04.03.13
20:53
Здравeйте :) аз съм на 17г.,160см-48кг
От 2 дни ходя на женски фитнес,решила съм да започна сериозно,защото искам до лятото да съм в перфектна форма.
Целта ми е да стегна дупето,краката и корема(имам малко целулит и искам да го премахна ),не искам да правя мускули.Във фитнеса има много уреди ,но не знам как да ги използвам ,така че да има най-голям резултат.
Ако може да ми предложите някаква фитнес програма за бърз ефект:)
05.03.13
00:23
това е работа на инструктора от “женския” фитнес.
всеки ден - 20-30 минути кардио (тичане, колело,пътека, кростренажор, въже) + умерено натоварване на всички мускулни групи от кръста нагоре. отначало може да видиш зор, но няма да се плашиш - бързо се свиква. обаче резултатите няма да закъснеят.
можеш да замениш 1-2 тренировки с йога или тае-бо/зумба и др. - виж къде най-много ти допада натоварването и кое ти дава най-добри резултати.
В сайта, в който си пуснала тази тема, има много програми и идеи за тренировка. Разрови се там и си избери.
За целулита: премахни “боклукчавата” храна: вафли, солети, бейк ролсове, всичко пакетирано...яж много зеленчуци, месо, яйца, риба, сурови ядки и започни да пиеш поне по 2 л вода на ден.
Въпреки че съм момче ще си дам и аз мнението :D
За целулита,приятелката ми се бореше с него като изчисти храната от джънкове ,започна да се разхожда повече , правеше контрастни душове и след баня масажираше местата.Имаше ефект но и отне време.Мисля ,че и това че започна да тренира с тежести допринесе доста.
За тренировките по-добре си харесай от сайта готова според твоите цели и способности.Не се плаши от тежестите мускули не се правят толкова лесно колкото си мислят повечето жени.Заложи на многоставни упражнения пред изолираните.
06.03.13
11:48
Мен лично ми прави впечатлени, че по слабите дами(поне тези около мен) имат повече целулит от по-закръгленичките. Мен лично ми помогна пиенето на вода, масажирането и най-вече движението. Скоро не съм се разглеждала дали имам проблеми с него отново. Спрях солената храна и “боклуците” пиех по много вода и се мажех с разни кремове 2 пъти на ден. След известно време изчезна.
Целулита се атакува с 3 посоки.
1.Хранене-колкото се може повече храна,която приготвяш ти чрез печене,варене,зафушаване с масло и зехтин,олио в никакув случай.С две думи-не си купувай нищо готово за ядене.Намали солта.Пий вода,не сокове и др безалкохолни.Избягвай консерванти.
2.Физическа активност.Наблегни на излоращи упражнениа за мускулите в зоните,където ти е целулита.Така ще увеличиш мускулния тонус там и кръвоснабдяването,което ще доведе до намаляване или редуциране на този вид мазнини,но с постоянство и упоритост.За една седмица не става.Многоставните упражнения също ги включи
3.Масаж и мазила. След тренировка,след баня-силен,болезнен,до зачервяване масаж.След това някакъв крем или гел,масло-видове много.
Не допускай да се застояваш за дълго седнала/легнала.Това води до намаляване кръвопритока в зоните на краката и дупето,което пък води до целулит.