Избирам лежанка

26.02.13
12:28

Здравейте, искам да си купя лежанка за вкъщи, начинаещ съм и понеже не ми е удобно да ходя на фитнес реших като за начало да си купя една лежанка, та въпроса ми е относно тези 2 ,на които се спрях.

http://fitzona.com/e-shop/lejanki/116—hammer-bermuda-xt.html

http://sportdepot.bg/bg/product/kettler_lejanka_primus_100_-67865-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTM1JmRpdmlzaW9uSWQ9MTc3JmNhdGVnb3J5SWQ9NDI.html

От Варна съм и обиколих почти всички възможни магазини ,но не намерих нищо ,което да ми хареса, то и голям избор нямаше.
Не знам почти нищо в тая област и затова реших да питам тук.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.02.13 12:32.

26.02.13
13:35

Това е по-добрия вариант, стойката и пейката са отделни и дават възможност за повече комбинации и вероятно е доста по-стабилна от тези, които си посочил. Уредите за крака и пек-дек на посочените от теб лежанки в общи линии не вършат работа.

Мнението беше редактирано от Valdis на 26.02.13 13:37.

26.02.13
13:44

Ако имаш възможност купи си отделно стойка и пейка. Може да струва малко повече пари, но както кава Valdis - по-стабилно е и ти дава възможност да правиш и клек ->profit.

26.02.13
13:48

Дори е 100 лева под цените, които той е дал.

26.02.13
19:42

Обаче забелязвате ли как хоум уредите ги правят все по тънки и все по тънки :D , метални профили тънки, като солети (wasntme)
Няма нужда дори да повтарям, че лежанка с променлив наклон и отделна стойка е най добрият вариант. Ако ще тренираш сериозно и за напред, то тогава няма смисъл да купуваш нещо, което след време вече няма да те устройва, тоест ще ти трябва нещо солидно, здраво и удобно, защото днеска вдигаш 50 кила, а след няколко години 150. Купешките солидни лежанки са си скъпи, но ако се направи собственоръчно, тогава цената пада в пъти и качеството е на най всичко ниво, стига да си перфекционист, можеш да направиш супер яка лежанка. Ще ти покажа една такава (пейка + стойка) със супер проста конструкция, която може да се направи за нула време и ако в магазина струва 1000 лева ти ще си я направиш за 200-300лв. примерно, но ако майстор ти я прави може да е покачи с 50-100лв.
Ето виж този модел на Finnlo , проста и солидна конструкция, дори има реглаж на ширината  ;)

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 26.02.13 19:45.

26.02.13
21:22

казано от Valdis на 26.02.13, 13:35:

Това е по-добрия вариант, стойката и пейката са отделни и дават възможност за повече комбинации и вероятно е доста по-стабилна от тези, които си посочил. Уредите за крака и пек-дек на посочените от теб лежанки в общи линии не вършат работа.

Тва го видях на живо и даже беше намалено с 50 лева, ама някак си имах желание да имам за крака.

И последно да ви попитам за тази - http://www.top-sport.net/фитнес-уред/ЛежанкаTS801/334/

Пише максимално тегло на трениращия 150 килограма което не е ли предпоставка за по здрава конструкция ? Цената е доста по-ниска ,а изглежда стабилна конструкция,или може би на снимките не може да се прецени и тея горните са по добър вариант.

Мнението беше редактирано от beginner на 27.02.13 00:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1