03.03.13
16:25
Здравейте, нов съм във форума, искам да ви разкажа моята история и да се допитам до вашето мнение относно някои мой проблеми.
На 15г. , 173 висок, тренирам от 2008г. ,но контузиите ме преследват и не мога да направя някакъв добър прогрес..
Значи от 2008-2011 тренирах плуване, от 2010 почнах да се набирам съвместно с плуването и леки тренировки в нас(коремни и лицеви).. , 2011г. почнах бокс до преди 4 месеца когато скъсах мускул на тренировка.. Доктора ми каза ,че съм имал някакъв проблем с двете рамена(отделно от скъсания мускул) и ,че до 2 години почивка щели да се оправят при малко късмет а скъсания мускул до 6 месеца щял да се възстанови .. преди 1 седмица пак отидох на доктор като преди това ходих 1 месец на физиотерапия.
Та така.. доктора ми каза ,че вече всичко е наред със мускула(както и аз чуствам ,че е ), а колкото до двете рамена единствено ми каза, че в никакъв случай не съм си възстановил пълния “набор” от движения и не са раздвижени и сега края на март - априлската ваканция трябва да стоя 2 седмица в болница и да ходя на рехабилитации..
- Отделно имам проблеми с китките .. който ми е пречел винаги още от лостовете..
- Бих се радвал да ми препоръчате нещо качествено за мазане и да ми дадете някакви съвети за влизане във форма след рехабилитациите..
- Мисля да взема някакъв добър протеин след като започвам да влизам във форма, но не знам дали е удачно тъй като няма да мога да правя тежки тренировки и да натоварвам на макс. мускулатурата си. ( Препоръчайте ми нещо добро за подрастващи, протеин, гейнър, витамини ? )
П.С : Съжалявам за правописните грешки.. !
03.03.13
18:59
Здравей. Аз лично мисля, че е най-добре първо да се възстановиш като хората и тогава да започнеш да се занимаваш със спорт. Също - за какви добавки и протеини си мислиш, като ако започнеш пак да тренираш във фитнеса първите един-два месеца ще трябва отново да влезеш във форма, да свикнеш с движенията, натоварванията. Това просто ти е абсолютно излишно да си даваш парите за добавки :)
03.03.13
19:28
Благодаря за мнението, оценявам го .. :)
В началото във фитнеса с какви кила и серии да започна.. досега не съм се занимавал затова ми трябват и малко съвети относно фитнес програма .. :)
03.03.13
21:12
Мисля, че е добре първо лекарите да ти кажат, ако имаш някакви упражнения дето не е добре да ги правиш и тогава да си съставяш програма. Но като за начало ще пробваш кръгови тренировки, за да свикнеш с упражненията и да изградиш добра техника на изпълнението им. :)
И така само за да погледнеш, но пак ти казвам, че е задължително да съгласуваш с лекарите тренировките си примерна кръгова тренировка - http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
03.03.13
22:59
Мерси отново :)
04.03.13
22:33
За жалост от това което прочетох, всичките упражнения за ръце трябва да се изпълняват от хора който НЯМАТ проблеми в ставите и раменния пояс.. :/ няма ли някой подходящи упражнения за хора с такива проблеми.. тоест да не натоварва толкова рамото..
04.03.13
22:43
Ето това имах предвид като ти казах да говориш с тия, които те лекуват в момента
казано от Александър М. на 04.03.13, 22:33:
За жалост от това което прочетох, всичките упражнения за ръце трябва да се изпълняват от хора който НЯМАТ проблеми в ставите и раменния пояс.. :/ няма ли някой подходящи упражнения за хора с такива проблеми.. тоест да не натоварва толкова рамото..
Рамото..лично според мен е една от най-важните групи.Замисли се колко работа вършат и колко натоварване минава през тях.В твоя случай внимателно проучи въпроса и се допитай до разбиращи хора.Възстанови се първо пък после мисли за тренировки, а през това време можеш да изчетеш доста материал по темата ;) .
05.03.13
18:56
Благодаря за мненията, очаквам още :)
05.03.13
22:32
А да ви попитам нещо качествено мазило за китки да ми препоръчате в нас имам “Alga san mobil gel intensiv”, “Финалгон” и едни две мазила “Зил Т” и “Траумил S” ( които се смесват и се маже засегнатото място, тях доктора ми ги предписа само за скъсания мускул, който лекувах до скоро..) Изчетох прекалено много неща за китките и тяхното домашно лечение.. повечето мнения са ,че трябва да се стискат зъби и да се стягат с “ластици и бинтове” преди тренировка и естествено да се загряват ..
Мнението беше редактирано от Red Infection на 05.03.13 22:34.