Време е за прогрес

Темата е заключена.

26.02.13
23:56

Здравейте, казвам се Василена на 16 години от гр. Пазарджик. От известно време обмислям да започна да се занимавам сериозно с трениране и ето, че дойде и този ден. Целта ми е да изгоря възможно максималните мазнини и да стегна основно бедра, дупе и корем. Никога не съм се занимавала сериозно със спорт. Тренирала съм всякакви спортове, но в момента мисля да заложа на домашни упражнения и кардио в парка, поради непосилно финансово положение за фитнес.
Моля, с вашата помощ и съвети да постигна целта си. За хранителен режим мисля да започна от утре 27.02.13г. 90-дневната диета, и с огромна “мъка” да откажа сладкото, което ми е най-голямата слабост. Време за тренировки мога да отделя едва след 13;00, защото сутринта съм заета ( с учебни часове ), но съм чувала, че кардиото е най-полезно сутрин рано.
Очаквам вашите съвети и споделяне на опит. По-късно ще пусна мерките ми (ръст,кг) и как е минал първият ден :)
Лека вечер и сладки сънища :)

27.02.13
21:42

Хубаво си се ориентирала , ама 90 дневна диета от първия път - уау.Нямаш нужда от чак такива драстични мерки , за да не стане йо-йо ефект.Намали въглехидратите , както ти сама каза за  сладкото, също хляба и тестените продукти(понеже от там идват повечето), но не ги спираи напълно.20 минути кардио с някакви коремни преси биха свършили работа 2-3 пъти седмично.И все пак опиши мерките.

27.02.13
23:28

Благодаря за отговора :)
Ето и дневното меню :
1 ябълка, 1 банан, 1 активия, 2 домата, малко количество сирене, 2 филии хляб (едната от които беше препечен) и 1 парче месо (на скара). Единственото сладко, което си позволих беше 1 топъл шоколад (без захар) Храната е консумирана сутринта, наобяд и вечерта.

Упражненията бяха :
2х50 коремни преси (през 30секунди почивка)
2х50 повдигане на дупе (през 30секунди почивка) 
50 клякания

Утре мисля да заложа на кардио (бягане в парка,колело и изкачване на стълби)
Относно мерките днес нямах възможност да се премеря, но съм около 165см ; 54-55кг.

28.02.13
19:49

Малко ядеш. Прибави още ядене , за да не се чувстваш постоянно отпаднала.Почиваи малко повече между коремните преси(2 мин поне) и ако правиш кардио да речем 20 мин само коремните преси са достатъчни:)

28.02.13
23:39

Премина втория ден. Ето и менюто за днес :
Половин ябълка, 1 активия, 1 банан, 1 фантазия, 1 купичка пилешка супа, 2 филии хляб, 100гр. фъстъци, 100гр. ягоди, 1 домат, малко сирене, малко месо (на скара) и 3 блокчета шоколад (Не се сдържах :( )
Тренировката:
2х50 коремни преси
2х50 повдигане на дупе
50 клякания
20мин кардио (бягане)

Относно храненето, да наистина се чувствам отпаднала на моменти, но мисля, че ще свикна и няма да ми прави впечатление. Опитвам се да свикна с по-малко храна и повече тренировки. :)

01.03.13
00:25

казано от Wasilena Stoimenowa на 28.02.13, 23:39:

Относно храненето, да наистина се чувствам отпаднала на моменти, но мисля, че ще свикна и няма да ми прави впечатление. Опитвам се да свикна с по-малко храна и повече тренировки. :)

Не мисля, че ще свикнеш.
Т’ва че си яла шоколад, може да е освен от психическа основа, и от нужда(та) от бърза енергия, понеже тялото ти гладува и храната не му е достатъчна.

Нямаш нужда от Активия - кисело мляко е по-добре. Повече белтъци хапвай, полезни мазнини, зеленчуци и си чук :D

Мнението беше редактирано от white-peacock на 01.03.13 00:25.

01.03.13
19:38

Съмнява ме и мене тая работа да свикнеш .Увеличи храната и това , че си изяла 40-50 гр шоколад не ти пречи при положение , че ти на тази тренировка гориш поне  колкото 1 шоколад ако не и повече.

02.03.13
15:40

Благодаря за включването ви в дневникът ми. Вчера нямах възможност да се включа, но менюто ми общо взето беше същото като предишният ден, а тренировката беше само танци (вечерта, а не като спорт). Имам проблем - от 2 дни ми се случва на моменти да се разтреперям цялата и незнам от какво се получава това ? Имате ли някакви идеи ? :)

03.03.13
17:20

Как так се разтреперваш ?

03.03.13
19:04

Ами да речем докато лежа и кракът ми не е точно опрян до леглото, целият трепери.

03.03.13
20:36

какво точно ще рече “не точно опрян”?

04.03.13
16:03

Имам в предвид да не е опрян да речем до стол, или легло, а си е във въздуха.

04.03.13
18:51

еми натоварваш го .Като подложиш мускула на стрес тои след време започва да се схваща и отказва.Изпъни си ръцете напред и стои така , след време се схващат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1