
сок от 1/2 портокал
кората на 1/2 лимон
сок на 1/2 лимон
1 пак. желатин за 500гр
подсладител на вкус
Разбиваме млякото с подсладителя, смесване със сока от цитрусите и настърганите кори. В 50мл вода изсипване желатина, след това го разтваряме на водна баня и прибавяме към сместа с киселото мляко, разбъркваме добре. Слагаме в купички/чаши и прибираме в хладилника за поне час. Става мн вкусно!
Рецепта за 12.03 (тъй като ми е зареждащ ден) за крем
Калории:986.5 за около 700гр, общо 6 чаши
Мазнини: 37.5
Въглехидрати: 142.3
Протеин: 32.4
400гр кисело мляко 3,6%
2 средни банана
ч.л. какао
подсладител и канела на вкус
бисквитки тип Орео
В чаши натрошаваме по 1 бисквита на дъното. Разбиваме в киселото подсладителя, какаото, канелата и намачканите с вилица банани. Като при предишната рецепта добавяме желатина и разсипваме в чашите върху бисквитите. Ако са останали още от тях след разсипването натрошаваме отгоре, по желание поръсваме още с какао и прибираме в хладилник.
Манджа днес ЗАРЕЖДАЩ ДЕН
Мазнини: 62.5
Въглехидрати: 160.2
Протеин: 125.9
Калории: 1629
Закуска: 3 палачинки с пълнозърнесто брашно и трици, едната с мед, другите с шоколад и банан, две малки кремчета от вчерашните за днес
Тренировка ХИИТ на велото 30 мин
Обяд: бъркани яйца 1бр с 2 белтъка, глава лук и малко шпеков салам, салата домат и маруля
Следобедна закуска: 200гр извара
Вечеря: Пилешко от бутче на фурна 200гр само месо + обедната салата
Рецепта за палачинките на закуска:
Общ грамаж на порцията: около 1100-200гр = 10 палачинки => около 116 калории за 1бр, М=3.1; В=18.9; П=6.6
калории: 1167
мазнини: 30.6гр
въглехидрати: 189.3гр
протеини: 66.2гр
кофичка кисело мляко
300мл вода
2 яйца
ч.л. сода
пълнозърнесто брашно колкото поеме
шепа овесени трици
Разбиваме яйцата с щипка сол и млякото, в което сме угасили содата. Прибавяме водата, триците и брашно колкото да стане като боза гъсто. Пържим с капка олио в тиган.
Аз хапнах едната палачинка с ч.л. мед, а другите две с по две квадратчета шоколад Милка с цели лешници, нарязани на парченца и няколко кръгчета банан. Едвам се удържах да не хапна повече, много добре се получиха... :)
Рецепта за печено пиле:
килограм пилешки бутчета двойни
2 суп.л. горчица
3-4 суп.л. кетчуп Хайнц
половин пакетче чесън на прах
черен пипер на вкус
сол на вкус
2-3 дафинови листа
Разбъркваме съставките и намазваме хубаво пилешкото, печем в йенска тавичка първо с капак, после без докато хване препечена коричка, не добавяме мазнина...
Размисли за последните два дни: Не съм смятала нутриентите съвсем точно, ако ми остане по-късно време ще ги пусна във фитдей да видя какво ще ми каже. Надявам се да не съм прекалявала, особено днес с разтоварващия ден, ама така бях озверяла за сладко, снощи едвам издържах да не нападна хладилника с кремчетата :D
ЕДИТ: попълних нутриентите, не съм се оливала много последните два дни, може би днес не трябваше да заменям толкова протеините за сметка на въглехидратите, а трябваше да са за сметка на мазнините, ама не смятах предварително какво ще готвя. Вчера може би са ми били повечко мазнините, ама няма да се втелявам, ще наглася нещата със следващите менюта...
ЕДИТ 2: оказа се, че палачинките хич не изглеждат зле като нутриенти и ще си направя пак, та може и за закуска една да хапвам понякога, виждам я някак си завита с бъркани яйца с пресен лук.. Мммм...
Мнението беше редактирано от Шош на 12.03.13 17:35.
