За повторенията, сериите и тежестите

BU

04.03.13
18:22

Здравейте. Отскоро (8 трен.) ходя на фитнес и се чувствам много мотивирана и много добре като цяло, но все още има някои неща, които не са ми ясни. Инструкторката ми изготви програма за цялото тяло, но тъй като не се засичаме често и все се получава като отида да не е на смяна, не знам с какви тежести да изпълнявам упражненията. Програмата ми е:
Кардио 30 мин на пътеката
Флайс маш. (10кг) 3x12-15
Маш. за гърди от лег (2,5 кг)
Телене на скрипец зад тил и пред гърди (15кг)
Маш. за трицепс (20-25кг)
Бицепсово сгъване с гири (3 кг, доста са ми слаби ръцете..)
Разтваряне на ръцете встрани (не знам как да го обясня) също с гири (2кг)
аддуктор и абдуктор (15-18кг)
кик-бек (20 кг)
глутеус маш. (15кг)
коремни преси за горна и долна част и маш. за талията (10кг)
правя 3 серии х 12-15 повторения, за крака 15-20

Ефектът, който търся е отслабване и стягане, ясно ми е, че трябва и хранителен режим, но днес, докато бях на аддуктора, едно момиче ми даде съвет да не правя с по 18кг, за да не натрупам много мускулна маса, а с по 9 максимум. На мен не ми изглежда много правилно, както и 18кг не ми се струват много, но дайте и вие мнението си..

04.03.13
18:51

казано от BullShit на 04.03.13, 18:22:

едно момиче ми даде съвет да не правя с по 18кг, за да не натрупам много мускулна маса, а с по 9 максимум.

T’ва момиче като го видиш следващия път му кажи да се гръмне.Или не по-добре бягай от нея и съветите и,като дявол от тамян.

BU

04.03.13
20:10

Добре, усетих, че нещо не е както трябва. И все пак - добре ли ми е натоварването, или да го увелича/намаля?

04.03.13
20:59

Изпълнявай сериите с такава тежест, че последните 2-3 повторения от всяка серия да са ти наистина трудни.
Мускулна маса не се трупа тъй лесно, както си мислят масово жените, не се бой от нея.
Аз лично съм с резерви към програмата ти, макар че предвид факта, че си начинаеща, от нея все пак ще има ефект. Инструкторката ти вероятно има нещо конкретно предвид, щом я е построила така.
Освен това бих преместила кардиото в края.
Другото е четене на статиите из сайта и темите във форума.

04.03.13
22:16

Според по-новите изследвания по-големите килограми стимулират повече изгарянето на мазнини,така че не се плаши,че можеш да качиш маса.Това е много по-трудно,от колкото си мислиш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1