03.03.13
21:11
Чувам две противоположни мнения и двете звучат убедително и добре.Едното е 5х5 тренировки 3 пъти в седмицата заедно с кардио и РБД,а другото е суперсерии на антагонисти - бицепс-трицепс ; гръб-гърди и т.н. 12-15 повторения,кардио и НВД.Какво мислите ? Отделно си пия по 2 гр. л-карнитин,които от другата седмица дигам на 4гр.,както аминокиселини и протеин :)
Според мен, НВД крие рискове, който не си струва да поемаш ако си фитнес любител, аз лично съм привърженик на РБД при период за чистене. Отностно тренировката бих си тренирал с по интензивни тренировки по програма за покачване на ММ, намалям почивките и увеличавам интезивността, така докато чистя качвам чиста ММ при положение, че се възтановявам добре. Вкарвам сутрешен крос и скачане на въже и при мен поне с тези похвати успявам да чистя :)
И аз така си помислих.Тази програма ми се наби на око на мен - http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme :) Дори и кардиото 3 пъти седмично ми се струва малко,но пък то от тренировката се гори достатъчно,а и диетата е важна.Все пак кардиото е само за калорийния дефицит :)
Трябва да си наясно, че с тази програма трябва да имаш възтановяване на 110% Аз бих ти препоръчал да добавиш към режима си добавки като л-карнитина, аминокиселините, и суроватъчен протеин :)
Не видя ли какво съм писал.Аз си пия по 2 гр. (от другата ги увеличавам на 4гр.) Л-карнитин преди тренировка,аминокиселини по време на тренировката,както и протеин сутрин и след трениовка. :)
Ами аз съм си на НВД и съм си доволен. Почти нищо не съм променял по програмата си. Само дето на някои упражнения увеличих повторенията. На някои вместо по 6- 8 повторения правя по 10- 12. За горенето на мазнините просто наблягам на старото добро бягане и диетата и нищо друго. Като се замисля единствената промяна е само добавянето на кардио (и още 2-3 нещица). Пак си тренирам с тежки тежести. След това бягането, отначалото бая зор видях, но после тялото ми свикна.
За мен това е подходящата рецепта, свалих 8 килограма и почти не понижих мускулната си маса, даже още съм увеличил размера на гърба и бицепсите.
Хранителни добавки- преди пих Л- карнитин. Само това.
Студент съм и ми се свидят паричките, иначе мисля пак да си взема Л- карнитин, може и БЦАА (ако пак не ми се досвиди :D ). Ако не ми се свидеше щях да си взема веднага добавки но просто за сега предпочитам да си давам парите за по качествена храна, все пак тя си е над всичко.