23.02.13
18:34
Здравейте,реших и аз да започна с воденето на дневник.
Накратко за мен.На 17 години,тежа 53 кг и съм висока 166см.
Целите ми са отслабване,стягане и най-важното,да придобия някаква сила в ръцете.
В храненията залитам малко,гледам да спазвам НВД,но изкушенията ме теглят към тях.Ще разчитам на вашите съвети относно храненията и тренировките. :)
Тренировката от днес:
25 мин крос-тренажор
Извивки встрани с дъмбели-3х15 от всяка страна
Вертикално повдигане на краката на стенд-3х20 3х30
Клек с тежест-3х20 3х20
Разтваряне на крака с Абдуктор машина-3х35
Затваряне на крака с Абдуктор машина-3х35
Избутване на лег преса-3х20
Бедрено разгъване-3х15 /много ме натоварва,нямам си и идея защо/
Коремни преси-3х20
Бързо ходене на пътека 30 мин
Темата беше редактирана от A. Rey на 23.02.13 19:19.
Храненията за днес:
09.30:пълнозърнести макарони със сирене и зелен чай
11:00: Фреш от портокал и грейпфрут
14:30:мих от карфиол,броколи и моркови със варени пилешки гърди + 1/2 филия пълнозърнест хляб
16:00: плодова салата от киви и банан
20:00: варени картофи,моркови,грах,гъби и телешко месо
Вода за деня:1 литър и половина
Дневните калории и въглехидрати не съм ги смятала,но мисля да започна редовно.
казано от A. Rey на 23.02.13, 18:34:
Здравейте,реших и аз да започна с воденето на дневник.
Накратко за мен.На 17 години,тежа 53 кг и съм висока 166см.
Целите ми са отслабване,стягане и най-важното,да придобия някаква сила в ръцете.
В храненията залитам малко,гледам да спазвам НВД,но изкушенията ме теглят към тях.Ще разчитам на вашите съвети относно храненията и тренировките. :)Тренировката от днес:
25 мин крос-тренажор
Извивки встрани с дъмбели-3х15 от всяка страна
Вертикално повдигане на краката на стенд-3х20 3х30
Клек с тежест-3х20 3х20
Разтваряне на крака с Абдуктор машина-3х35
Затваряне на крака с Абдуктор машина-3х35
Избутване на лег преса-3х20
Бедрено разгъване-3х15 /много ме натоварва,нямам си и идея защо/
Коремни преси-3х20
Бързо ходене на пътека 30 мин
Горна и долна част отделно ли ги правиш?
Имам някои забележчици за тренировката. Ще ги кажа, ти прецени дали да се вслушаш. Първото е, че 25 минс крос тренажор ми се струват много. 5-10 до 15 минс е ок. Остави си силите за хубаво кардио за след тренировка (и също така, за да не си гориш мускулите). Второто е, че имаш две упражнения за корем в началото и в края пак? Не знам защо, може би имаш причина, кажи я ако искаш. Коремът си е ок накрая. И третото е, че натоварваш повече квадрицепсите - и клек, и лег преса и докато стигнещ до бедреното разгъване няма голям смисъл от него. По-добре да го замениш с бедрено сгъване, защото нямаш упражнение за задно бедро.Аз лично бих сложила абдуктор и аддуктор машините накрая. Едно упражнение прасец последно също е идея.
Поздрави :)
Това ти ли си на снимката?
Приемам всякаква критика,относно хранене и тренировки и взимам всякакви забележки в предвид.
Вертикално повдигане на краката на стенд на края на тренировката ли да го правя,след коремните преси?
Крос тренажора преди си го правех по макс 8-9 мин,но ми казаха,че е добре да е малко повече и за това.
Ще сменя бедрено разгъване със сгъване,а клековете и лег пресата да ги оставя ли или да намаля сериите?За прасец не мога да си намеря подходящо упражнение.
И не,това на снимката не съм аз,това е любимата ми inspiration снимка.
24.02.13
12:41
Здравей и от мен :) Аз упражненията за корем ги правя последни и се чувствам супер ! :)
Ако искаш пробвай.. А иначе храната ти ми харесва много! :)
Успех
Благодаря! :)
Да ви питам,какво мислите за макароните на фурна,от вчера си мисля за тях,но...
казано от A. Rey на 24.02.13, 10:36:
Приемам всякаква критика,относно хранене и тренировки и взимам всякакви забележки в предвид.
Вертикално повдигане на краката на стенд на края на тренировката ли да го правя,след коремните преси?
Крос тренажора преди си го правех по макс 8-9 мин,но ми казаха,че е добре да е малко повече и за това.
Ще сменя бедрено разгъване със сгъване,а клековете и лег пресата да ги оставя ли или да намаля сериите?За прасец не мога да си намеря подходящо упражнение.
