Заместване на храна за покачване на ММ

01.03.13
14:11

С какво мога да заместя риба хек (филе) което да върви с картофено пюре и да е почти същите стоиности,като изключим основните места:телешко,свинско,риба тон,пилешко и скумрия.
Целта ми е да сменя риба хек защото е отварителна на вкус а и ми омръзна просто като храна.В същото време съм с ограничен бюджет и не мога да си позволя с1омга и тн.Ще съм благодарен за съвети.

ps:Така и така съм пуснал тема,чудя се и за нещо друго,вечер ям извара (понякога не успявам защото се претъпквам с другите храни) и сутрин се чувствам доста отпаднал ,сякаш мускулите ми са празни ,сякаш нямат достъп на кръв,и се чувствам доста кофти,чудя се дали да си взема 1кг протеин и да го пия само сутрин , за да стигне бързо до мускулите които явно са изтощени и изгладняли през нощта или е по-удачно да го взимам след тренировка за да спре катаболитните процеси които се предизвикват по време на тренировка?

Темата беше редактирана от Excess на 01.03.13 14:23.

01.03.13
15:18

Пробвай друга риба фила - пангасиус, тилапия, треска. Иначе, аз ям едни филета на “Тандем”, “Финес” се наричат, за да разнообразявам на печеното месо.

01.03.13
19:47

Ами някакво сирене с малък процент мазнини може да пробваш , но е скъпо.А защо не спреш да се претъпкваш , да си оставиш място и да пробваш преди лягане 100-150 гр извара и да кажеш как си на сутринта ?

02.03.13
08:35

@Penev сиренето не е много алтернатива,защото и от него ям доста,мислех си за някакво месце и най-вероятно ще опиам друг тип риба (филе) както предложи @pesho vasilev

Иначе както писах за изварата,дори в дните които съм ял вечер извара на сутринта пак се чувствам някак “изсмукан” дали е от храната дали всеки е така сутрин не знам.А може би и защото изварата била на растителна основа,взимам я от кауфланд 3,90кг преди беше Olympus сега не съм сигурен дали е същата,но само такава предлагат насипно.Има вариант да ида до магазините за млечни продукти и да купя от там ,може и това да е проблема.Иначе си харесах един протеин 34лв кг което ми се струва евтино и сигурно няма да е много качествен,но в момента не мога да дам 70++ лв за протеин.
Ще съм благодарен на всякакви съвети по темата. :)

Мнението беше редактирано от Excess на 02.03.13 08:36.

02.03.13
20:46

Дали си ял извара вечерта или не, няма връзка с това как се чувстваш на сутринта (отпадналост, умора..). Прави разлика само в усешането за глад на сутринта, и то ако си приемал казеин преди лягане, а не извара, защото в нея няма казеин.
А за извара на растителна основа не бях чувал, и това ли са измислили??

03.03.13
12:33

Ами не чувствам глад ,определено!
Но пък се чувствам не точно изморен а както казах  “осмукан” сякаш мускулите спят още не знам дали при всеки е така.
Иначе да изварата последно ми каза госпожицата на щанда че е на растителна основа (растителни мазнини и прочие).Май ще купувам вече от магазините за млечни продукти.

Все пак някой може ли да сподели за рибата,защото утре ми почва пак кръгът с програмата а нямам заместител.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1