26.02.13
22:15
Най-важното е да се чувстваш добре и това е моята цел :) Навремето спортувах активно и никога не се бях замисляла за килограми,добър тонус или за това как изглеждам. След като спрях с активния спорт тренирах по малко в къщи или в зала. С времето малко, по-малко спрях с тренировките. Колелото на живота ме завъртя и остана само работата, нервите и стреса. Реших обаче това да се промени, от около месец пак се активизирах. Записах се на танци два пъти в седмицата, въртя тренажора в къщи и правя упражнения през другите дни. Определено съм загубила форма :). Моето тяло е такова, че много бързо натрупва мускулна маса, за това се стремя тренировките ми да не включват натоварване с допълнителни тежести. Имам излишни мазнини които искам да премахна, за целулита не знам какво да правя, винаги съм имала дори и малко. Правя си масажи почти винаги след баня, с най различни видове мазила съм пробвала, но ефекта е много малък. Относно храненето съм претенциозна :) Много от нещата които са написани в рецептите не мога да свикна да ги ям. Не ми е богато менюто, но реших да се ориентирам основно към супите, основни ястия, рибата, плодовете и зеленчуците, като намаля количеството на приема и го направя да е по-начесто. Кисело мляко, прясно мляко, яйца, сирене, кълнове, боб, овесени ядки, разни бисквити, вафли и др. не са ми присърце. Черен хляб и другите видове различни от белия също не мога да ям дълго време. Газираните напитки много ги обичам, но ги намалих, предимно гледам да пия сокчета и вода колкото ми се пие. Пия по-малко алкохол и то рядко, пуша цигари които също се надявам да намля и в крайна сметка да спра :)
В момента съм на 30г., висока съм 158см., тежа 53кг., пропорциите на тялото са ми сравнително нормални, малко ми е отпуснато коремчето само :) Искам да сваля около 4-5 кг. и да запазя теглото. Ще се радвам на препоръки и мнения :)
Здравей.
за сваляне и поддържане на форма и тегло аз много харесвам Войнската диета.
Накратко имаш 20 часа недояждане и 4 часа зона за наяждане.
В дългия интервал можеш да хапнеш ябълка на закуска и лека салата на обяд.
Тренировката е на гладно. В зоната за ядене се започвка със салата и протеини и мазнини.
Завършва се с въглехидрати, по възможност бавни, но и десерта не е забранен.
Докато я правих си позволявах по един черен шоколад и малки количества уиски.
Режима не е рестриктивен на количество в зоната на наяждане, но е доста дискусионен.
Негова вариация е Периодичното гладуване, което също е интересна тема.
Успех