25.02.13
21:40
Здравейте!
Отскоро съм тук във форума и се нуждая от вашата помощ и съвети!
Мисля да започна от лятото да тренирам бокс сериозно и се чудя може ли да ми помогнете да си изградя
програма специално за този вид спорт. Ходя на лостове от 1 година, като последния месец не пропускам всеки ден тренировка.
Програмата, която съм си измислил е следната:
Тичам до стрийт фитнес граоунда ( около 500 метра )
След като разгрея започвам с 6 серии набирания по 6 бройки, като ги редувам мъжки и женски захват ( не знам как се казват, така всички ги наричат и си нямам и на идея дали наистина е така ). Когато свърша с набиранията, преминавам на кофички. Там сериите са същия брой, а бройката е 8. След кофичките отивам да правя едно упражнение, при което правя лицеви опори само, че нагоре ( хванал съм се за лостовете), там също 6 серии по 8 бройки. Да добавя, че след всяка втора серия скачам по 30сек-1мин на въже и общо ми се събират 6 серии скачане на въже. Почивката между сериите е по 1 минута. След като свърша с тези упражнения имам 2 спринта от по 50 метра. До нас отново тичам.
Мисълта ми е, дали можете да ми коригирате програмата, ако намерите нещо грешно и някак си да я оформя като за човек, който ще започне бокс до няколко месеца. Ако е нужно ще пробвам друга програма. Приемам всякакви критики, не се смейте, ако съм написал някоя глупост.
Поздрави.
казано от Юли на 25.02.13, 22:16:
Нещо не ми става ясно, какво общо има бокса с фитнеса.
(tmi)
Според мен постепенно трябва да увеличиш бягането. Опитай се да бягаш на дълги разстояния с не много високо темпо за издръжливост, редувай ги и с разни спринтове на къси разстояния за експлозивност. Много хора подценяват бягането като елемент от бокса, но то си е доста необходимо за да не издъхнеш бърже пред крушата или опонента.
26.02.13
05:17
Разгледай и тези дискусии с програми за бокс.
казано от avitohol avitohol на 26.02.13, 00:17:
Според мен постепенно трябва да увеличиш бягането. Опитай се да бягаш на дълги разстояния с не много високо темпо за издръжливост, редувай ги и с разни спринтове на къси разстояния за експлозивност. Много хора подценяват бягането като елемент от бокса, но то си е доста необходимо за да не издъхнеш бърже пред крушата или опонента.
Аз си имам отделно сутрешна тренировка за бягане по 5-6 километра. Вечер просто да има малко кардио.