14.09.05
17:25
Бих искал да си купя Велоергометър, и се чудя дали да си взема AB FIT. Някой може ли да даде мнение дали стават? Прочетох в тази тема->http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=9249&highlight=fit&sid=b6cf3e1db76214781f2334a332edbc4b , но там няма нищо конкретно свързано с тази марка. Благодаря ви много :D
за този AB FIT но има в метро един за 400 кинта на Кътлър беше ако не се лъжа.тва е от мен за сега изчакай и другите да кажат. :wink:
14.09.05
21:47
ами велоаргометъра от 100 и този от 400 вършат еднаква работа проблема е че този от 100 няма да е много стабилен ако си по тежък ще го строшиш затова като идеш да го зимаш сядаш на него и ако земе да скърца или да се клати го отписвай :wink:
14.09.05
22:04
абе я си вземете една украйна или Балкан(Big edition) и я качете на една рампа и вартете докато счупите педалите :D .На това колело гаранция давам че издаржа до 200 кг. ,лично се накатерихме 3-ма на едно такова.Руская машина - яко железу,правят не само танкове :lol: :P
Това велоергометърче,което ви предлагам ще ви излезе максимум 40 лв. + 0.150 грама креатин на оптимум :lol:
[quote author=“qk_bik”]абе я си вземете една украйна или Балкан(Big edition) и я качете на една рампа и вартете докато счупите педалите :D .На това колело гаранция давам че издаржа до 200 кг. ,лично се накатерихме 3-ма на едно такова.Руская машина - яко железу,правят не само танкове :lol: :P
Това велоергометърче,което ви предлагам ще ви излезе максимум 40 лв. + 0.150 грама креатин на оптимум :lol:
Не може да се регулира натоварването бик иначе съм мислил и тагава щайга да правя (аз съм си майсторит и имам инструменти и материали) не че съм се отказал
14.09.05
23:39
хварли една тояга във спиците както си се заиграл и ето ти напрежение :lol: ,не ако мислиш нещо такова сериозно,бих ти препоръчал да помислиш със спирачка,как точно да стане тя може да ти осигури нужното напрежение.Или другия вариант е да докопаш една счупена задница на бегач и да я завариш за Балкан(оууу машината на времето,веееее ми ветър около ушите :lol: :D,карам бясно тая машина и не мисля за сока от пращина :D или оптегач заедно със задна главина разбира се,или някакъв ремък,абе ако дам тая задача на чичо ми ще измисли нов вид колело сигурен съм,той направи гатер за трупи,като си го е измислил сам и го направи сам за 3 бона,а той подобен на пазара бил некви си 80 бона :shock: и как гое измислил тоя гатер ненам :D.Само да се похвала чичо ми е товарил камаз-камион с 32 тона товар нека профи шофьорите да дойдат да видат :D
14.09.05
23:51
ми да що пък не бе djorgio?Един бегач с 18 скорости намираш на черния пазар за 20 лева и заваряваш!
бай да уей вхат тхе фуцк ис “гатер”??
15.09.05
08:05
и въпреки скоростите колелото ще има енерция свмисъл като засили много педалите и гумата ще се върти сама 2 часа трябва да има нещо което да я натоварва като спирачка,но ако сложи спирачка тя ще се преебе за 2 дена :wink:
15.09.05
15:53
Напълно съм съгласен с Sourcemag!Просто с колелото ще си по инерция и няма да има натоварването,а с велото постоянно въртиш.
15.09.05
16:59
ако имаш някой електромотор може и изгорял не много голям да го сложиш с един ремък или със запчатка да се долепи до гумата ще стане супер нали ел.мотора е с магнити вътре и ще е на същия принцип като истиски велоаргометър, ае проред мен не си заслужава да се прави по добре си купи :wink:
И никой не каза нищо конкретно за марката AB FIT…Китайски боклуци ли са или стават??
16.09.05
18:02
абе моторите на чичо ми от гатера са по 30 киловата,та бих го питал да ти даде един ма много ме съмнява и веднъж да врътнеш,а един такъв мотор тежи само 250 кг. та ако го качнеш за колелото ще приличаш на торпедо с тва. :D леле ако види някой каква машина ще стане ще си помисли че ще ускоряваш времето демек това е машината на времето,а не велоаргометър.
17.09.05
10:34
[quote author=“Nazgull”]И никой не каза нищо конкретно за марката AB FIT…Китайски боклуци ли са или стават??
явно не е много известна марка :?
як бик става дума за по малък ел мотор пък и няма смисъл да се прави такова нещо ко добре си го купи
[quote author=“Sourcemag”][quote author=“Nazgull”]И никой не каза нищо конкретно за марката AB FIT…Китайски боклуци ли са или стават??
явно не е много известна марка :?
як бик става дума за по малък ел мотор пък и няма смисъл да се прави такова нещо ко добре си го купи
Абе стига сте писали глупости бе ел мотор ще качват какви магнити ви гонят в асинхронен двигател дори да е постоянно токов с магнити (за малки мощности) не създават никакво съпротивление на вала проучете малко преди да плямпате глупости а по горният пост отива веднага в бисери
P.S. Имам двигател в нас 110 KW но нищо няма да помогне а 30 ки имам 3.
Бик чичо ти случайно да не се казва Малин щото го познавам той се занимава с подобни работи какно впрочем и нашта фирма ако не не може да не познаваш Малин от Враца
17.09.05
15:58
не не е малин,може и да го познавам само по физиономия,но иначе не се сещам и по принцип когато един мотор се включи към ел.мрежата след като направи оборотите си на движение,той започва само да поддържа тези обороти,демек инерцията която е набрал и когато срещне съпротивление да набере отново.Та имаше и едно правило по случая,по добре да оставиш един мотор да върти за определено време вместо да го изключваш и включваш постоянно,защото при пурвия случай се пести ел. енергия.Извода от това е че ел.мотор не става за велоаргометър.Абе аз виждах един разглобен,но не го огледах какво точно му е задвижването,но май имаше ремък.Може би имаше и маховик някакъв,но не съм сигурен.
:D това ми е специалноста няма двигател с маховик видял си ротора му който е закачен на вала по принцип изобщо не може да стане с двигател (дори специализираните) защото
1.оборотите са им големи а устройство за ругулиране на обороти на асинхронен двигател е 500 лева минимум
2.дори да напаснем оборотите не можем да му противодействаме изобщо много е як ,а ако случайно му въздействаме по някакъв начин (по маломощен например) започва веднага да грее и ще изгори както виждате немислимо е а и неудобно така че да забравим това
17.09.05
20:37
разбира се,че мотора няма маховик,аз говорех за велото,щото съм виждал разглобен,та мисалта ми беше за велото,на начина на задвижване.
17.09.05
20:37
разбира се,че мотора няма маховик,аз говорех за велото,щото съм виждал разглобен,та мисалта ми беше за велото,на начина на задвижване.
Преди един месец си купих велоергометър АB Fit (ВР 206) и съм много доволен. Харесах си този модел, защото е по-стабилен, а и заради това че седалката освен вертикално се регулира и хоризонтално. Има голям дисплей. Гледах и тези във Метро, които бяха на промоция, но нямат нищо общо с моя. Уредът е страхотен и засега съм много доволен.