27.02.13
19:42
От няколко дни измервам грамажа на месото,което ям и забелязах,че доста от грамажа на пилешкото се губи.Вие имате ли такива наблюдения?Защото аз си правя 1.3кг за цялата седмица и към средата на седмицата от 900грама готово месо беше се стопило към 150гр(предполагам това е вода или не знам какво?).Например свинското месо също го теглих,за да видя дали е промениво грамажа и мисля че беше нещо доста малко от рода на 20-30гр.
Според вас на какво може да се дължи това намаляване на грамажа на готовото месо ?
Надуто е с вода и химикали на какво друго да се дължи.Бяхме взимали преди време крилца замразени (в тарелката едни големи хубави изглеждат) и после като се размразиха пекохме вода.Намалиха си размера на половина.Всичко е наблъскано с химия и водиери , само боклуци се продават, затова които може да си отглежда домашно си е добре.Домашното си е домашно .
27.02.13
22:04
#4
Да,просто търся най-добрия и евтин начин за месо.От това което мисля е че е най-добре свинското без мазнини и рибата също.Ама пак си е доста скъпо аз за 5-6 лева ми излиза чисто към 400гр месо на ден.
27.02.13
23:07
#6
На скара,но чисто без да съм му слагал никакви подправки или да е седяло в марината.
27.02.13
23:32
#7
Мисля, че някой ти яде от мръвките (grin)
Фира на изпечено месо за два три дни е много малка, почти никаква...