И не,това на снимката не съм аз,това е любимата ми inspiration снимка.
За прасец: http://www.bb-team.org/exercise/1194_povdigane-na-prasti-ot-stoezhsedezh вариантът с дъмбели, ако във фитнеса, в който тренираш няма калф машина. Кардиото 8-9 минс загрявката и примерно 20 минс накрая. За клека и лег пресата помисли да намалиш повторенията и да увеличиш тежестите. По-специално за клека - можеш да чуеш противоречиви мнения, ноо - не повече от 10 повторения. Свързано е най-вече с правилната техника и безопасност, и чувството за ориентация “горе и долу”, особено при немного напреднали. Освен това, по-големите тежести ще спомогнат да се оформят хубави крака. Няма да пораснат чак толкова, колкото си мислиш, защото това е търсен ефект от много момичета и трудно го постигат... Поне аз така гледам да правя. Преди време една приятелка с най-добри чувства ме беше посъветвала да не правя десетки с 40, ами само с лоста, да се “стягам”. И аз правех по 20-25 повторения с лоста, което нямаше голям смисъл (giggle) Все едно кардио,след 10-то се изправям както дойде и после ме боли гърба или коленете, а и писва. “Стягането” точно това е - мускул... Другите упражнения за крака с повече повторения - 12-15-20. Разбира се, не приемай всичко, което ти казвам за чиста монета ;)
А за пастата- защо не :) От малко глава не боли :P Пастата е с нисък индекс, особено ако си вземеш пълнозърнеста. Чувала съм дори, че някои спортисти така свалят, но май е пресилено.
09:30 Овесени ядки и зелен чай
11:00 фреш от портокал и грейпфрут
14:00 варени картофи,моркови,грах,гъби и телешко месо
20:00 риба и пюре от картофи /домашно направено/ + една чаша червено вино :D
Вода: към литър и половина
Тренировка: 2 часа и 30 мин. народни хора
патето,благодаря много за съветите,ще ги взема под внимание. :)
Мнението беше редактирано от A. Rey на 24.02.13 20:47.
Моля :) все пак е хубаво да чуеш и друго мнение, аз не съм специалист и не претендирам за компетентност.
А ти колко кг искаш да свалиш? Аз също се въртя около 52-53 при ръст 166 и исках да сваля малко - докъм 50-51. Все пак реших първо да потренирам по-сериозно и тогава, и взех, че напълнях още малко и сега се въртя между 54-55 (giggle)
49-50,то всъщност килограмите не са ми важни,визията ми е по-важна.Искам да изглеждам така като на аватара ми,пък килограмите....
Даа, килограмите не са важни. Но на по-малко мазнинки по-си личат резултатите от тренировките. Т.е като ли че видимият ефект по-бързо се получава. Виждала съм жени с много добри физически постижения, на които въобще не им личи, че тренират, защото са по-пълнички.
И аз видях от теб и си сложих готина мацка за аватар :P да се надъхвам.
Ти близо ли си до “твойта”? :D Аз съм много далече (giggle)
...Те тия мацки май са по/над 60 кг, ама не им личи.
Близо съм до ‘’моята’’ :D ама само в краката.Искам ръце /и естествено коремче/ като нейните,защото в ръцете съм много слаба и нямам никаква сила.Харесала съм си няколко упражнения за ръце и днес в залата ще ги изпробвам.
И да питамммммммм :Д ,след тренировка какво да ям?Нещо от рода на плодова салата или нещо по-сериозно.
Тренировката за днес:
5 мин крос тренажор
Бедрено сгъване 3х20
Бедрено разгъване 3х20
Лег преса 3х10 /увеличих тежестта/
Тяга с прави крака 3х20
Вертикално повдига на краката на стенд 3х20
Пълна гръбна екстензия 3х10
Коремни преси 2х20
Пътека-редувах бягане и ходене 20 мин
P.S.:Собственичката на фитнеса е много добра приятелка с майка ми,тази сутрин се заговорихме и малкото и момиченце /на 4 год./ беше при нея.То ме попита най-сериозно ‘’Защо ходиш на фитнес?Само дебелите и грозни хора ходят на фитнес,ти си много хубава’’ Едно малко момиченце успя да ми направи деня.. :D И докато си правех екстензиите някакви 14 годишни пубери ме гледаха много нахално и може и да съм сбъркала бройките ..
Мнението беше редактирано от A. Rey на 25.02.13 17:29.
Менюто ми от днес :)
08:30 макарони на фурна,мммммммммммм :D
11:00 фреш от портокал и грейпфрут
14:00 броколи,карфиол,моркови и пилешко месо
16:30 половин филия пълнозърнест хляб с малко мед
20:00 домашна пица...
