My Body`n`Soul

Темата е заключена.

16.01.12
16:38

Здравейте! Много се радвам, че се присъединих към този форум :)

Реших да озаглавя дневника си по този начин, защото тялото и духът са взаимосвързани и трябва винаги да бъдат в хармония. Макар че винаги съм знаела максимата “здрав дух в здраво тяло” никога преди не бях изпитвала реално това идеално състояние и не го бях осъзнала докато....не започнах да се занимавам с фитнес и редовна физическа дейност! Реших, че точно сега е моментът да променя тялото си и да го извая точно такова, каквото си го представям! Кога, ако не сега докато сме млади и здрави? След няколко месеца видях първите резултати и мотивацията ми нарасна двойно! Започнах и чисто емоционално и душевно да чувствам удовлетворение от труда ми, от резултатите, от факта, че тренирам, че се грижа за себе си, за здравето и фигурата си, защото спортът е точно това: дарява те със здраве и чудесна фигура! Чувствам се прекрасно винаги по време и след тренировка, тренирам с желание, опитвам се да давам всичко от себе си и обичам да се грижа за тялото си! Казвам всичко това, защото едва след като осъзнах напълно смисъла от спорта започнах да го правя с желание и влагах още повече усилия, а не защото така трябва и защото го пишат в списанията :) гордо заявявам, че се чувствам добре в кожата си и не мога да си обясня как преди време не съм полагала никакви грижи за себе си...В момента спортът е приоритет за мен и никога не бих искала да се отказвам. Той е необходимост за организма както храната, книгите и любовта! Много съм щастлива, че точно това се случи с мен и исках да го споделя и с вас!
      Стига толкова с дългата интродукция :) Сега по-конкретно за мен и тренировъчната ми програма:
1) 50 кг, 163 см, 27г, около 22% мазнини
2) Ходя два пъти седмично на фитнес, два пъти седмично на народни танци и от време на време на ски. Лятото плувам.
  - Фитнес: ходя от 4 месеца, имам програма: редувам тренировки за горна и долна част на тялото (един ден за горна, другия - за долна), като на всяка тренировка правя коремни преси, упражнения за гръб (имам проблеми с гърба) и кардио около половин час на пътеката. Тренирам за всички мускулни групи и прекарвам в залата средно около 2 часа, което според някои е много. Инструкторът ми каза, че трябва да продължавам с тази програма минимум 5 месеца.
  - Народни танци: страхотни са! И са чудесно кардио :)
  - Ските и плуването са ми сезонни спортове
3) Хранителен режим: наблягам на протеинови храни, сурови ядки, храни, богати на фибри и омега-3 мастни киселини, плодове и зеленчуци, по 2 л. вода на ден. Опитвам се да се храня здравословно. Не приемам никакви добавки.
4) Цел: както на повечето жени целта ми е да направя хубав релеф: да сваля още малко от мазнините и да се очертаят красиви нежни мускули! Искам стегнато, добре оформено тяло без излишни мазнини :) Мисля, че имам добра структура и предпоставка за такова тяло, трябват повече тренировки.
5) Проблеми: 2 пъти седмично фитнес е недостатъчно и мисля да започна да ходя по 3 пъти. С корема е проблема, че все още не мога да смъкна мазнините съвсем и ще трябва да увелича кардиото, защото диетата си я спазвам. Имам мускули, виждам ги, но може да се покажат още по-добре...Друго - след почти всяка тренировка имам мускулна треска, което е странно, понякога увеличавам тежестите, но пък не би трябвало да я получавам винаги...Освен това след като тренирам за крака веднага след тренировката изглеждам като културистка :) защото бедрата ми се подуват от напомпването на мускули и така си остават около 6-7 дни! След това си възвръщат нормалните размери. Но това не ми харесва....

