Търся слаби места и подобряване на програмата си

18.01.13
16:26

Здравейте, тепърва навлизам във фитнес материата, макар и да тренирам вече от няколко месеца. Целта ми е да си налея тялото и да изглеждам добре - мъж на 24 години съм около 70кг. и ръст 178 см. Като цяло съм зарибен да спортувам, но не до толкова че да спазвам специални диети, да си смятам грамовете храна, ядения и т.н. Хапвам си от всичко, като не прекалявам с нищо и в последно време съм ограничил до максимум различните чипсове, фаст фуд и др крайно вредни храни. Отделно съм крайно против вземането на каквито и да е добавки, протеини, химии и др подобни - както се казва щом преди години са можели без различни стимуланти да си оформят добре телата, защо да не може и сега :)
Тренирам 3 пъти седмично, най-общо казано понеделник(гърди и бицепс), сряда(гръб и трицепс) и петък (рамо и крака). За всяка мускулна група правя по 3 различни упражнения с около 6-8 повторения всяко - в момента целя да си покача масата и достигане около 73-75кг. След всяка тренировка правя и по 2 упражнения за корем 2 серии, ок. 20 повторения, защото имам малко мазнинки и искам да ги изчистя. Повечето пъти завършвам и с малко кардио - 20-30 мин, като всеки път е различно, за да не ми привиква тялото (колело, пътека, скачане на въже и степер). Обикновено тренировките ми започват около 5 часа следобед, като ако съм в къщи преди това изяждам една овесена каша с мляко. След тренировка изяждам 2 вафли Мура и 1 банан + половин литър фреш от портокали, като мисля скоро да заменя вафлите с 1 Корни и да добавя още един банан. В дните след тренировка преди лягане изяждам и около 200 грама извара.
В 2 от четирите си почивни дни се опитвам да правя Ab Ripper X (http://vbox7.com/play:b16b7f2b), последвано от скачане на въже.
Храната както казах ми е разнообразна според каквото има в хладилника и каквото си сготвя :) Сутрин обикновено ям луканка/суджук/шпек, комбинирано със сирене или кашкавал и 1-2 яйца, като ако са 2 - махам единия жълтък. На обед обикновено хапвам различни месни супички. Често си правя и следобедни закуски - най-вече овесени каши и вечер различни видове месо - пилешко, телешко, свинско, сготвени по различен начин със съответната гарнитура - ориз или картофи. Ям предимно черен хляб, уж пълнозърнест (от Кауфланд на едни много тънки филии). Когато съм в настроение си правя и различни салати. Закуската ми е около 9-10, обяд - около 14, следобедната закуска - 16, вечерята - 20-21 часа. Някъде час след вечеря хапвам и различни плодове - банани, ябълки и тн.

Какво мислите като цяло за този мой режим и какви съвети бихте ми дали? И най-вече с оглед храните преди и след тренировка?

Благодаря предварително :)

18.01.13
16:43

Невероятен тренировъчен и хранителен режим!Очаквам,ако не тази,то догодина да те видя на Мр.О.

ПП

казано от Nikolay Kolev на 18.01.13, 16:26:

Отделно съм крайно против вземането на каквито и да е добавки, протеини, химии и др подобни - както се казва щом преди години са можели без различни стимуланти да си оформят добре телата, защо да не може и сега

За кои години говорим? 1900?

18.01.13
19:13

казано от Nikolay Kolev на 18.01.13, 16:26:

...1-2 яйца, като ако са 2 - махам единия жълтък...

Жълтък най-много половинка и то през ден, че ще ти се вдигне много холестерола... :D :D :D
(ирония е, ако случайно някой не е разбрал)
Със супички ще просперираш, да знаеш. Четете бе хора!

