28.02.13
13:55
Здравейте:) Аз имам питане относно фитнес уредите в различните зали. Тренирам от година, като съм доста доволен от резултатите си, считайки че си бях хърбав в началото, но това го отдавам на това, че тренирам здраво и се храня повече от отлично:) Обаче четох една статия за различните фитнес уреди и за това че уредите на Nautilus предизвикват 44% по-голяма активация на мускулните фибри от тези провеждани на Life Fitness уредите и на др. уреди и т.н. Аз си тренирам в една обикновена зала, защото е много близо до нас, не е с някакви маркови дъмбели и т.н. Ще ми се да попитам запознатите какво мислят по въпроса... дали има значение с какви уреди тренираш? Дали ако са по качествени и резултатите ща са по-добри и изобщо може ли да се прави подобно сравнение между фитнес уреди..?.. какво значение има кой уред на коя марка е?
Колкото по-малко уреди в тренировката, толкова по добре. ;)
ПП Имам предвид машини, защото лежанката, стойката за клек, успоредката, и т.н. също спадат към категорията уреди.
28.02.13
14:41
Здрасти !
Гледай да използваш по голчм процент тежести (дъмбели , лост ). Също така да използваш базовите упражнения ,защото никоя машина неможе да ги земени. Наталиус да по добри според мен от Лайф Фитнес.
28.02.13
15:00
Аз по принцип мога да се преместя и в друга зала с дадените уреди - далечко е и малко по-скъпо, но ако си заслужава съм навит, няма проблем! Тази зала в която съм уредите са най-обикновени, но вършат работа, не са лайф фитнес или др. Все пак какво мислиш? Ако беше ти, би ли се преместил в зала с по-”маркови” уреди?
28.02.13
15:02
Хората вече ти го казаха...
Ако беше ти, би ли се преместил в зала с по-”маркови” уреди?
Ако имаше наблизо зала с подиуми и лостове елейко - бих се преместил.
Ама дали на пек дек-а ще пише наутилус, лайф фитнес, бай Драган - на кой му пука?
28.02.13
16:23
Аз по принцип мога да се преместя и в друга зала с дадените уреди - далечко е и малко по-скъпо, но ако си заслужава съм навит, няма проблем! Тази зала в която съм уредите са най-обикновени, но вършат работа, не са лайф фитнес или др. Все пак какво мислиш? Ако беше ти, би ли се преместил в зала с по-”маркови” уреди?
Не бих отишъл в зала с по маркови уреди ! Разбирасе ако залата ми има Наталиус да има ама по важно е да има по добър отдел на тежести , лежанки и основните уреди ( Лег Преса , Скрепец и впрочие). Не е нужно да се харчеш повече за по маркови уреди , важното е да тренираш здраво и да се храниш правилно
28.02.13
17:59
Не бих отишъл в зала с по маркови уреди ! Разбирасе ако залата ми има Наталиус да има ама по важно е да има по добър отдел на тежести , лежанки и основните уреди ( Лег Преса , Скрепец и впрочие). Не е нужно да се харчеш повече за по маркови уреди , важното е да тренираш здраво и да се храниш правилно
Благодяря ти за съвета братле.Това ми беше нужно :)
02.03.13
00:42
При неправилно изпълнение и най-добрите уреди не биха ти помогнали :)
Донякъде съм съгласен но всеки трябва да прави упражненията по негов начин и да си намери точната форма !
Даи ми няколко начина за правене на клек или тяга.Ако искаш контузии си търси своите начини.
Мнението беше редактирано от Пенев на 02.03.13 10:12.