Митовете за щастието

Темата е заключена.

Здравейте на всички ,като начало!
Бях вдъхновена от блога на една ученичка от моето училище и тъй като скуката е нещо ужасно и те кара да правиш разни неща реших да си направя и аз.
Моя блог-дневник ще е посветен на хобитата ми . Или иначе казано ще Ви държа в течение за моментните и бъдещите си проекти.
Наистина се надявам да задържа вниманието Ви и ако не друго то поне да Ви усмихвам. От време на време.
Сега май идва ред да се представя, за тези които нямат представа кой стои от другата страна. Казвам се Пани и съм от град Пловдив. На 16 години съм и уча в НГСЕИ- Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства , където по специалност се занимавам с актьорско майсторство за драматичен театър . Човек на изкуството съм и обичам да се занимавам с много неща ,защото бързо ми омръзва всичко.
За момента съм си поставила за цел да направя тялото си изваяно ... Е поне до степен , която ще ми хареса . Занимавала съм се с хандбал , волейбол , баскетбол и гребане . Висока съм 170 и тежа 75 кг. Нямам много време за спорт затова ходя в кварталния фитнес . „Отделям от така ценното си време“ 3 пъти в седмицата по час и половина за да поддържам форма (ходя предимно вечер) . Тренировката ми протича спокойно . Тичам или ходя по 30 мин.  след което правя упражнения за корем , седалище и крака . Не ям много ,  защото нямам апетит . Проблема е че не свалям и килограм а именно това ми е целта . Ще се радвам някой да сподели с мен , как може да оправя така „огромния ми проблем“ .  :)

Здрасти! Радвам се, когато срещна хора на изкуството :)
Напиши как точно се храниш - какво, кога и колко (приблизителни количества).
А също и по-детайлно описание на тренировките няма да навреди.
Трябва да преосмислиш целта си :) Не бива свалянето на килограми да е основната такава. Не ги гледай тях. Целта ти за така нареченото от теб изваяно тяло, трябва да бъде: намаляване на мазнините и тонус на цялата мускулатура. По-важно е от какво са цифрите на кантара (можеш да покажеш снимка).
Тренирай цялото тяло, не само корем, седалище и крака.
Изваяното тяло ще дойде при тренирани мускули и по-малко мазнини.

02.03.13
16:23

1. Проблем номер едно вероятно е храната (опиши какво си яла вчера и днес например), а
проблем номер 2 е

казано от Пани Великова на 02.03.13, 11:06:

Тренировката ми протича спокойно.

казано от veronique на 02.03.13, 11:45:

Здрасти! Радвам се, когато срещна хора на изкуството :)
Напиши как точно се храниш - какво, кога и колко (приблизителни количества).
А също и по-детайлно описание на тренировките няма да навреди.
Трябва да преосмислиш целта си :) Не бива свалянето на килограми да е основната такава. Не ги гледай тях. Целта ти за така нареченото от теб изваяно тяло, трябва да бъде: намаляване на мазнините и тонус на цялата мускулатура. По-важно е от какво са цифрите на кантара (можеш да покажеш снимка).
Тренирай цялото тяло, не само корем, седалище и крака.
Изваяното тяло ще дойде при тренирани мускули и по-малко мазнини.

Днес например съм яла само един беик ролс :D   Така като се замисля това не води до положителен резултат :D Тренировките ми започват винаги със пътеката и после 40 минутни упражнения . Едното е коремни преси , каквито се сетя на момента , но поне 3-4 вида правя . След това отивам на уредите за крака ... Минавам го всички :D И най-накрая правя гъвкавост ... Общо взето така протича една моя тренировка .

Значи трябват кардинални промени и в двете отношения - тренировки и хранене :)

При тренировките - тренирай цялото тяло, включвай тежести. Остави кардиото след това.
При храната - наблягай на месо, яйца, риба; всякакви зеленчуци;
сурови ядки; студенопресовани олиа; тахан; маслини; авокадо;
пълнозърнести изделия (макарони, спагети); кафяв ориз;

Подобни изделия на бейк ролс избягвай. И не можеш да очакваш да си се хранила веднъж, и то с подобно нещо, да си тренирала (предполагам и в училището имаш доста активност), и да имаш някакъв положителен резултат.

Благодаря много за съвета . Ценя мнението ти и ще гледам да поправя грешките който съм допуснала до момента . (hug)

Мнението беше редактирано от Пани Великова на 02.03.13 18:27.

02.03.13
22:28

Бавен метаболизъм. :x Така става с неядене.

Пробвала ли си 5 хранения дневно? Често хранене и по малко подобрява метаболизма. Все нещо трябва да има, което ти се яде. Нещо, което обичаш, колкото и малко да е като количество. Плод или ти си знаеш. Чак толкова да нямаш апетит... Опитай, вероятно ще се почувстваш по-работоспособна като цяло, не само физически.

Не знам защо толкова много момичета тренират в тази последователност: кардио, корем, крака? Аз бих заложила точно на обратната.

Ако нямаш  достатъчно време, антагонистичната тренировка е вариант. Ще тренираш 45-50 минути, кръгово, с по-леки тежести, щом предпочиташ “спокойни” тренировки. За цяло тяло, многоставни упражнения, свободни тежести, както са ти написали момичетата по-горе. :) Накрая, при желание може да направиш изморително кардио. Щом си тренирала доста спортове, спринтовете също няма да ти се опънат.

Така, по час и половина, имам чувството, че само си губиш времето.

Добро неделно утро! Последен почивен ден *чувства се тъжна*
Утре е Понеделник, на училище/работа сме. Lovely. Не знам какво ще правите Вие,но аз ще прекарам целият ден в учене и малка разходка навън *за развлечение*  . ..................................................................................................................................................................................
Относно вчерашните коментари - От днес ще се храня по - редовно и се надявам да има резултат .Ще включа и повече движение за да не стане обратен ефект- да напълнея >.< За жалост това не мога да го разбера докато не пробвам и не мине известно време .

....................................................................................................................................................................................

Преди да правя каквото и да било бих искала да ви представя едно от хобитата ми - фотография . Доколкото разбрах имам право само на една снимка да кача в този дневник (за съжаление ) . Но нищо аз все пак ще кача нещичко .Не ползвам програми за редактиране на снимките , каквито ги снимам такива ги качвам . Според мен така е по добре , защото иначе всяка снимка би станала по - хубава с малко поправка .  Надявам се ви хареса това което ще кача  :

03.03.13
09:24

Много хубаво, когато някой разнообразява форума с нещо различно от “днес клекнах 3 пъти по 10 пъти с 20 кг или изядох 3 яйца с 2 домата” :)
Все пак, сподели ни какво ще хапваш днес, за да те коригираме навреме, а не когато вече е късно (утре например).

Сега си чакам 2те яйца  :D После ще ям ябълка . Към обяд ще си направя да речем Леща -Гореща :D и после ще хапвам нещо като плодове да речем . А ако ми се преяде ще претърся хладилника : D Общо взето това планувах за днес .

Мнението беше редактирано от Пани Великова на 03.03.13 09:33.

03.03.13
09:37

Сега сложи в плановете си вечеря някакво месо или риба със салата.

казано от Anelia на 03.03.13, 09:37:

Сега сложи в плановете си вечеря някакво месо или риба със салата.

Хм ... Речено , сторено . (blush)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1