Днес съм меко казано недоволна от храненията... и макароните и меда и главно пицата.Нещо се поизложих днес,но пия едни хапчета и апетита ми е ОГРОМЕН!
Изпила съм към 2 литра и половина вода,което си е постижение поне за мене.
Тренировката за днес,слабо но...
5 км с кучето
100 клякания
коремни преси 3х20
лицеви опори 3х10 /хич не ги харесвам (wasntme) /
Мнението беше редактирано от A. Rey на 26.02.13 19:28.
Храната и днес не ми хареса,не закусвах сутринта,защото се успах,изпих за бързо един зелен чай
14:00 2 белтъка,един жълтък,малко извара и микс от карфиол,броколи и моркови
16:00 плодова салата от банан и киви
19:00 риба и салата от китайско зеле
Вода около литър и половина
<3
Днес няма никаква тренировка.Корема ме боли ужасно много и по-лошото е,че ядох шоколадов линцер :( 2 месеца без сладко бяха жестоко разбити.
27.02.13
15:01
Гледай напред. Станалото станало стартирай на ново броенето на дните без сладко :) Нищо не редно не си направила :)
Храната за днес:
07:00 Овесени ядки и зелен чай
14:00 Шоколадов линцер
20:00 Сварени картофи и пилешки гърди
Вода към 2 литра.
Днес мнооого ме болеше корема,не знам дали пак се обаждат коликите..Но утре вече няма как да мина без тренировка.
Ти даже си много назад с калориите :) Какво се притесняваш за 1 линцер, и то само един!? :)... Но пък ако ме слушаш, ще станеш лакомия като мен, така че недей (giggle)
Добър вечерррррррррр! (sun) Днес се чувствам прекрасно,за разлика от вчера.Започнах нова програма,която макар че ме разглоби днес в залата съм многоооо доволна.
Тренировката от днес:
Български Клек 3х12
Клек 3х20
Напъни 3х20
Предъпване на горен скрипец за гръб 3х20
Преса с дъмбели 2х12
Пулоувър с дъмбел 2х12
Повдигане на дъмбели встрани 2 12
Бицепсово сгъване с дъмбели 1х12
Трицепсово разпуване с въже 1х12
Храненето за днес:
07:00 Овесени ядки и зелен чай
13:00 банан /след тренировка/
14:30 сварени картофи /нещо като салата/ с филия многозърнест хляб
20:00 китайски мих от зеленчуци зелена салата айсберг с кашкавал и 1/3 краешник от многъзърнест хляб
Водата ми се събира около литър и нещо
Спане:8 часа и 30 мин
P.S.:Благодаря страшно много на Кристиан Георгиев за изготвената програма!
Мнението беше редактирано от A. Rey на 28.02.13 20:46.
ЧЕСТИТ 3 МАРТ,БЪЛГАРИ!!!
Не съм писала от няколко дена,защото нямах никакво време.Петък и Събота не съм тренирала,в Петък бягах сутринта с кучето,нищо повече.Сега храната :Д ....не съм толкова доволна от храната,особено вчера,защото не бях вкъщи цял ден.
Петък:
07:00 овесени ядки със зелен чай и половин ябълка
11:30 банан
14:30 2 сварени белтъка и един жълтък с извара и зелен чай
21:00 салата Цезар /маруля,пилешко пушено и краставица/,която беше отвратителна и не я доизядох и 1/3 порция пилешки хапки с корнфлейкс /бях на ресторант/
Водата ми беше малко за деня,към литър и нещо
Събота:
08:00 банан
14:30 филия и половина пълнозърнест хляб с домашно масло
20:30 бискивитена торта
Водата беше пак под всякаква критика.Бях на шопинг до 14:30 и после не се прибрах вкъщи и първото,което видях в хладилника на леля беше вкусното домашно масло.Направо се изложих с храната тези дни.
03.03.13
16:15
Ти си се изложила?! Твоето нищо не е .. аз вторник,сряда,четвъртък и петък се омазах! Затова и не съм написала какво съм яла,че едно ли е да помниш.. Добре,че не съм мръднала с килата на това ядене,дето му ударих.. ! :D :D :D
Неделя:
10:00 овесени ядки с малко мед
12:00 фреш от портокал
14:30 пилешки гърди и сварени моркови
16:30 плодова салата от киви,банан,ябълка,портокал и грейпфрут и филия и половина многозърнест хляб с мед
20:00 ориз със зеленчуци
Вода към 2 литра и два зелени чая
От 17:00 до 19:30 народни хора.
