Gurdi i ramo

Темата е заключена.

06.06.04
15:18

Dobre li e da treniram ramenete v denia predi trenirovkata za gurdi???
Imam vpredvid treniram ramenete i na sledvastiat den pravia gurdite.Dali moga taka da pretreniram ramoto?(izviniavam se che pisha na latinitsa ama mi se pretsaka kirilitsata :lol: )

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:44.

06.06.04
15:22

Не,никак не е добре .По добре или в деня,когато тренираш гърди или  в деня след това.Раменете се претренират адски лесно ,а те участват много при тренировката за гърди,така че ако правиш рамо  а след това гърди 1-во ще скапеш рамото и 2-ро гърдите няма да ги тренираш пълноценно .

BA

06.06.04
21:07

Freddie, естествено че можеш да претренираш. Даже 90% си ги претренирал. По принцип рамото се прави в средата на седмицата или в края зависи от сплита ти, но не и преди гърди. От рамото до гърдите трябва да имаш поне 48 часа почивка и обратното(от гърдите до рамото). За да могат да се възстановят.
Но и това при всеки е различно. Някои даже комбинират гърдите с рамото. Аз примерно не мога. Пробвай ако ти действа добре го остави а ако не го смени. “От опит глава не боли” казва един мой приятел, който много уважавам ;)

06.06.04
21:32

Брилянтен отговор на лошото момче  :D
Ебаси четките :)
Пич, гърди-рамо или заедно или с 2-3 дни почивка м/у тях.
Ако рамото ти е голямо без проблем може да го сложиш в тренировката ти за гърди, след гърдите :!: като задното го оставяш да го правиш с гърба (примерно), но ако рамото ти куца е даже добре да му посветиш една тренировка само за него, аз сам така и знам, че ако го нямаш много пот трябва за да го направиш като ханбална топка :)

18.06.04
11:02

Много благодаря за отговора, а примерно ако тренирам трицепсите в деня след гърдите дали мога да ги претренирам(трицепсите)?

18.06.04
11:10

Тука варианта е друг. Защото като тренираш гърди трицепа се е понатоварил ама не много, на другия ден го тренираш и му даваш вече да се възтановява. Като цяло става.

18.06.04
12:32

V momenta treniram gurdi i ramo v edin den, i sum dosta dovolen, prosto ne pravq standartnata ramenna presa a varianta zad vrat, taka prednoto ramo, koeto uchastva seriozno v trenirovkata za gurdi go treniram s 2roto uprajnenie koeto ne e iztlaskvashto ( povdigane na db otpred - mislq che taka se kazva :oops: ) Eto ti i moqta programa za masa:

gurdi:
1. naklonena lejanka s shtanga/db 4-5 serii v piramida po 8-12 povtoreniq
2. obiknovena lejanka s shtanga/db 3-4 serii pak v piramida
3. flys na obiknovena lejanka/pod naklon 3-4 serii po 10-12

vednaga sled tova pochvam s ramoto:
1. iztlaskvane zad vrat 4x10-12 (tova go pravq na smith mashina shtoto nqma koi da me pazi :( )
2. povdigane na db pred tqloto za predno ramo (moje i sus shtanga da probvash kak ti e po-udobno)
3. zadno ramo na peck-deck mashinata

imam dosta dobar rastej s taq programa, a ne treniram otskoro! t.e ne pretreniram opredeleno, kato se ima predvid che ramoto mi dosta slaba grupa…Pravil sum i gurdi i trizpes v edin den, sushto ne e losho, samo deto nqmam sili da pravq sled gurdite tesen hvat lejanka za trizeps i se draznq shtoto mi e ljubimo uprajnenie :) Uspeh

18.06.04
19:44

Неоник е как правиш средната глава на рамото? Само с бутане зад врат не мисля, че е достатъчно особено ако рамото ти куца.
На мен също рамото ми е зле и един път пробвах да го тренирам след гърдите и определено нямах сила да направя свестна тренировка.
За това си тренирам рамото само или с трицепса най-много.
Ако обаче рамото е силна група е идеялно да се тренира след гърди.
Това са моите наблюдения за тази мускулна група :)

19.06.04
00:51

gotcha , iztlaskvaneto zad vrat realno e za sredno ramo, tova mi e uprajnenieto za sredno ramo, i poneje go treniram sled gurdite pravq za predno ramo samo povdiganeto na db otpred (2roto mi dvijenie). Predi praveh poveche uprajneniq i pretrenirah i ne rastqh, sega vupreki che mi e slaba grupa ramoto RASTA kakto nikoga, poslednata sedmiza probvah da napravq ramo 2puti i mislq che shte go pravq veche taka da mu dam prioritet :wink:

21.06.04
12:14

ако може и аз да се намеся.Изтласкването зад врат е комплексно упр,т.е удря итрите глави на делтата с преоритет на средно и задно рамо.Беше ми любимо упр.,но е доста рисково и може ако не се изпьлнява правилно да си изпатиш зле.Понеже на мен ми се е случвало за това си позволявам да кажа че е хубаво щангата да не се сваля по- ниско от горната част на ушите.КОлкото по-надолу,толкова по-не ефективно и опасно :wink:

21.06.04
13:52

Iztlaskvaneto zad ramo opredeleno e 1 ot nai-hubavite uprajneniq za ramo,za6toto e komplexno (obhva6ta vsi4ki glavi na ramoto´,no se dava prioritet na zadnoto i srednoto) ,no i taka su6to vodi do opasnost pri nepravilno izpulnenie.
Mile dade dosta dobur suvet za izpulnenieto mu…..qvno i toi su6to e patil ot nelepa kontuziq ot tova svalqne “do dolu” na 6tangata zad vrata :)
Az li4no treniram ramoto sled grub i 2 dni predi gurdite.za da moje da se vuzstanovi za trenirovkata na gurdite

Uspeh!

21.06.04
14:00

Segreto_dolce, да те питам, изтласкването не и за предно и средно рамо? Щото като си вдигнеш ръката предното отива горе, средното почти на 1 ниво с гърба, а задното е много по-ниско. То предното малко се натоварва, но пък задното въобще не участва според мен. Или бъркам нещо?

22.06.04
01:34

Ami….ot ob6ti nabludeniq i praktika mislq,4e kato tzqlo iztlaskvaneto na 6tanga zad vrata akzentira pove4e v/u sredna i po-malko v/u zadna 4ast.Ako moga da napravq prozentno suotno6enie,bih zo izrazil tzifreno po tozi na4in: 70% sredna + 20% zadna + 10 predna 4ast
A 6to se kasae do su6toto uprajnenie,no promqna samo v dvijenieto…t.e. pred litzeto…..to togava opredeleno akzentut pada v/u prednata 4ast
Tova sa moite vuzgledi i nabludeniq…..Nqkoi bi gi osporil,no tova zavisi i ot nakolna na bankata´,koqto se polzva pri uprajneniqta.

Uspeh i do skoro!

22.06.04
12:32

Мr.Muskul,човека ти го е обяснил добре.Ако искаш още по-комплексно да стане просто ги редувай.Един пьт отпред и един пьт отзад :wink:

25.06.04
10:29

Ako imate vuzmojnost pravete iztlaskvaneto zad vrat na smith-mashina, taka dosta se namalqva riska ot kontuzii, a tova uprajnenie e neveroqtno dobro za ramo, pri men TO napravi razlikata 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1