казано от Шош на 10.03.13, 16:17:
а каквото остане - жълтъчен омлет за гаджето ;) :D
Хах,и ти ли го правиш това?Само,че на мен понякога ми се задава въпроса:”Ама,защо моя омлет е толкова жълт,а твоя толкова бял?” Ще ме хванат :D
12.03.13
11:46
казано от Desitka * на 12.03.13, 11:00:
казано от Шош на 10.03.13, 16:17:
а каквото остане - жълтъчен омлет за гаджето ;) :D
Хах,и ти ли го правиш това?Само,че на мен понякога ми се задава въпроса:”Ама,защо моя омлет е толкова жълт,а твоя толкова бял?” Ще ме хванат :D
Теб само те питат, а на мен ми спорят: “Мацо, ти здравословно ще ми ядеш, а на мен холестерола, а? Не искам!” :D Та напоследък не минава номера и мисля да правя Крем брюле, че поне да не хвърлям храна. А това ще бъде супер изкушение, ама.. Какво да правиш, не е въпрос на избор. Ще гледам да е в разтоварващите дни :D
12.03.13
16:39
А аз честно казано не виждам смисъл да се хвърлят жълтъците, като цяло.
Като оставим настрана, че вредата им е преекспонирана, не е ли тъпо, вярвайки, че е вредна тази храна (тя не е), да я даваш на друг човек?
12.03.13
17:07
казано от mrynkalce на 12.03.13, 16:39:
А аз честно казано не виждам смисъл да се хвърлят жълтъците, като цяло.
Като оставим настрана, че вредата им е преекспонирана, не е ли тъпо, вярвайки, че е вредна тази храна (тя не е), да я даваш на друг човек?
Не я давам на друг защото я мисля за вредна, а защото ми идват в повече мазнините в грамове за деня... Иначе жълтъците сами по себе си са ми къде-къде по-вкусни. Друг е и въпроса с колко много ще ми дойдат в повече мазнините от 2-3 жълтъка на ден, но пък гледам да си влизам в сметките на НВД... Иначе като дете имах алергия и ми бяха забранили години да ям жълтъци и наред с това още много неща, но го израснах с времето. Сега се обривам ако сменя яйцата или ако са развалени, или и аз не знам от какво, но се случва мнооого рядко, слава Богу.... :) Та на когото не са му в повече откъм мазнини - нека си хапва! Надали баба ми е следила за лош холестерол, а каква корава жена беше само! :D
ПС: едитнала съм си по-горния пост със сметките на рецептите и нутриентите за деня... Доволно...
Мнението беше редактирано от Шош на 12.03.13 17:14.
12.03.13
19:41
Планът за утре 13.03:
Закуска: Омлет от едно яйце и 2 белтъка, резен айсберг
Закуска 2: 200гр извара, 1 ябълка
Обяд: Маруля, една краставица, домат, 3-4 репички, консерва риба тон в сосбтвен сос
Следобедна закуска: 150гр извара с една червена пиперка и 30гр сурови орехи
Вечеря: омлет 2 яйца с два белтъка, 2 пушени сиренца ементал на Мегле (40гр), лук, салата айсберг, домати, краставици
Добавкии течности: Витамакс, почивка от Диане, пак около 3л течности = вода + чайове зелен, мента, мащерка, черен
Размисли: чудя се дали е добре да пия толкова много чай всеки ден, дано не забравя да се разровя по темата....
Абе защо се храниш с извара и мляко след като има толкова много месо под слънцето (wasntme). При режима, който си си избрала, наблягай на мръвката, не на разни сирена дето не ги знаеш колко са сирене. Прочети за палео диета, палео хранене. Мисля, че е доста подходящо при твоя случай.
12.03.13
20:58
казано от Anelia на 12.03.13, 20:41:
Абе защо се храниш с извара и мляко след като има толкова много месо под слънцето (wasntme). При режима, който си си избрала, наблягай на мръвката, не на разни сирена дето не ги знаеш колко са сирене. Прочети за палео диета, палео хранене. Мисля, че е доста подходящо при твоя случай.
Свинско не обичам мн мн, а телешкото ми е твърде скъпо за бюджета.. Изобщо бюджета ми определя храненето, та... Затова повече наблягам на пиле и риба (почти всеки ден имам някое в менюто) и яйца и извара (те са всеки ден)... А за сирената дето не знам колко са сирене - потекоха ми лигите днес по това пушеното и взех едно пакетче, иначе обожавам бяло краве, но идва мазничко. Затова и хапвам откакто съм на НВД рядко, даже май не съм :D
Иначе ще попрочета и ще видя какво представлява палео храненето, благодаря ти! :)
Ако четеш на английски в търсачката излязоха много резултати.