Чувствам се ужасно,чувствам се като прасенце,което вече може да бъде заколено и изядено.Крака и корема ме болят много и във фитнеса нямам почти никаква сила.Имам усещането,че всеки ме зяпа учудено и се пита ‘’Кой по дяволите изпусна хипопотама от зоологическата градина’‘.Вчера припаднах,заради,не знам и аз защо причерня ми ужасно много и в спешното казаха,че е от кръвното.Blahhh,
Мнението беше редактирано от A. Rey на 04.03.13 18:21.
Понеделник
06:45 овесени ядки и банан
10:10 пълнозърнест сандвич с някакво пушено месо,зеле и домати + зелен чай
13:00 50 гр плодова салата /продават в стола/
15:30 зелен чай и банан
16:30 извара и 2 яйца
19:30 малко грах /хич не го обичам -_-/
Тренировка от 14:00 до 15:00
Български Клек 3х12
Клек 3х20
Напъни 3х20
Предъпване на горен скрипец за гръб 3х20
Преса с дъмбели 2х12
Пулоувър с дъмбел 2х12
Повдигане на дъмбели встрани 2 12
Трицепсово разпуване с въже 1х12
Вода за деня към литър и половина :)
МОЛЯ ВИ,КАЖЕТЕ МИ ХРАНАТА БИВА ЛИ Я ИЗОБЩО,ЗАЩОТО НЕ СЪМ НИКАКЪВ ЕКСПЕРТ,А МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ НЕЩО КУЦA :):)
Мнението беше редактирано от A. Rey на 04.03.13 20:01.
05.03.13
19:08
Според мен храната ти е много добре! Трябва да взимам пример от теб! :Д
Не съм писала от има няма седмица....
с храненето се справям добре от довечера почвам наново да попълвам...тренировките ги спрях за сега,защото коляното ми е поддуто и много трудно ходя...Малко информация от кантара и сантиметъра :D Качила съм един кг ,но съм свалила 3 см от ханш,2 от талия и 3 от бедра...
Не съм писала от 10 дена,защото смятам,че няма смисъл да попълвам само дневното меню :( Коляното ми е доста зле и не мога да правя НИЩО,гледам поне да се храня добре,защото иначе напълно ще се отчая...
07:00 Зелен чай, домат 2 белтъка и 1 жълтък и краставица
10:00 банан и фреш от грейпфрут
13:00 пълнозърнест сандвич
16:30 едно варено яйце
Не знам какво ще вечерям :( мама е на йога и няма да може да ми направи нещо вкусно,а мене ме мързи...май ще ям овесени ядки
Вода съм изпила към 2 литра и половина
Завърнах сееееееееееееееееееееееееееееееееееее!! И днес бях най-щастливото и удовлетворено човече във фитнеса. :D Коляното ми е излекувано,както преди си е и най-важното,позволено ми е да правя нещо /бях буквално coach potato от доста време :D/
Продължавам си с програмата която ми направиха и да се надяваме ще се върна във форма,даже и по-добре.
Тренировката:
Български Клек 3х12
Клек 3х20
Напъни 3х 20
Предъпване на горен скрипец за гръб 2х12
Преса с дъмбели 2х12
Пулоувър с дъмбел 2х12
Повдигане на дъмбели встрани 2х12
Трицепсово разпъване с въже 1х12
Вкъщи направих 3х20 коремни и после избях с кучето към 5 км
Храната :
07:00 Зелен чай и сиренки /намерих си рецептата тук/
09:30 ябълка /щяха да ме изгонят от час заради нея :D /
13:00 Пълнозърнест сандвич с домашно приготвени пилешки гърди на грил тиган,чери домати,салата айсберг,морков и краставица и фреш от портокал
15:00 пълнозърнеста филия с мед и банан <3
в 19:30 предстои пилешка пържола с някаква салата
Вода съм изпила към литър и нещо
P.S.:Мдаааааааааааааааа,много съм щастлива! (sun)
Да се отчета за днес...
Съня ми беше просто потресаващ,вчера си легнах към 22:40 и в 02:30 се събудих и.......не съм спала повече.Чудя се да не би да е от преумора,макар че не ми се вярва много...И още по-интересното беше,че през деня си бях както трябва,нито ме болеше глава,нито бях заспала...
07:00 фреш от грейпфрут и пълнозърнеста принцеса със сирене
10:00 банан и зелен чай
13:00 имаме ново попълнение в стола,някаква ужасно вкусна салата от китайско зеле,домати,моркови,броколи и краставица :D
15:30 шоколад с лешници /не бях яла такова съкровище от много времеееееееее <3/
16:30 2 сварени яйца с малко извара
19:30 кюфтета от домашна кайма на грил тиган,задушени зеленчуци и филия пълнозърнест хляб
Днес няма фитнес :D избягах с кучето към 6 км ,после направих 3х20 клекове с тежести и 3х20 коремни