26.02.13
06:12
Здравейте.Насочил съм се към Симеоново и изпитите са след 3 месеца и половина.Разбрах,че и там правят изследвания,а не зачитат тези тук от нашите градове.Били на по-високо ниво,с по-добра апаратура и т.н. Майка ми,жената,се притеснява,че от добавките можело да излезе нещо и да не ме приемат заради това.Аз от 4 месеца креатин не съм пил.Сега съм само на амино,протеин,л-карнитин и ZMB6.Може ли някое от тези неща да надвиши някоя норма за нещо,защото мен ме съмнява.Може би цинка и магнезия,но...Или Април и Май месец да поспра с добавките за всеки случай ?
Ще трябва да минеш пълен медицински преглед в МВР болница. Не виждам с какво тези хранителни и спортни добавки биха ти попречили.
26.02.13
10:03
За всеки случай спри с всякакви хранителни добавки на прах ;)
Нито едно от изброените неща няма да даде резултат, който да бъде в твоя вреда.
казано от Ачо на 26.02.13, 10:03:
Аз викам да спре и да яде, понеже и в храната слагат добавки ;)
Не може да те хване все пак това са суплементи, не медикаменти ! Може да ги спреш, за 1-2 месеца, ако толкова се притесняваш.
Сестра ми е трети курс в МВР Академията и си спомням, че когато ходи на изпитите имаше обстоен медицински преглед и изследвания.
Тя тогава при тренировките пиеше л-карнитин, не се сещам да е вземала нещо друго, но пък и не са и направили никакъв проблем. Важно е да си физически и психически здрав (а да, имаш и психо..) и да си изкараш всички нормативи от физическия изпит. В тази връзка всичко що не се смята за допинг (както е при спортистите, все пак имаш нещо като състезание с другите кандидати) не би трябвало да е проблем.
Мнението беше редактирано от Membaris на 26.02.13 11:19.
26.02.13
12:06
казано от Петко К на 26.02.13, 10:59:
казано от Ачо на 26.02.13, 10:03:
Аз викам да спре и да яде, понеже и в храната слагат добавки ;)
Аз предлагам и вода да спре да пие, защото в тази от чешмата има тежки елементи.
26.02.13
12:31
1. Казвам го с цел като толко се притеснява да спре.
2. И съм много наясно с тея неща относно кандидатствания в Симеоново, защото все пак уча във Военен университет.
26.02.13
13:02
Споко, няма от какво да се притесняваш. Ходил съм на този изпит преди 10-тина години, тези неща които приемаш няма начин да ти попречат с кандидатстването. Самия изпит също не е кой знае какво препятствие (за спортуващи хора имам предвид).
26.02.13
14:56
казано от Мариан Гяурски на 26.02.13, 13:02:
Самия изпит също не е кой знае какво препятствие (за спортуващи хора имам предвид).
Зависи от спорта :))
26.02.13
16:17
казано от Мариан Гяурски на 26.02.13, 13:02:
Споко, няма от какво да се притесняваш. Ходил съм на този изпит преди 10-тина години, тези неща които приемаш няма начин да ти попречат с кандидатстването. Самия изпит също не е кой знае какво препятствие (за спортуващи хора имам предвид).
Физическия - да
На психическия късат половината кандидати (поне когато аз кандидатствах там)
26.02.13
18:24
Чувал съм, че патладжана дразни малко бъбреците, и това може да се отрази на изледванията ти на урината. Но като цяло, хубаво е поне в деня преди изледванията, за всеки случай да не ядеш пикантни храни, малко ударни дози липов чай например, и последното ти ядене ако може да е 10-ина часа преди времето на теста.