Фитнес програма за стягане

04.03.13
20:53

Здравeйте :) аз съм на 17г.,160см-48кг

От 2 дни ходя на женски фитнес,решила съм да започна сериозно,защото искам до лятото да съм в перфектна форма.
Целта ми е да стегна дупето,краката и корема(имам малко целулит и искам да го премахна ),не искам да правя мускули.Във фитнеса има много уреди ,но не знам как да ги използвам ,така че да има най-голям резултат.
Ако може да ми предложите някаква фитнес програма за бърз ефект:)

това е работа на инструктора от “женския” фитнес.
всеки ден - 20-30 минути кардио (тичане, колело,пътека, кростренажор, въже) + умерено натоварване на всички мускулни групи от кръста нагоре. отначало може да видиш зор, но няма да се плашиш - бързо се свиква. обаче резултатите няма да закъснеят.
можеш да замениш 1-2 тренировки с йога или тае-бо/зумба и др. - виж къде най-много ти допада натоварването и кое ти дава най-добри резултати.

05.03.13
07:09

В сайта, в който си пуснала тази тема, има много програми и идеи за тренировка. Разрови се там и си избери.
За целулита: премахни “боклукчавата” храна: вафли, солети, бейк ролсове, всичко пакетирано...яж много зеленчуци, месо, яйца, риба, сурови ядки и започни да пиеш поне по 2 л вода на ден.

05.03.13
22:45

Въпреки че съм момче ще си дам и аз мнението :D

За целулита,приятелката ми се бореше с него като изчисти храната от джънкове ,започна да се разхожда повече , правеше контрастни душове и след баня масажираше местата.Имаше ефект но и отне време.Мисля ,че и това че започна да тренира с тежести допринесе доста.
За тренировките по-добре си харесай от сайта готова според твоите цели и способности.Не се плаши от тежестите мускули не се правят толкова лесно колкото си мислят повечето жени.Заложи на многоставни упражнения пред изолираните.

Мен лично ми прави впечатлени, че по слабите дами(поне тези около мен) имат повече целулит от по-закръгленичките. Мен лично ми помогна пиенето на вода, масажирането и най-вече движението. Скоро не съм се разглеждала дали имам проблеми с него отново. Спрях солената храна и “боклуците” пиех по много вода и се мажех с разни кремове 2 пъти на ден. След известно време изчезна.

06.03.13
12:01

Целулита се атакува с 3 посоки.
1.Хранене-колкото се може повече храна,която приготвяш ти чрез печене,варене,зафушаване с масло и зехтин,олио в никакув случай.С две думи-не си купувай нищо готово за ядене.Намали солта.Пий вода,не сокове и др безалкохолни.Избягвай консерванти.
2.Физическа активност.Наблегни на излоращи упражнениа за мускулите в зоните,където ти е целулита.Така ще увеличиш мускулния тонус там и кръвоснабдяването,което ще доведе до намаляване или редуциране на този вид мазнини,но с постоянство и упоритост.За една седмица не става.Многоставните упражнения също ги включи
3.Масаж и мазила. След тренировка,след баня-силен,болезнен,до зачервяване масаж.След това някакъв крем или гел,масло-видове много.
Не допускай да се застояваш за дълго седнала/легнала.Това води до намаляване кръвопритока в зоните на краката и дупето,което пък води до целулит.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1