18.01.13
21:32

а аз си мислех, че форума е да си помагаме - е явно съм се объркал... не мога да ви разбера на вас двамата проблема, честно пичове - get a life! както се казва

още в началото казах, че не съм фитнес маниак и целта ми е просто да се поналея, а не да ставам чак грозен от мускули

как да е - вярвайте си, това е важното :)

казано от Nikolay Kolev на 18.01.13, 21:32:

а аз си мислех, че форума е да си помагаме - е явно съм се объркал... не мога да ви разбера на вас двамата проблема, честно пичове - get a life! както се казва

още в началото казах, че не съм фитнес маниак и целта ми е просто да се поналея, а не да ставам чак грозен от мускули

За да станеш “грозен от мускули” ще трябва да вложиш доста пари, но не в хранене и добавки, а в доста по-силни неща. ;)
Иначе на мен лично ми харесва режима ти. Можеш спокойно да си хапваш и двата жълтъка, няма да предобриш. Аз лично бих оставил луканките, саламите и сирената за следобедна закуска, а овесените каши за закуска. За обяд ти предлагам да заложиш на по-силна храна, подобна на вечерята. Плодовете също ще е добре да ги ядеш преди вечеря (около половин-един час преди това). Това е не толкова за фитнеса, колкото да не ти тежат по време на сън. Ако нямаш проблеми - няма лошо. Аз лично не обичам да ям плодове толкова късно. Колкото до преди-след тренировка, може да видиш прикачения файл:

18.01.13
22:11

казано от Nikolay Kolev на 18.01.13, 21:32:

Сбъркал си форума ако очакваш нещо друго освен нападки за подобна тема. Добре начинаещ си, не знаеш как стоят нещата, а за този форум е нормално на начинаещите, правещи теми като твоята да се отговаря със сарказъм. Да, не са длъжни да отговарят по 5 милиарда пъти на едни и същи теми, но моето мнение е, че след като не им се отговаря със свестен отговор могат да си спестят злобните коментари... Един съвет -  aко искаш да бъдеш приет сериозно тук, започни да правиш клек и тяга по 80 пъти на ден :)

Лет да хейт старт нау !

Мнението беше редактирано от Николай на 18.01.13 22:12.

18.01.13
22:20

казано от Веселин Блажев на 18.01.13, 21:56:

Иначе на мен лично ми харесва режима ти.

Адаш, не че нещо ама ти редактира почти всичко (то си и беше за редакция), та не знам какво остана да ти харесва в режима...
Към автора: да, форума Е за да си помагаме. Под помощ аз разбирм да отговоря на човек, отворил някоя и друга статия в сайта, прочел това-онова по темата, която го интересува и ТОГАВА ако има нещо неясно да пита.
Проблема ми е точно в това, че чета малоумни постове на хора, които ги мързи да си мръднат задника и чакат на някой друг. Вместо да помогна на някой, който заслужава, аз хабя време да чета романи на такъв, на който поста е по-дълъг от това, което е прочел по темата. Сега разбра ли защо получаваш такива отговори?

казано от PhoenixH на 18.01.13, 22:11:

...

Като не те кефи форума чий го дървиш тука? А с тода за 80 пъти на ден клек и тяга ще си следващия нахранен. Съвета ти е култов.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 18.01.13 22:35.

18.01.13
23:07

Що е?На моя коментар какво му имаше?Аз сериозно вярвям ,в това което написах.Просто толкова разбирам,съжелявам.

19.01.13
01:34

Благодаря на отнеслите се сериозно към темата и дали някакво становище, различно от някакво псевдо мнение, целящо избиване на комплекси :)
Иначе, Весо, прав си пич, че сигурно омръзва да се дъвче едно и също, ама както каза вече някой - нито те кара някой да четеш, още по-малко пък те кара някой да постваш тука... що се отнася другото - вярвай ми прочел съм не една и две статии и точно затова си пуснах тема, защото повечето изписано тука е от и за разни маниаци, като съдържанието е изцяло насочено към хранителни добавки, изчисления, грамове, протеини и разни подобни.
Да начинаещ съм, не ме срам да си го призная, а и не мисля да задълбочавам повече в матерята, имам си други приоритети - това, което знам ми е достатъчно и именно с оглед това, че съм начинаещ отворих темата, за да видя евентуално какво ми куца и какво мога да подобря.

