03.03.13
16:22
Така... Знам, че има доста подобни теми, но въпроса си ми е лично за мен.
Преди всичко - Висок съм 1,80-82м и тежа около 78кг. Стаж във фитнеса - 2-3г. с прекъсвания, но едва тази зима се заех да кача мускулна маса и ефектите са очевидни. Лято 2012, доколкото помня, бях около 71кг, ръката ми беше едва 35см след тренировка, сега ми е 39,5см, а релефът ѝ не се е променил много, от което си правя изводите, че там специално съм си натрупал мускулна, а не друга маса. Корема... там е друго. Имам малко повечко мазно (колкото да покрие почти всички плочки).
Мислех да продължавам да качвам до другата пролет (2014) и тогава да започна да чиста, но май размислих.
Идеите са ми да направя почивка от фитнеса и вместо него да започна да тренирам на двора на лоста (нямам успоредка само, но ако е наложително ще си я осигуря) и няколко пъти в седмицата да правя малко кардио (тичане, колело).
Хранителен режим гледах да спазвам тази зима, но и от него се отказах, тъй като ми е меко казано непосилен. Ако е важно ще кажа и причините. Гледам само да избягвам мазнините и газираното.
Толкова много писане.. ех леле. Ето го и въпросът: Добра идея ли е да заместя фитнеса с лостове и кардио, като целта ми е изчистване + релеф ?
Ето снимка да придобиете представа за телосложението ми:
03.03.13
16:30
Храна
Почти всичко опира до хранителен режим при релефа.Релеф и във фитнеса може да се прави , важното е хранителния режим да е много добре направен.
Не мисля, че е нужно да заместиш фитнеса с лостовете. По скоро трябва да увеличиш кардиото и да правиш по интензивни тренировки с повече повторения и с по къси почивки. Най вече трябва да правиш кардио, без него едвали ще постигнеш нужните резултати.
Диетата си е необходима също. Примерно НВД диета.
05.03.13
19:29
казано от avitohol avitohol на 03.03.13, 17:21:
Не мисля, че е нужно да заместиш фитнеса с лостовете. По скоро трябва да увеличиш кардиото и да правиш по интензивни тренировки с повече повторения и с по къси почивки. Най вече трябва да правиш кардио, без него едвали ще постигнеш нужните резултати.
Диетата си е необходима също. Примерно НВД диета.
Знам, че не е нужно, просто тренировките на лостове са ми по-удобни от ходенето на фитнес.
Но все пак реших да си продължа по план и да се мъча да качвам до другата пролет. Тогава чак ще го ударим на по-строги режими.
:)