Програма за отслабване

27.02.13
16:52

Здравейте! Искам да ми помогнете да си направя програма за отслабване. На 18 години съм, 179см, 92кг и тренирам от 2 месеца по кръгова програма за “въвеждане” във фитнеса... Сега идва един въпрос: Да продължа с някаква високо интензивна кръгова програма или 3-дневни сплитове? Аз си мисля за нещо от сорта на 40-50 минути високо интензивна тренировка (не знам тежка с малко повторения или лека с много повторения) + 20-30 минутно кардио (велоергометър/пътека)?

Ако ми отговорите на тези въпроси, ще се опитам да съставя програма (кръгова или сплит) и ще го доуточним :)
Благодаря предварително!

28.02.13
07:59

Чудя се какво да ти кажа...Правиш програма за въвеждане,значи да разбирам,че си начинаещ все още ?
Аз в момента правя пон-сряда-петък тежести и кардио в понеделник след тренировката,във вторник ниско интензивно,четвъртък,събота също. :)
Правя с максимални тежести до 15-20 повторения,като първата ми серия на клековете примерно е 25 повторения да загрея като хората.
Принципно и двете твърдения за тежестите се считат за верни от различните хора.Аз съм на мнението прави малко повече повторения с максимални възможни килограми.Преди правих 12 повторения със 140 кг,а сега правя 20 със 120 кг. Не съм свалил много.А за кардиото - ХИИТ до 30тина минути,като правиш 1 минута средно и 1 минута на макс. :) Също така разнообразявай т.е. не прави само колело или само пътека,мятай и степерчето и така :) Но на пътека не са удобни спринтовете,така че като се постопли ходи навън да ги правиш поне спринтовете :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1