19.01.13
19:26

казано от Nikolay Kolev на 19.01.13, 01:34:

Иначе, Весо, прав си пич, че сигурно омръзва да се дъвче едно и също, ама както каза вече някой - нито те кара някой да четеш, още по-малко пък те кара някой да постваш тука... що се отнася другото - вярвай ми прочел съм не една и две статии и точно затова си пуснах тема, защото повечето изписано тука е от и за разни маниаци, като съдържанието е изцяло насочено към хранителни добавки, изчисления, грамове, протеини и разни подобни.

Не бе пич, кара ме. Кара ме това, че има много момчета, които заслужават да им се помогне. Това ме кара да чета и да пиша тук. И няма как да разбера дали темата си заслужава или не, без да я прочета. Защото за съжаление не слагате заглавие “Поредния малоумен въпрос”, или “Мързи ме да чета, помагайте”. И не ми казвай да ти вярвам, аз виждам какво си прочел. Ако беше прочел поне малко нямаше да приравняваш крака и гръб с бицаги като правиш “за всяка мускулна група по 3 различни упражнения”, нямаше да правиш “по 2 упражнения за корем 2 серии, ок. 20 повторения”, защото имаш мазнинки и искаш да ги изчистиш + Ab Ripper в 2 от почивните дни, нямаше да разчиташ за мускулна маса на вафли, супички и банани, луканка, суджук, шпек и едно яйце, а на другото да изхвърляш жълтъка, естествено заради вредните мазнини и холестерола, нямаше да слагаш под един знаменател добавки, протеини и химии. Или пък да се плашиш, че ще станеш “грозен от мускули”.

казано от Nikolay Kolev на 19.01.13, 01:34:

...това, което знам ми е достатъчно...

А като знаеш достатъчно защо задаваш въпроси? Прави си това, което си знаеш и успех в живота.

22.01.13
23:13

Перфектна храна за тази тренировка :) Почивай си достатъчно,тренирай умерено,хапвай по същия начин и след няколко месеца ще си качил поне 1-2 кг :) Успех

23.01.13
23:01

казано от Dimitar Kostadinov на 22.01.13, 23:13:

Перфектна храна за тази тренировка :) Почивай си достатъчно,тренирай умерено,хапвай по същия начин и след няколко месеца ще си качил поне 1-2 кг :) Успех

Ебаваш се нали?

04.03.13
10:18

казано от Veso Pervazov на 23.01.13, 23:01:

казано от Dimitar Kostadinov на 22.01.13, 23:13:

Ебаваш се нали?

Не... за разлика от теб !

Мнението беше редактирано от Dimitar Kostadinov на 04.03.13 10:20.

04.03.13
10:45

Храненето е кофти, безсмислено е да се спори по въпроса.

04.03.13
21:12

казано от Dimitar Kostadinov на 04.03.13, 10:18:

.......

Баси, месец и половина ли ти трябваше за този толкова смислен коментар??? Сега да те питам нещо, за което предполагам ще са ти необходими три месеца, но нищо, аз съм търпелив:
Колко мислиш, че са калориите в посоченото хранене, колко мислиш че е протеина, колко мислиш, че са дневните нуждите на автора? Колко мислиш, че ще качи при отрицателен КБ (очевиден), колко от каченото (хипотетично, щото реално няма да качи нищо) ще е ММ, при абсолютно недостатъчния прием на протеин в храната? Как мислиш ще изчисти мазнини и ще качи ММ с вафли и супи?
И последно, не мислиш ли че 1-2 килограма за няколко месеца (колкото му обещаваш, не че ще се случи, но все пак) за новобранец означава, че си е губил времето или накратко - поел е по тотално сгрешен път???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1