Колкото и трудно да е има ли желание, има и начин!

26.02.13
20:33

Здравейте,
казвам се Гергана и съм момиче на 18 г.; висока 1;56 - 43 килограма Не знам от къде да започна... днес цял ден се ровех във форума ви (за който ви поздравявам, наистина получих много ценни съвети), но мисля, че тотално се обърках.Всъщност проблема ми е, че съм много слабичка.Имам слаби крачка,малко дупе и слаби ръце, но пък за сметка на това си имам коремче.Много хора ми казват, че не е чак толкова голямо, но пък нали е важното ние да се чувстваме добре в собствената си кожа :) Коремчето ми е ген, майка ми има коремче както и баща ми.Майка ми има слаби крака както и аз.Но пък тя никога не е тренирала, няма и желание.Аз за разлика от нея винаги съм гледала да се храня правилно.Много отдавна съм спряла чипса, вафлите, снаксовете, безалкохолното и т.н. Ям шоколад, но гледам да е рядко, понеже ми е слабост и не мога съвсем да го откажа :)
Целта ми всъщност е да си махна това гадно и така омразно коремче, но пък искам и да натрупам маса, да оформя тялото си и да придобия женствени извивки, а не да съм кльощавичка като ‘’манекенка’’ понеже това не ми харесва( нищо лично към хората, които са ‘’за’‘).А от всичко изчетено разбрах, че за да се натрупа маса трябва да се приемат въглехидрати и калории.Но пък тогава как да се грижа за коремчето?Освен това искам да си уголемя дупето( харесвам по пищните и закръглени, стил Риана/Бейонсе) Знам, че много зависи и до ген, но пък съм сигурна, че ако има достатъчна мотивация, може да се стигне близък резултат.
По принцип правя всяка вечер клекове с малка тежест и коремни преси 5х20 може би от месец. Освен това от вчера започнах фитнес, разгледах програмите в сайта и мисля, че тази най - ми допадна http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami ще се радвам и вие да изкажете мнението си за нея понеже сте по запознати и опитни :)
Освен това храненето ми гледам да е по 5-6 пъти на ден, като гледам да имам три основни, например днес закуската ми беше ‘‘2 варени яйца;2 препечени филийки с кашкавал;100 гр сирене и 200 мл прясно мляко.’’ Гледам да ям месо, но не мазно разбира се. Много ядки, задушени зеленчуци и плодове.Доста отдавна се опитвам да напълнея, но все не ми се получава,понеже метаболизмът ми е много бърз. Сега обаче започнах по сериозно и съм сигурна, че като комбинирам правилно хранене и тренировки ще се получи желаната фигура, просто имам нужда от малко напътствия :)
И последно... съжалявам, ако правя темата не където трябва... мислех си да си направя дневник, но мисля, че още ми е рано.След като получа желанието напътствия и започна със тренировките, тогава ще стигнем и до дневника :)
Благодаря ви предварително! :)

27.02.13
11:14

на прав път си! изчакай поне 2-3 месеца с този режим на тренировки и хранене и после постепенно коригирай храненето и тренировките (евентуално)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1