Помогнете да си съставя програма

02.03.13
09:22

Здравейте,от много време ви чета и честно казано оставам с впечатление че тук има доста хора които разбират от фитнес.Затова реших да ви помоля за помощ.На 36 години съм186см., 100 кг.,тренирам от близо 6 месеца (преди това ходех сериозно на лостове).Сега тренирам така:
пон. -гръб,трапец,15-20мин.кардио
вт.  -гърди,корем,15-20мин.кардио
ср.  -почивка
чет. -ръце,15-20мин.кардио
пет. -рамо,крака
Притеснението ми е за трицепса-дали не го претренирам като на следващия ден тренирам рамото.Храня се 5-6 пъти на ден като избягвам хляб и тестени изделия,а след 18 ч. ям само салата.Пия аминокиселини,креатин,бета-аланин и трибестан.

Темата беше редактирана от боян75 на 02.03.13 10:14.

02.03.13
12:22

Тренирай рамото с гърдите , а краката самостоятелно / + корем/. Все пак всичко зависи от целите ти.

02.03.13
13:55

Целите ми са като на голяма част от трениращите-покачване на чиста мускулатура.
Този вариант за отделна тренировка на краката и аз съм го мислил.А гърди и рамо нямали да ми дойде много за предното рамо?

Пускаш едно упражнение средно и едно упражнение предно рамо след гърдите и си ток.
С гърба вкарваш и едно упражнение задно рамо и не ти трябва повече. Краката ги отдели самостоятелно, достатъчно натоварват организма, за да вкарваш и  немалък мускул като раменете с тях.

02.03.13
22:27

Честно да си призная , много ме притеснява тази работа с рамото.Още повече че го смятам за изоставащ мускул.А някакъв друг вариант ?Пет дневна програма?
Само да спомена че тренирам гърба в понеделник защото лежанките в залата в понеделник са заети ,и става едно чакане ,едно сваляне и качване на тежести и тренировка за гърди става за 30-40мин.

02.03.13
23:44

казано от боян75 на 02.03.13, 22:27:

Пет дневна програма?

Може, но и 4 дневна е достатъчно, още повече за твоя стаж.
Рамото най-добре самостоятелно, или в комбинация с трицепс, бицепс или някоя друга малка група.

казано от боян75 на 02.03.13, 09:22:

Притеснението ми е за трицепса-дали не го претренирам като на следващия ден тренирам рамото.

Не го претренираш, но може тренировката за рамо да страда. По-добре първо рамо и на следващия ден ръце.

03.03.13
10:07

Благодаря за отговорите.
Значи да се получи нещо такова:
пон. -гръб,трапец,15-20мин.кардио
вт.  -гърди,корем,15-20мин.кардио
ср.  -почивка
чет. -рамо,трицепс
пет. -крака,бицепс

03.03.13
11:04

И още един бърз въпрос.Тренировката ми за гърди е :
1.Повдигане на щанга от полулег 4х8
2.Повдигане на дъмбели от полулег 4х8
3.Флайс 4х8
4.Кофички 3х10
Грешка ли е че не правя нищо за средна част?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1