Това е всичко от мен засега! Очаквам да намеря много нови приятели тук, пишете ми, очаквам ви :)))

17.01.12
10:41

Здравей и добре дошла!Много се радвам когато виждам нови хора и нови дневници и винаги ги следя :) Човек винаги може да научи нещо ново.Аз не съм от най-популярните тук,но както всички се стремя към балансирано хранене и както ти каза,като повечето жени се стремя към по-добър релеф.При мен действа РБД,защото съм малко скиптично настроена към НВД(а и при мен наистина не може с много малко въглехидрати,защото нямам никаква енергия,и съм с много ниско кръвно и предпочитам да не рискувам прекалено).Това е изцяло мое мнение и мой начин,просто споделям :) За момента бих те посъветвала просто да изпробваш някои режими и да откриеш своя.Ще чакам да впишеш някои от хранителните ти дни,защото ми е интересно как се храниш :) Аз за момента тренирам основно вкъщи и съм много доволна,но от февруари се връщам на фитнес.Все се надявах да убедя накоя от приятелките да ходим заедно,но ми писна да слушам оправдания :) Пожелавам ти много успех и мотивация-тя е най-важна.И повярвай добрите резултати=повече време,но са постоянни :)Ще следя с интерес :)

07.02.12
14:53

Здравей, Деси! Много се радвам, че писа :) И аз като теб не мога да не приемам въглехидрати, просто съм ги намалила  до колкото е възможно, всеки си преценява, и аз съм с ниско кръвно. Не мисля да описвам подробно как се храня, основното е: преди и след тренировка (т.е. за обяд и вечеря, защото тренирам вечер) приемам протеинови храни + салата, всеки ден хапвам сурови ядки (около 30г.), няколко плода, пия повече вода, сутрин си хапвам повече и дори въглехидрати, защото знам, че ще ги изгоря до вечерта (дори си правя палачинки с мед :) Понякога хапвам през деня парченце черен шоколад и сушени плодове. Не мога да се откажа от картофите и ориза, просто ги хапвам по-рядко или в значително намалено количество. Така че и моята диета е РБД. Като цяло формулата е приемай толкова калорий, колкото ще можеш да изгориш по-късно…целта е и все пак да са по-малко, за да свалиш мазнините.
А иначе вече ходя по 3 пъти седмично на тренировка :) Ти в кой фитнес ходиш?

27.02.13
10:41

Здравейте! Забравила съм за този дневник и ще се поправя, но сега имам следния проблем и имам нужда от помощ: след като прекъснах да тренирам около 6 месеца, от януари 2013 си поднових тренировките, първоначално по-лекички и сега вече започнах по- сериозно: 3 пъти седмично (1 ден - бицепс, трицепс, гърди, корем; 2 ден - рамо, гръб, корем; 3 ден - крака, седалище, корем), кардиото не ми е много - 15 минути загрявка и след тернировка около 10 - 15 минути пътека. Проблемът е, че след последната тренировка за крака съм качила почти килограм, при положение, че се храня с повече протеини....това възожно ли е да е от мускулна маса?? Имам и ужасна мускулна треска...

27.02.13
10:56

Здравей пак!Не вярвам толкова бързо да си качила мускул,по-вероятно е това да е вода.Разбира се зависи и как си се хранила,ако си приемала много повече,може и все нещо да си качила,но при всички положения не е само мускул.Това си е трудно нещо.Може и хормоните да са се намесили.Пробвай за ден-два да намалиш въглените да изхвърлиш повече вода.Мисля,че по-скоро е това :)

Мнението беше редактирано от DS* на 27.02.13 10:57.

27.02.13
11:06

Благодаря ти за бързия отговор! Щя обясня и по-подробно, понеделник сутринта като се премерих тежах 50.8 кг, вечерта си бях на тренировка за крака както обясних, после дори ходих на латино танци и даже не вечерях, изпих само един горещ шоколад. Вчера сутринта за закуска хапнах мюсли с кисело мляко, 1 киви, сушени сливи, за обяд - руска салата, пуешко филе и съвсем малко ориз, следобяд - шепа сурови ядки, вечеря - пак ориз с руска салата, филе и салата от моркови и цвекло. Не ям абсолютно никакво сладко, нито хляб..и днес кантарът показа 51,5 кг!!! Очаквах дори да съм свалила, а той показа обратното!

27.02.13
11:10

Да,това си е просто водна задръжка,ще мине,не го мисли!И не го гледай този кантар,хич не ти трябва.Гледай си огледалото и сантиметъра :)

27.02.13
11:38

И какво предлагаш да направя? Чак не ми се вярва, че е от водата...

27.02.13
11:41

Не е нужно нещо да правиш :) Тялото ще си изкара водата,не се шашкай за глупости!Всичко може да е подействало,хормони,повече въглехидрати,повече сол...Тренирай си и се храни качествено,и не мисли за подобни глупости!Успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1